Voor altijd gezien – Marie Force

vooraltijdgezienTitel: Voor altijd gezien
Reeks: Voor altijd
Auteur: Marie Force
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 332p.
Prijs: 15,00€

Na een tragische gebeurtenis toen ze vijftien was heeft het Natalie Bryant jaren gekost om zichzelf opnieuw uit te vinden. Het laatste wat ze verwacht is dat haar leven compleet zal veranderen tijdens een wandelingetje door Greenwich Village. Maar als haar hond Fluff ontsnapt, gaat Natalie achter hem aan en botst zo tegen de wereldberoemde filmster Flynn Godfrey op. Die zojuist werd gebeten door Fluff …

Vanaf hun eerste ontmoeting is Flynn gefascineerd door Natalie. Als hij haar laat gaan zal hij daar de rest van zijn leven spijt van hebben, dat weet hij zeker. Hij is bereid zichzelf te veranderen in de man die zij nodig heeft. Ook al zegt ze dat ze nooit met hem naar bed zal gaan, en wil hij dat respecteren. Maar kan hij zijn lichamelijke verlangen wel onderdrukken en haar de echte, romantische liefde geven die ze zo verdient? En vooral: kan hij zijn geheimen lang genoeg verborgen houden om haar aan zich te binden?”

Mijn mening:

De manier waarop Natalie en Flynn elkaar ontmoeten leek al meteen de stemming te zetten. De verschillen tussen hen beide zorgde dan weer voor contrast. Natalie is namelijk nog erg jong en een beetje overdonderd door de grote stad waar ze naartoe is verhuisd vanuit Nebraska. Flynn daarentegen is een man van de wereld. Als zoon van een Hollywoodkoppel kent hij het reilen en zeilen van het filmwereldje maar al te goed. Hij is er in opgegroeid en hij houdt van het acteren. Jammer genoeg lijk je als filmster ook openbaar bezit te zijn. De onophoudelijke aandrang van nieuwsgierige paparazzi, mensen die je enkel als ster zien en daardoor nooit ontdekken wie hij werkelijk is.

Hij voelt zich dan ook snel aangetrokken tot Natalie die heel ongedwongen reageert tijdens hun eerste ontmoeting. Ze gaat zich niet plots anders gedragen omdat hij toevallig bekend is. Ze loopt hem niet te adoreren, laat zich niet overdonderen door de camera’s en heeft vrijwel steeds weerwoord klaar … Voor Flynn is dit zo’n verademing dat hij haar zo snel mogelijk opnieuw wil ontmoeten.

Een groot deel van het boek voelde aan als een Disney-sprookje. Een mooi onbekend meisje haar leven veranderd plots op slag wanneer ze een knappe prins ontmoet. Alleen wordt het bijhorende kasteel met raspaarden op stal omgetoverd tot een penthouse met een uitzicht dat de hele stad overziet en een garage met luxewagens. Flynn’s kerker ziet er echter iets anders uit als die van Prince Charming.

Het leuke was dat de schrijfster later in het verhaal zelf ook enkele Disney-vergelijkingen aanhaalt. Door het contrast tussen Flynn’s wereld en haar eigen dagdagelijkse bestaan voelt Natalie zich immers als Asspoester. Het lijkt allemaal zo onwerkelijk dat het haar niets zou verbazen mocht Flynn’s Bugatti plots om middernacht in een pompoen veranderen.

Ik hield van de hoofdpersonages en de vaak grappige conversaties tussen hen beide. Maar ook van zijn innemende familie die ondanks hun bekendheid erg nuchter is en veel meer waarde hecht aan wat zich naast de spotlights afspeelt, van zijn zussen die hem met de voeten op de grond houden, van het contrast tussen Natalie en haar kamergenootje Leah, van het feit dat deze filmster geen privé-chauffeur of butler in dienst heeft, dat hij begaan is met anderen. Zowel mensen die hij niet persoonlijk kent als Natalie die hem al bij de eerste ontmoeting wist te betoveren.

Dit boek heeft me echt aangenaam verrast. Ik vreesde in het begin even dat het heel erg op een Maya Banks-boek zou gaan lijken maar dat deed het niet. De kans bestaat nog steeds dat dit later in de serie wel zal gebeuren maar momenteel deed het boek me meer denken aan de verhalen van Jessica Clare. Net als haar collega weet Marie Force humor, romantiek en erotiek te verweven tot aangenaam én minstens even belangrijk – ontspannend leesplezier. Ik heb echt zin om verder te lezen in deze serie.

3 gedachten over “Voor altijd gezien – Marie Force”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.