Mystery Blogger Award

Op 23 september (Oops!) werd ik door Melissa van Melissa’s Booksworld getagd voor deze Mystery Blogger Award die door Okoto Enigma werd opgestart. Op 26 december werd ik opnieuw getagd, ditmaal door Edriënne van Boek en leven en op 28 december nog een keertje door Anneke van Surfing Ann’s Boeken Blog. Dankjewel voor de tag … hoog tijd nu om jullie vragen te beantwoorden.


De regels:

– gebruik het logo van de tag in je blogpost
– deel de regels
– bedank degene die jou genomineerd heeft én link naar hun blog
– vermeld de maker van deze tag en voorzie een link naar haar blog
– vertel je lezers drie weetjes over jezelf
– nomineer 10-20 mensen
– verwittig je genomineerden
– stel je genomineerde vijf vragen naar jou keuze
– deel een link naar je beste blogposts

Vermits ik door drie mensen werd aangetikt krijgen jullie 9 persoonlijke weetjes van me:

1. Ik ben van oud naar nieuw ziek geworden. Tot daar de goede voornemens van mijn lichaam.

2. Op 20 januari ga ik voor het eerst in mijn leven naar een leesclub.

3. Ik vind het super triest dat de nieuwe J.D.Robb die dit voorjaar bij Boekerij uitkomt een nieuwe omslag krijgt die er he-le-maal anders uitziet dan de grimmige covers die mooi bij Eve’s duistere wereld aansluiten.

4. Ik vind het nog steeds jammer dat Urban Boeken geen nieuw leesvoer meer vertaald.

5. Mijn boekenkasten kregen onlangs ook een kerstcadeautje … nog meer planken.

6. Ik kreeg dit jaar mijn allereerste nieuwjaarsbrief én die is echt geweldig leuk en helemaal iets voor mij

7. Telkens wanneer ik mijn medicatie inneem eindig ik met hetzelfde pilletje. Geen flauw idee waarom ik dit doe.

8. Ik vind het geweldig dat mijn twee orchideën allebei opnieuw gaan bloeien.

9. Ik heb het keukenraam al een tijdje niet gekuist vermits er twee spinnenwebben hangen. Ik kan toch moeilijk die beestjes hun huis afbreken wanneer ze binnen ook al niet welkom zijn.

Ik heb geen flauw idee of het mijn beste 3 blogposts zijn maar ik heb er uit elk van de voorbije drie jaren eentje voor jullie uitgekozen.

2017 – Mijn gezondheid in boekterminologie (eentje waar ik lang over getwijfeld heb of ik hem wel/niet zou delen
2016 – Tikkertje! maar dan met boeken (Ik vind het nog steeds een leuk idee om persoonlijke boekentips te krijgen van mede-bloggers dus deze hoop ik dit jaar opnieuw op te starten.
2015 – De geboden der boekliefhebbers

Tijd voor de vragen …

Melissa:

Wat vind je het leukste aan het (boek)bloggen?
Het ontmoeten van mensen met eenzelfde passie én de interactie met die lezers en/of mede-bloggers

Aan welke andere hobby’s spendeer je je tijd wanneer je niet aan het lezen bent?
Wanneer ik er de tijd en energie voor heb maak ik graag zelf kaarten. Ook breien, haken, puzzelen en kruisjessteek vind ik ontspannend.

Wat is jouw favoriete boekverfilming? Waarom?
Ik denk eerlijk waar niet dat ik één favoriet heb. Wel merk ik dat ik vooral fan ben van boekverfilmingen waarin boeken ook echt aan bod komen. Matilda van Roald Dahl, Beauty and the Beast, Hermione in de Harry Potter-films, …

Heb je zaken waar je je telkens opnieuw aan ergert?
Ik denk steeds van niet maar vooral op boekengebied bleken het er wel enkele te zijn. Dat viel wel op toen ik deze blogpost samenstelde waar vervolgens nog een vervolg op kwam. Covers die wisselen halverwege een serie is er bijvoorbeeld alvast eentje.

Hoe organiseer je je boekenkasten?
Goh, ik heb vooral genre-kasten maar nadien lijkt er niet echt een systeem meer in te zitten buiten dat ik series zoveel mogelijk bij elkaar probeer te plaatsen. Onlangs heeft elke grote boekenkast er een extra plank bij gekregen en sindsdien wordt er zelfs van die regel af en toe afgeweken omdat niet elk formaat boek op eenders welke plank past. Het is dus momenteel een beetje tetrissen. Gelukkig weet ik zelf wel nog steeds alles terug te vinden.

