Een miljoen werelden met jou – Claudia Gray

Titel: Een miljoen werelden met jou
Reeks: De Vuurvogel-trilogie #3
Auteur: Claudia Gray
Uitgeverij: Harper Collins
Pagina’s: 350p.
Prijs: 15,00€
Bron: recensieboek

Sinds haar ouders de Vuurvogel hebben uitgevonden, een apparaatje waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen, heeft Marguerite al heel wat gevaren getrotseerd. Inmiddels heeft ze ontdekt dat haar oude vijand Wyatt Conley erop uit is honderden universums te vernietigen, met iedereen die daarin leeft.

Om dit te bereiken gebruikt Conley zijn ultieme wapen: de boosaardige en gestoorde Marguerite uit een andere dimensie, die de echte Marguerite altijd een stop voor lijkt te zijn.

Het wordt een strijd tussen de twee Marguerites … en er kan er maar één winnen!

Mijn mening:

Mijn recensie van Tienduizend hemels boven jou sloot ik af met de vermelding dat het abrupte einde mooi aansloot bij de rollercoaster-leeservaring die het boek me bezorgde. Liefst van al wilde ik echter meteen instappen voor de volgende rit en het lijkt wel alsof Claudia Gray die smeekbede heeft gehoord. We moesten even wachten op dit slotdeel maar zodra ik begon met lezen had ik opnieuw het gevoel dat ik in een achtbaan zat. Je belandt als lezer immers meteen weer volop in de actie.

Eigenlijk kent dit laatste deel amper rustmomenten. Daar krijgen de personages gewoon geen tijd voor. Een miljoen werelden met jou toont aan wat er gebeurt wanneer je eigen uitvinding én vooral de bijhorende consequenties ervan je boven het hoofd groeien. Marguerite haar ouders hadden nooit kunnen voorspellen wat hun Vuurvogel kon aanrichten wanneer hij in verkeerde handen zou vallen. Met die gevolgen worden ze nu geconfronteerd en ze doen er alles aan om de schade te beperken waardoor je als lezer geconfronteerd wordt met een opeenvolging van actie, valstrikken en avontuur maar evengoed met emotionele afwegingen, onvoorwaardelijke loyaliteit en filosofische vraagstukken.

Het lijkt wel alsof de zaken die me aanspraken in het tweede boek in dit slotdeel nog meer werden benadrukt. De ethische vraagstukken die door het reizen naar paralle werelden worden oproepen en een toename in zowel avontuur als onvoorspelbaarheid. Alle drie komen deze factoren mooi gedoseerd aan bod in Een miljoen werelden met jou.

De personages bezoeken meerdere dimensies en ik hou van de manier waarop die telkens heel gedetailleerd worden voorgesteld. Zowel de parallele werelden op zich als hoe Marguerite en haar familie en vrienden er met elkaar omgaan. Ondanks de verschillende beroepen, locaties en levenswijzen herken je bij de personages vaak dezelfde trekjes en dynamiek. De contrasten tussen de dimensies en het snelle tempo van zowel het verhaal als de bezoekjes aan de parallele werelden geven je als lezer soms het gevoel dat je zelf een dimensiereiziger bent. Al een geluk dat het geen werkelijkheid is want dan zou ik door dat hoge tempo een gigantische jetlag hebben.

Je moet als lezer een beetje bij de pinken blijven om het overzicht te behouden in alle chaotische situaties waarin Marguerite, Paul en Theo terechtkomen maar vreemd genoeg leest Een miljoen werelden met jou desondanks verbazingwekkend vlot. Bovendien wist Claudia Gray me opnieuw van begin tot einde gekluisterd te houden. Met dit boek komt er een einde aan een avontuurlijke rit maar de schrijfster zorgde er wel voor dat het een waardig afsluiter werd.

Een gedachte over “Een miljoen werelden met jou – Claudia Gray”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.