Lost in a book – Jennifer Donnelly

Titel: Lost in a book
Auteur: Jennifer Donnelly
Uitgeverij: Paper Rocket
Pagina’s: 341p.
Prijs: 12,99€
Bron: eigen collectie

“Hidden in the Beast’s library, Belle is about to discover a mysterious book and visit a glittering new world. But everything is not as it seems. When the time comes, will Belle be able to find her way back home? Or will the story take hold of her – and never let her go?”

Mijn mening:

Zeggen dat ik van Beauty and the Beast hou valt te definiëren als een understatement. Na al die jaren is dit sprookje nog steeds mijn grote favoriet. Ik was dan ook ontzettend gelukkig toen bekend werd gemaakt dat het verhaal opnieuw op het grote doek zou verschijnen als een live-action remake met Emma Watson in de hoofdrol. Alleen moesten we wel heel erg lang aftellen vooraleer we die verfilming konden gaan bewonderen.

Daarom stelde ik een lijstje samen met hervertellingen van mijn favoriete sprookje. De afgelopen maanden las ik er daar enkele van. Dit boek hielp me ool om het aftellen te verzachten. Het is echter geen hervertelling maar eerder een boek in een boek … met in de hoofdrol een boek. Kunnen jullie nog volgen? 😉

Het verhaal speelt zich af terwijl Belle zich al in het kasteel van het Beest bevindt. Ze heeft ook al kennis gemaakt met de overige bewoners van het immens grote gebouw waarin je binnen de kortste keren kan verdwalen. Toen ik de achterflap van dit boek las was ik meteen verkocht. Mijn geliefde bibliotheek kreeg immers een grotere rol toegekend. Nu ja, dat hoopte ik toch. Misschien is dat wel het enige dat ik wat jammer vind aan Lost in a book. De bibliotheek staat minder in de spotlight dan ik had gehoopt.

Toch heb ik echt genoten van dit boek. Het bleek echt een verhaal te zijn om in weg te duiken. Voor ons als lezers zijn daar gelukkig geen gevaren aan gebonden. Belle zelf komt echter voor grotere verrassingen te staan wanneer ze in de indrukwekkende bibliotheek een wel heel bijzonder boek ontdekt.

De scènes die zich afspelen in Evermore (ik noem het maar even bij de titel want ‘het boek in dit boek’ klinkt net iets te omslachtig) hadden een bijzondere maar duistere sfeer die mij als fan meteen deden denken aan het typische handelskenmerk van Tim Burton. Door alle omschrijvingen zag ik het ook perfect voor me tijdens het lezen. Al zou ik het natuurlijk geen opdracht vinden om dit boek nadien ooit als Burton-verfilming te bewonderen. Die maakt het ongetwijfeld nog wat mysterieuzer en duisterder.

Lost in a book is een leuke toevoeging aan het bekende sprookje. Een verhaal waarin misleiding, verlangens, heimwee en fantasie centraal staan. Bijzondere nieuwe personages maar ook de karakters die we al kennen dankzij de film. Ook kwam ik een aantal mooie quotes tegen tijdens het lezen – al klonken deze me wel vrij bekend in de oren. Het verhaal op zich is misschien niet zozeer vernieuwend maar wel betoverend.

7 gedachten over “Lost in a book – Jennifer Donnelly”

  1. Deze heb ik toevallig besteld in Amerika, want mijn bestelling werd in Nederland bij meerdere bedrijven steeds gecanceld ivm slechte levering. Ik kan niet wachten tot ik hem heb.

    1. Ik wilde hem eerst bij The Book Depository bestellen maar daar was hij lange tijd niet beschikbaar. Bij Amazon.de hadden ze hem gelukkig wel.

  2. Ohh, dus dit is dan eigenlijk een ander verhaal? Ik wist niet goed wat dit boek nou precies inhield, maar het omslag vond ik wel heel mooi!

    1. Ja, het is echt wel een ander verhaal. Ik vond het trouwens wel grappig dat het boek ook even vermeld wordt in de nieuwe verfilming.

  3. Ik ben ergens nog heel erg benieuwd naar dit boek, maar ik ben niet zo’n fan van Jennifer Donnely. Althans, hoe dat vertaald was naar het Nederlands. Daarom heb ik op de een of andere manier toch nog een zekere ‘huivering’ as ik moet bedenken of ik deze wil lezen of niet xD

    1. Ah, ik denk dat dit het eerste boek is dat ik van deze schrijfster las. In het Engels viel het alleszins goed mee. Al kan mijn mening als Beauty and the Beast-fan misschien wel een beetje subjectief zijn.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.