Vlaamse Bloggers

In een eerder verschenen Blogger Lovin linkte ik al door naar deze post waarin Marcia uitlegt wat het betekent om een Belgische boekblogger te zijn. Aan het einde van deze blogpost deelde ze ook enkele Vlaamse bloggers die ze volgt en toen vroeg ik mezelf af hoeveel ik er zelf volg. Een grote deel van de blogs in mijn blogfeed zijn immers van Nederlandse origine en ik was benieuwd hoeveel Belgische er in mijn lijstje terug te vinden waren.

My books and life
Oog op de Toekomst
The Confession of a Booknerd
Boekboetiek
One Girl’s Happiness Project

Het viel me vooral op dat er slechts VIJF blogs bij zitten die het uitsluitend over boeken hebben. Elk van deze blogsters heeft zichzelf voorgesteld in het Blogger Vriendenboek maar als je hun blog bezoekt leer je hen én hun leesgewoonten en voorkeuren uiteraard evengoed kennen.

Een heel deel andere bloggers delen wel een gezamelijke liefde voor boeken met me maar bloggen daarnaast ook over hun andere passies. De sportieve prestaties van Haaike bijvoorbeeld, de herkenbare columns van Kelly, de lekkere recepten van Fieke, de mooie kunstwerken van Saar, de prachtige foto’s van Natalie, de lijstjes die Hilde deelt met alle zaken die haar gelukkig maakten, de mooie kledingstukken die Johanna maakt én haar verslagen van Femma-evenementen, de boekige/lekkere/creatieve-blogposts van Kathleen die me vaak vrijwel steeds aan het lachen brengen en Jolien die de thema’s literatuur (hier ben ik fan van) afwisselt met fashion (niet echt mijn ding) en interieur (soms mijn ding) en Sasha wiens blog ik nog niet zo heel lang volg maar van wie ik de humor ontzettend apprecieer.

Le petit requin
Tales from the Crib
Fiekefatjerietjes
Mademoiselle Saar
Nummer 44
Regenboogbui
Two Owlettes
Verbeelding
Daisies on Bookshelves
One Girl’s Happiness Project

Daarnaast zijn er nog enkele bloggers die een blogpauze hebben ingelast of de stekker uit hun blog hebben getrokken. Zo volgde ik eerder ook de jonge Angie van Boe(n)k erop omdat ik de naam van haar blog superleuk vond én omdat ze niet zo ver van ons woonde. Boek in Wonderland van Silke vind ik dan weer een heerlijke blog omwille van haar leuke spontane filmpjes. Daar ben ik doorgaans geen fan van maar in sommige gevallen maak ik met plezier een uitzondering. Dat Silke erg dichtbij woont en we dus ooit wel eens een keer in het echt over boeken zullen bijpraten is natuurlijk ook een voordeel. Nikita van Sensitive Booknerd deelde regelmatig foto’s van haar buit na een bezoekje aan de bibliotheek. Ik vroeg me steeds af hoe ze die gigantische stapels naar huis had vervoerd.

Wie mis ik nog in mijn blogfeed. Kennen jullie nog Belgische blogs of bloggers waarvan je denkt dat ik ze graag zal volgen?

19 gedachten over “Vlaamse Bloggers”

 1. Er zijn zó veel leuke Vlaamse blogs, en ik volg er echt veel te veel… Toen ik begon met bloggen was ik zo’n beetje de ‘enige’, nu zijn er echt over elk thema blogs. Fashion en zo is ook helemaal niet mijn ding, maar ik hou wel van persoonlijke blogs, waar verschillende dingen aan bod komen. Ken je ‘This is how we read’ en ‘Vol van zinnen’ al? Allebei ook over boeken. En ‘Café aux lettres’. Ook over boeken.
  Verder volg ik echt vanalles, en het laatste jaar ook blogs die (deels) over het moederschap gaan. Verrassing 🙂

  1. Ik heb nog steeds het idee dat ik die eerste blogjaren meer een dagboek bijhield zonder contact te hebben met andere bloggers. Gelukkig heb ik er nadien wel een heel deel leren kennen én ontstonden er makkelijkere manieren om hen te volgen dan het bijhouden van bookmarks en hen wekelijks te bezoeken. Dankzij jou leer ik er nu weer enkele kennen. Dankjewel voor de aanraders! x

