Kate Daniels Serie – Ilona Andrews

Reeds gelezen: Magic Bites, Magic Burns, Magic Strikes, Magic Bleeds, Magic Slays
Reeks: Kate Daniels
Auteur: Ilona Andrews
Uitgeverij: Ace Fantasy

Ik vind het steeds een beetje moeilijk om een reeks te recenseren. Doorgaans doe ik dat immers boek per boek maar bij sommige series is het gewoon onmogelijk zonder spoilers te verspreiden én dat wil ik nu eenmaal ten alle koste vermijden. Bij een trilogie lukt het me doorgaans wel maar bij andere reeksen die vaak vrij uitvoerig zijn wordt het een pak moeilijker.

De Alien Novels van Gini Koch zijn hier een perfect voorbeeld van maar ook de boeken uit The Black Dagger Brotherhood-reeks van J.R.Ward en sommige latere delen uit de Middernacht-serie vallen in deze categorie onder te delen vermits de samenvatting op de achterflap al verklapt wat er in eerdere delen is gebeurd.

Daarom probeer ik hen op een andere manier te bespreken. Een manier die aantoont waarom ik hen zo graag lees zonder dat ik te veel van het verhaal prijs geef.

Magic Bites, het eerste boek uit deze serie kreeg ik in 2014 als kerstcadeau van een vriendin die perfect lijkt aan te voelen wat ik graag lees. Alleen bleek ik dit keer niet meteen verkocht te zijn vanaf het eerste deel. Yep, dat lees je goed. Je hebt series waar je vanaf het eerste hoofdstuk helemaal verkocht bent én je hebt er waar je beetje bij beetje van gaat houden.

Niet dat ik Magic Bites slecht vond. Nee, de wereld intrigeerde me maar ik mistte gewoon teveel informatie om een er duidelijk beeld van te kunnen vormen en daardoor wist het boek me niet meteen helemaal te overtuigen. Na het eerste deel nam ik een beetje een afwachtende houding aan. Gelukkig kreeg ik ook het tweede deel cadeau en toen bleek ik steeds meer fan te worden van Kate’s wereld.

Maar waarom nu juist?

 

Ik vind het heel leuk dat het schrijversduo je weet te verassen door bijvoorbeeld vampiers op een heel andere manier in beeld te brengen dan doorgaans het geval was.

Omdat de personages blijven groeien én meer inzicht krijgen in zichzelf en anderen.

Omdat het vrouwelijk hoofdpersonage Kate zichzelf aanvaard zoals ze is en niet steeds aan het jammeren is omdat ze vanalles aan zichzelf wil veranderen.

Omdat diezelfde Kate heerlijk sarcastisch is, graag tegen de regels in gaat en anderen vooropstelt. Die drie zaken zorgen er immers voor dat het me wel heel makkelijk wordt gemaakt om van haar te houden.

Ik hou ook van Kate’s magie. Zowel van de vorm ervan als van het feit dat ze er steeds beter in wordt. Vooral ook omdat het haar niet zomaar in de schoot wordt geworpen maar ze er echt op moet oefenen.

Omdat de focus niet op het uiterlijk van Kate ligt maar op haar karakter.

Tja, het zijn Urban boeken én ik hou nu eenmaal van dit genre.

Omdat de onvoorspelbaarheidsfactor van Kate’s wereld ervoor zorgt dat de serie boeiend blijft.

Omdat er geen sprake is van instant love maar eerder het tegenovergestelde. De spanning tussen Kate en Curran is vanaf het eerste boek aanwezig. Maar het is toch wel degelijk een ‘slow burn’-gevalletje vooraleer ze hier ook echt iets mee aanvangen.

Ik hou ervan dat de magie geen geheim is maar algemene kennis. Niet iedereen heeft magische krachten maar ieder mens en alle wezens zijn wel op de hoogte van het bestaan van magie.

Ik vind het ook verfrissend dat de magie niet altijd beschikbaar is én dus ook niet vanzelfsprekend is. Je moet dus ook andere manieren bedenken om je wil overleven.

De humor!

Omdat de auteurs er in slagen om me met alle personages te laten meeleven maar me evengoed meteen een afkeer kunnen bezorgen bij een bepaald karakter.

Omdat zo’n beetje elke emotie aan bod komt tijdens het lezen van deze boeken.

Omdat de personages steeds meer gaan aanvoelen als een familie. Een vreemde én lichtjes ontregelde familie maar wel één die je binnen de kortste keren in je hart sluit.

Omdat zowel Kate als Curran hun macht niet misbruiken maar ze aanwenden om anderen te helpen.

Omdat ik dankzij dit schrijversduo iedere keer moet gniffelen wanneer ik iemand ‘Here kitty, kitty … ‘ hoor zeggen.

Ondertussen las ik de eerste vijf delen uit deze serie én ik hoop echt dat steeds beter blijven worden of toch minstens even goed blijven als de laatste drie titels die ik las. Eind april bestelde ik meteen de volgende boeken uit deze reeks maar jammer genoeg komen die niet in volgorde toe. Ik ga dus nog even moeten wachten op Magic Rises vooraleer ik terug kan wegduiken in Kate Daniels haar magische wereld.

Een gedachte over “Kate Daniels Serie – Ilona Andrews”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.