Verbeelding Book Challenge 2017

Ken je zo van die zaken waarbij je iedere keer denkt ‘Oh, dat zou misschien wel eens leuk kunnen zijn’ om het dan vervolgens niet te doen? Ik ken er dus enkele én de Verbeelding Book Challenge die Kathleen van Verbeelding dit jaar voor de derde keer op rij organiseert is er daar eentje van.

Af en toe zie ik bij enkele bloggers die ik volg hun vorderingen bij deze uitdaging verschijnen. Fieke is er daar bijvoorbeeld een van, maar ook Kathleen zelf toont af en toe hoe ver ze staat met de Verbeelding Book Challenge. Het leuke is dat er onderling ook echt tips worden uitgewisseld wanneer iemand niet meteen weet welk boek te lezen voor een specifiek puntje.

Dankzij de update van Fieke die een tijdje terug verscheen was ik benieuwd geworden naar hoeveel ik er met mijn huidige aantal gelezen boeken zou kunnen afvinken.

1. Een boek met meer dan 700 pagina’s (ieder jaar een beetje meer)
Fanfictie telt niet zeker? Ik heb een fanfictie-verhaal van meer dan 800 blz gelezen maar mijn boeken komen tot nu toe niet boven de 665p. uit.

2. Een boek met minder dan 200 pagina’s (om het voorgaande puntje te compenseren)
Dat lukt dan weer wel. Het dunste boekje dat ik las, Handlettering doe je zo! van Karin Luttenberg, telde 95 bladzijden.

3. Een boek geschreven door meerdere auteurs
Magic Bleeds van Ilona Andrews is door een auteurs-echtpaar geschreven.

4. Een boek geschreven door iemand die jonger is
Sara Raasch de schrijfster van Ijs als vuur schreef is 8 jaar jonger als ik.

5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht.
Vermoorde getuige – J.D.Robb

6. Een self published boek (een boek dat niet werd uitgegeven bij een grote uitgeverij, maar zelf door de auteur werd uitgegeven. Ik heb nooit gezegd dat deze challenge makkelijk ging zijn 😉 )

7. Een boek gepubliceerd in 2017
Verleiding van Erin Watt

8. Een boek geschreven door een celebrity (filmster, muzikant, …)

9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt (want er gaat niets boven een boek met een lange titel)
Hof van Vleugels en Verwoesting – Sarah J.Maas

10. Een boek met een titel die bestaat uit één woord
Selfie – Kaat de Kock

11. Een boek met een kleur in de titel
Gouden zoon – Pierce Brown

12. Een boek met een nummer in de titel
Jamie in 30 minuten. – Jamie Oliver

13. Een boek met een illustratie op de cover
Ik zie je op het strand – Jill Mansell

14. Een non-fictie boek
Het grote Libelle kookboek

15. Een boek over boeken of waarin boeken een belangrijke rol spelen
Echte liefde vind je in de boekwinkel – Veronica Henry
Thief of Lies (Library Jumpers #1) – Brenda Drake
Beauty and the Beast: Lost in a Book

16. Een boek over reizen of waarin een reis een belangrijke rol speelt (roadtrip, wandeltocht, …)
Telt dimensiereizen ook? Een miljoen werelden met jou – Claudia Gray

17. Een boek over muziek of waarin muziek een belangrijke rol speelt.
Alien in Chief – Gini Koch

18. Een boek waarin één van de seizoenen centraal staat.
Sneeuw als as – Sara Raasch

19. Een boek waarin meerdere generaties van één familie aan bod komen
Een zwaard van zwart staal – Alex Marshall

20. Een boek gepubliceerd voor je geboren werd

21. Een boek dat je al een keertje las
De GVR – Roald Dahl

22. Een ver-van-je-bed-boek oftewel een boek dat zich aan de andere kant van de wereld afspeelt.
De weg naar de top van Nora Roberts speelt zich in Amerika af.

23. Een boek dat zich afspeelt in een land waar je al een keertje op reis bent geweest.
Op de rand van het niets (Corinne Duyvis) speelt zich af in Nederland. Gelukkig maar want ik heb nog niet zoveel van de wereld gezien en zou hier niet veel andere landen kunnen gebruiken voor dit puntje.

24. Een boek uit de bibliotheek.
Koning Eddie en de kwade keizer – Andy Riley

25. Een boek dat je leende van een vriend(in) of een mede Verbeelding Book Club lid.
Ik mocht Een zwaard van glas van Victoria Aveyard lenen van een vriendin maar ben er jammer genoeg nog niet aan toegekomen.

26. Een boek met een vleugje magie erin (full on fantasy of magisch realisme)
The Grimm Legacy – Polly Schulman

27. Een boek dat je ooit op school moest lezen om te zien wat je er nu van denkt of om het eindelijk te lezen omdat je het toen niet las.
Misschien kan ik Vallen van Anne Provoost nog eens herlezen.

28. Een boek dat iedereen en z’n moeder al heeft gelezen, behalve jij.
Hof van Doorns en Rozen van Sarah J.Maas. Ik liep een beetje achter en kwam pas dit jaar aan deze geweldige trilogie toe. Hierdoor moest ik gelukkig minder lang wachten tot het derde en laatste deel uitkwam.