   1. Hier ongeveer dezelfde ervaringen! Eigenlijk vind ik bloggen véél leuker nu er meer interactie is met lezers en andere bloggers :-).
    Bekijk zeker ook eens mijn blogroll-pagina, voor als je nog meer blogs zou willen lezen…

 2. Wat een fijne verzameling Vlaamse Bloggers! Ik mis inderdaad ook de blogs van Angie en de video’s van Silke. Hopelijk duiken ze binnenkort weer terug op 😀

  1. Ik moet eigenlijk eens nakijken of Silke misschien wel nog steeds verder gaat via haar YouTube-kanaal. Wie weet (fingers crossed) verschijnen daar wel nog steeds filmpjes zonder dat ik het besef.

 3. Merci voor de tips, er zitten er nog heel wat tussen die ik niet kende. Moet ik zeker eens ontdekken! 1/3 van m’n eigen blogs gaat ook over boeken, maar ik blog gewoon over dingen waar ik mee bezig ben en boeken zijn daar een stuk van dus er komen ook andere onderwerpen aan bod. Ik zou m’n eigen follow-lijstje eens moeten bekijken om er misschien nog een paar namen uit te pikken, maar de meeste die ik ken zijn zeker aan bod gekomen!

 4. Amai, daar zitten er een heleboel bij die ik nog niet kende! Merci voor de tips!

  Ik heb wel de indruk dat er meer en meer Vlamingen beginnen te bloggen en dat iedereen iedereen kent.Vind ik wel fijn.
  Mijn lezerspubliek is vooral van Nederland. Velen denken ook dat ik Nederlands ben, terwijl ik zelf vind dat ik een nogal Vlaamsche schrijfstem heb en gooi soms een West-Vlaams woord tussen mijn schrijfsels omdat dit vele beter uitdrukt wat ik wil zeggen dan gelijk welk ander AN woord 😉

  1. Bij mij heeft het vrijlang geduurt vooraleer ik andere bloggers leerde kennen. Gelukkig is daar ondertussen al enkele jaren verandering in gekomen én ik blijf het leuk vinden om blogs te ontdekken. Bij sommige vind ik alles wat ze schrijven leuk, bij andere zijn het specifieke rubrieken, …

 5. Blogs die ik geregeld volg zijn blogs die me iets kunnen bijbrengen, waar ik iets bij leer. Thema’s/onderwerpen die mij boeien zijn dan ook heel gevariëerd. Dat kan gaan van leuke uitstapjes, veraf of dichtbij, tips allerhande om verkoeling op te zoeken of omgekeerd net meer energie te krijgen, (betere) manieren om zich te organiseren (Bullet journal/getting things done). Als hobby houd ik er een aantal creatieve hobby’s op na, en af en toe het lezen van een goed boek 🙂 zowel fictie- als non-fictie. Bij m’n volgers zitten zowel Belgische als Nederlandse bloggers. Ook dàt is leuk. Bloggen werkt echt verrijkend. Zo voeg ik er al eens een persoonlijk bericht tussen en precies die interactie is zo fijn om op die manier andere bloggers en hun meningen te leren kennen.

  1. Dat zijn dan ook twee grote voordelen aan het bloggen. Enerzijds dat je er leuke mensen door ontmoet, die je door hun blogposts én reacties beetje bij beetje beter leert kennen én anderzijds dat er voor iedereen – net als bij boeken wel iets te vinden is dat hem/haar aanspreekt.

 6. Wat leuk om mezelf hier tegen te komen 🙂 ik kom ook erg graag bij je lezen en vind je Instagram ook steeds leuk! zoveel boekenparafernalia 🙂

  1. Dankjewel Johanna! Dat is echt een groot voordeel aan het beoefenen van verschillende creatieve hobby’s. Ik heb vrijwel steeds iets liggen dat bij de foto past die ik ingedachte heb. Zo ben ik er momenteel aan het maken voor bij een boek van Jill Mansell en nu komt mijn knutselpapier weer even goed van pas. Bovendien heeft mijn moeke nog veel meer van die parafernalia liggen dus zij kan me ook af en toe helpen.

 7. Dag.Ik zoek een blogster die ergens in mei/juni op de radio is geweest.( ik dacht radio 1). Ze schrijft recencies over sci fi, apocalyptische romans. Wie zou dat kunnen zijn?

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.