Inhaal-manoeuvre

reading-timeBlijkbaar kunnen boeken je ook door de tijd doen reizen. En dan heb ik het niet over historische romans of SciFi-boeken. Ik heb het over dat ene moment waarop je, na het lezen van het ene boek na het andere, plots beseft dat het niet één maar meerdere weken geleden is dat je een nieuwe blogpost geschreven hebt. Geen inhaalmanoeuvre op de openbare weg dus, maar wel ééntje hier, in deze blog.

 

Bovendien ben ik ook niet aan het overdrijven met mijn ‘het ene boek na het andere’. Sinds ik me meer heb toegespitst op het recenseren van boeken is mijn leestempo pijlsnel de hoogte ingegaan. Het ene boek is nog maar net uitgelezen of ik heb het volgende al opengeslagen. Van het ontsnappen in een nieuwe fantasywereld, naar het op de vlucht slaan voor een gestoorde seriemoordenaar, … Verschillende boeken en genres komen aan bod en zorgen er voor dat de tijd veel sneller voorbij lijkt te vliegen dan verwacht. En dat terwijl het al allemaal zo snel gaat, het jaar loopt immers stilletjes aan weer ten einde.

readingtimeHet afgelopen jaar is deze blog geleidelijk aan ook veranderd in een boekenblog. Maar naast lezen (en ja, daar volgt straks nog meer over) heb ik me toch ook nog wel met enkele andere zaken bezig gehouden. Zo ben ik volop bezig aan een nieuwe sjaal. Nu ja, niet echt volop vermits ik nogal regelmatig wordt afgeleid door een opsomming van letters en spannende plots … Maar stilletjes aan is er dus alweer een nieuw exemplaar op komst. Voor deze had ik zelfs een naam bedacht, maar misschien moet ik daar toch maar niet beginnen, anders moet ik immers al die reeds eerder afgewerkte sjaals ook een naam gaan toekennen en ligt er nog wel wat extra werk voor me klaar. 🙂

 

De laatste weken heb ik echter vooral erg veel kerstkaarten gemaakt. Ik kan ze natuurlijk nog niet allemaal op de site posten, vermits een groot aantal ervan eerst verstuurd moet worden. Gelukkig zijn er nog ruimschoots andere kerstkaarten, cupcake-kaarten, vlinderkaarten en ja hoor … ook nieuwe uil-kaartjes die je kan terugvinden in de kaartjes-rubriek. Mijn nieuwe Penny Black-stempelsets zijn dit jaar alleszins heel goed van pas gekomen. Al moet ik volgend jaar duidelijk vroeger beginnen met het maken van kerstkaarten. Ze hadden blijkbaar veel succes, waardoor ik er telkens moest bijmaken omdat ik er anders zelf geen kon versturen. Zou wel straf geweest zijn moest ik zelf ‘in de winkel gekochte’-exemplaren verstuurd hebben. 😉

 

Het zoeken van leuke kerstcadeau’s, het maken van kaarten én het schrijven van kerstwensen neemt natuurlijk wel wat tijd in beslag maar de grootste tijdrovers waren toch wel (hoe kan het ook anders) …. boeken. Sinds de laatste blogpost heb ik er heel veel gelezen én gerecenseerd. Zo kan je ondertussen mijn persoonlijke mening lezen over: Alien in the Family, Inside Out, Rood Waas, Het mes dat niet wijkt , Onsterfelijk , Slachtoffers, Dylan, Verwelken én Het boek Jakab

DSCN4104Mijn Boekennerd-status wordt dus nog steeds hoog gehouden én daar zal niet snel verandering in komen. Al helemaal niet dankzij al de hulp die ik krijg. Zo ontving ik van WPG een pakket met deze vier recensie-boeken, waarvan je er al eentje kan terugvinden bij de recensies.

 

 

 

DSCN4082Ook het eerste boek uit de Blood of Eden-reeks, het nieuwe Julie Kagawa-boek kreeg ik dankzij Uitgeverij Harlequin per post geleverd. Ook deze recensie kan je al terugvinden op de site en ik kan jullie hier alvast verklappen dat ik het nog beter vindt als de boeken uit de Iron Fey-reeks.

 

 

 

DSCN4142Een tijdje geleden bracht ik een bezoekje aan het Boekenfestijn in Mechelen, waar ik dit jaar wel heel erg braaf was en slechts één boek kocht. Ja hoor, jullie lezen het goed …. één boek en dan nog wel een kookboek. Knutselmateriaal heb ik dan weer wel aangeschaft, zo kan ik nog een tijdje verder werken aan nieuwe kaartjes. 🙂 Misschien maar goed ook dat ik me daar een beetje heb ingehouden, want eerder deze week kreeg ik alvast een eerste vroeg kerstcadeau. Correctie, een geweldig kerstcadeau én ik ben heel blij dat ik het al zo vroeg kreeg want ik ben er meteen (dezelfde dag nog) in beginnen lezen. Het boek zelf is natuurlijk al super, maar de beker maakt het helemaal perfect. Ik heb zo’n vermoeden dat je me ’s avonds vaak met fleece, boek EN deze beker in de zetel zal kunnen terugvinden.

 

Vandaag kreeg ik ook nog eens een mailtje van Xander Uitgevers, zij organiseren naar aanleiding van de feestdagen, in de aanloop naar Kerstmis verschillende wedstrijden én ik heb het geluk om daar als eerste winnaar in de prijzen te vallen. Ja hoor, een nieuwe aanwinst voor in de boekenkast en bovendien een boek waar ik erg nieuwsgierig naar ben … het eerste vertaalde boek van Jeaniene Frost.

 

Twee pakketjes dus om naar uit te kijken, want deze week plaatste ik ook een bestelling bij The Book Depository. De foto’s hebben jullie dus nog van me te goed, maar ik kan alvast enkele namen verklappen: Janet Evanovich, Lara Adrian én Gini Koch.

 

En om toch nog eventjes de schijn op te houden dat ik niet continu met mijn neus tussen de boeken verblijf … ik heb de afgelopen weken ook weer een aantal nieuwe recepten uitproberen. Ik weet nog niet zeker welke er al dan niet op de site gaan belanden maar de foto’s kan ik jullie alvast bezorgen.

pralinetruffels

 

 

 

 

Praliné-truffels voor moeke …

 

moussaka

 

 

 

 

maar ook zelfgemaakte moussaka,

 

stamppot

 

 

 

 

een stamppot met wortel, groene kool én feta (ideaal met dit koude herfstweer),

kipstoof

 

 

 

 

een stoofpotje met kip,

vispastei

 

 

 

 

en een vispastei met zalm, kabeljauw en garnalen

 

Ik probeer dit keer de tijd niet meer uit het oog te verliezen … maar kan niets beloven. 😉

 

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.