Edriënne:

Als je in 2018 maar één boek zou mogen lezen – je mag deze wel herlezen, maar geen andere titels – welk boek zou het dan zijn?
Goh, ik zeg hier doorgaans steeds meteen Harry Potter maar misschien moet ik nu voor de afwisseling maar eens iets anders kiezen. Ik zou het trouwens niet kunnen denk ik een heel jaar lang steeds opnieuw hetzelfde boek lezen. Op die manier krijg je na een tijdje misschien zelfs een afkeer van je grootste favorieten en dat wil ik natuurlijk niet. Ik zou het proberen te vermijden door te kiezen voor een boek waar zowel humor als actie, spanning en romantiek zijn terug te vinden. Dus waarschijnlijk eentje van Gini Koch, Ilona Andrews of J.R.Ward.

Wat wil jij heel graag nog een keer met jouw boekenblog doen, welke plannen of dromen heb je nog?
Oei, dat is een moeilijke vermits ik eigenlijk geen grootste plannen heb met mijn boekenblog. Ik hou echt van hoe het momenteel is. Leuke contacten zowel online -als offline, een plaats waar ik mijn liefde voor boeken kan delen met anderen. Meer evenementen meemaken lijkt me leuk, bloggers wat vaker offline ontmoeten ook. Ik zou het ook leuk vinden om af en toe gepersonaliseerde bladwijzers te maken in ruil voor een boek ofzo.

Heb je wel eens een hele negatieve recensie geschreven?
Ja hoor, dit is daar alvast eentje van. Gelukkig kon de uitgeverij er mee lachen. Mijn contactpersoon zei nadien in een mailtje dat ze hoopten dat het al wat beter ging met mjin whiplash.

Wat was volgens jou jouw allerbeste recensie?
Geen flauw idee! Echt niet. Ik weet wel dat ik veel heb bijgeleerd door de jaren heen. Geen spoilers meer bijvoorbeeld en ik tracht ook om recensies niet te uitvoerig te maken. Ik heb echter geen idee wat mijn allerbeste recensie is. Er is er wel eentje die heel vaak bezocht werd en ik vermoed dat dat komt doordat ik een hilarische typfout vermeld in die recensie.

Met welk personage zou jij wel eens een dagje willen ruilen?
Irma Pince, de bibliothecaresse uit de Hogwarts bibliotheek. Het lijkt me heerlijk om daar onbeperkt te mogen rondsnuisteren tussen alle magische en betoverende boeken.

Anneke:

Als je het boek hebt gelezen, kijk je dan ook de film als het boek is verfilmd?
Dat hangt er vanaf hoe graag ik het boek gelezen heb. Zo zijn er heel wat verfilmingen die ik nog niet gezien heb, maar ook een aantal die ik zag zonder dat ik eerst het boek las. Sommige verfilmingen kan ik trouwens keer op keer bekijken én bij andere is één keer meer als genoeg voor me.

Wat doe je met boeken die je gelezen hebt?
Ook hier hangt het er van af hoe graag ik het boek gelezen heb. Van sommige boeken zie ik mezelf nooit afscheid nemen terwijl ik bij anderen meteen na het lezen al weet dat ik ze niet ga willen herlezen. Dat laatste is eigenlijk wel een voorwaarde voor me om boeken te houden. Gesigneerde boeken hou ik soms zelfs bij zonder dat ik van plan ben om ze nogmaals te lezen.

Waar lees je het liefst?
In de zetel voor het raam, toegedekt met een warm deken én met een lekkere thee binnen handbereik.

Wie is jouw favoriete auteur?
J.K.Rowling

Heb je boeken in de kast staan die je ooit hebt gekocht of gekregen, maar die je nooit gaat lezen om een bepaalde reden?
Ik ben er van overtuigd dat sommige boeken die al lang ongelezen staan te wachten op het moment dat ik hen selecteer daar wel van overtuigd zijn. Een tijd terug heb ik al afscheid genomen van een aantal boeken waarvan ik wist dat ik ze niet meer lezen omdat ik het genre ontgroeid was. Het enige boek dat me momenteel te binnen schieten is er eentje dat ik een aantal jaren terug cadeau kreeg maar me echt niet aanspreekt. Omdat het een cadeauboek is durf ik het ook niet goed wegdoen.

Deze award is al een tijdje aan het rondgaan dus ik slaag het taggen even over. Mocht je hem toch graag invullen neem hem dan gerust over.

3 gedachten over “Mystery Blogger Award”

  1. Maar ale, hoe is dat nu mogelijk dat jij – boekenworm bij uitstek – nog nooit naar een leesclub geweest ben?! Ben benieuwd te lezen over je ervaringen 🙂
    En hoera voor het kerstcadeautje voor de boekenkasten 😉

    1. Grappig hé dat het er nog nooit van gekomen is. Hoe graag ik ook over boeken blog en praat, blijkbaar zie ik er een beetje tegenop om ze echt te analyseren. In mijn gedachten lijkt zo’n leesclub op dat ene jaar in het middelbaar waar we maandenlang Vallen van Anne Provoost hebben besproken.

  2. Oh, ik heb ook zo’n hekel aan covers die tussendoor wisselen binnen een serie! En wat goed dat jij je recensies minder uitvoerig gemaakt, mijne worden juist steeds veeel te lang 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.