29. Een boek dat ergens ter wereld op de verbannen lijst staat
Harry Potter and the Philosopher’s Stone

30. Een eerste deel in een reeks
Eerste leven – Gena Showalter

Ik ben benieuwd of ik tegen het einde van het jaar ook nog enkele van die resterende puntjes zal kunnen afvinken.

18 gedachten over “Verbeelding Book Challenge 2017”

  1. Ik was zelf ook niet van plan om er aan mee te doen maar was nu eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar het aantal boeken dat ik al zou kunnen afvinken. Tot mijn verbazing bleken het er vrij veel te zijn maar of ik nu ook echt bewust andere boeken ga uitkiezen om alles te kunnen doorstrepen … ik vermoed het niet.

 1. Het lezen draait hier – in vergelijking met vorig jaar – op een erg laag pitje. Tenzij zo’n boek als handlettering (ik begon er een tijdje geleden ook mee te experimenteren). Echt een leuke hobby hé voor wie graag creatief bezig is.

  1. Het handletteren ligt hier al weer eventjes stil. Ik heb dan ook nogal veel verschillende creatieve hobby’s en jammer genoeg niet meteen ook extra knutseltijd. Handlettering vind ik inderdaad een heel leuke bezigheid omdat je er zoveel verschillende stijlen mee kan opbouwen en dus naar ieders zin iets kan uitwerken.

 2. Goed bezig Liesbet!
  Ik ben van plan om deze zomer Fahrenheit 451 van Ray Bradford te lezen. Een klassieker dat voor het eerst in 1953 verscheen. Misschien ook wel een boek voor jou en dan kan je een boek ouder dan jezelf afstrepen.

  Ik heb nog American Gods van Neil Gaiman liggen. Deze uitgebreide versie heeft 701 pagina’s, net voldoende voor je eerste challenge. Als je hem wilt lezen, laat maar weten 🙂

  Oh, normaal gezien brengt HarperCollins in november een boek uit van Cara Delevigne. Dat is ook een boek van een celebrity.

  1. Merci voor de tips. Jouw geleende exemplaar van Zwaard van glas is alleszins ook al goed voor één puntje dat ik nog kan weglezen. 😉

  1. Ik ben er zelf alleszins wel fan van omdat het echt aanmoedigt om aan de slag te gaan zonder belerend over te komen. Er staan ook heel duidelijke voorbeelden en instructies in het boek. Wel allemaal in de combinatie zwart/wit, als je meer met kleuren aan de slag wil gaan moet je dus zelf een beetje beginnen puzzelen of een ander instructieboek uitkiezen.

 3. Leuk! Als ik ze snel langs ga heb ik er toch ook wel een aantal. Toch laat ik deze challenges vaak aan mij voorbij gaan. Ik vergeet ze namelijk veel te snel haha. Alleen voor de beat the backlist challenge kijk ik of ik boeken kan linken voor punten voor ravenclaw, maar tot nu toe nog geen compleet ingevuld. 🙁

  1. Oh, dat is juist. Ik ging je nog eens vragen wat die Beat the Backlist Challenge juist inhield. Bij je maandelijkse terugblik kom ik steeds je huidige resultaat tegen maar ik weet eigenlijk niet wat de bedoeling is van deze uitdaging. Dat moest ik dus nog eens vragen of opzoeken en blijkbaar ben ik het totaal vergeten.

   1. Beat the backlist is een jaar lange challenge waarbij je jezelf uitdaagt om meer boeken te lezen die voor 2017 zijn uitgegeven. Omdat we soms de neiging hebben meer boeken te lezen die net uit zijn door review exemplaren bijvoorbeeld.

    Daarnaast kan je je opgeven om mee te doen aan de house cup challenge. Deze houdt in dat je bij een van de hp houses gaat en je de boeken en recensies doorgeeft via een formulier. Daar krijg je punten voor. Elke maand maken ze bekend welke house die maand de meeste punten heeft verzameld. Je kan ook punten verzamelen door de maandelijkse instagram challenge te doen of een soort gelijke challenge zoals dit.

    http://novelknight.com/2017-beat-backlist/

    Heel leuk maar soms ook wel wat werk om bij te houden.

    1. Merci voor de uitleg. Door recensieboeken -en het ontdekken van nieuwe (recente) boeken via Bookstagram en Blogs is dit soort uitdaging geen overbodige luxe. Ik deed iets gelijkaardigs door zoveel mogelijk eigen boeken te proberen lezen, vermits die vaak ook al wat langer in de kast staan te wachten. Misschien is het iets voor volgend jaar. Zo’n uitdaging waarbij enkel het publicatiejaar belangrijk is en je niet echt naar specifieke onderwerpen op zoek moet gaan vind ik meestal het leukste.

     1. Ja dat vind ik inderdaad ook heerlijk hieraan. Ik hoef niet naar boeken op zoek te gaan. Dat kan voor die challenges maar dat hoeft zeker niet om mee te doen. Je kan gewoon lekker zelf kiezen hoe ver je gaat en dat is wel heerlijk. Mocht je het zien zetten, je kan nog steeds dit jaar meedoen. Volgend jaar doen ze het geloof ik wel weer maar dan niet met hogwarts houses geloof ik.

     2. Oh, dat is wel jammer. Net die Hogwarts Houses en hun Harry Potter-gerelateerde uitdagingen maken het nog leuker. Het lijkt me precies een beetje gek om dit jaar nog mee te doen want dan heb ik een half jaar aan boeken niet kunnen aangeven.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.