Ideaal leesweer

Niet dat ik een fan ben van al die stortbuien en het koudere weer hoor. Absoluut niet, maar toch kan je het best proberen om overal iets positief in te vinden en dit typische weer is natuurlijk ook wel het ideale leesweer. Wanneer het buiten veel te snel donker wordt en het natte weer je zelfs overdag niet echt kan motiveren om naar buiten te gaan, geniet ik immers nog meer van het lezen. Inclusief fleece deken én warme thee natuurlijk. 🙂

 

alieninthefamilyEn lezen deed ik … Het is ondertussen weer eventjes geleden sinds mijn vorige post. Al dat lezen en recenseren zorgt ervoor dat ik iets minder frequent aan deze blog werk, maar ik heb jullie natuurlijk eveneens meer boeken-nieuwtjes te melden. Zo had ik jullie volgens mij nog steeds niet laten weten dat dit geweldige boek op me ligt te wachten.

 

Ik kreeg het van een vriendin als bedankingscadeau. Niet dat ik die bedanking nodig vond, maar ik ben er natuurlijk wel heel gelukkig mee. Ondertussen ligt het dankzij de recensieboeken die voorrang kregen, echter al eventjes in de kast op me te wachten. Maar nu mag het toch mee op vakantie, van de twee voorgangers in deze reeks heb ik ontzettend genoten en daarom ben ik dan ook heel nieuwsgierig naar ‘Alien in the Family’. Gini Koch kennende, gaan mijn reacties op Kitty’s uitspraken weer variëren van glimlachen tot hardop lachen.

DSCN4044Ook dit boek dat ik aan het einde van de grote vakantie won bij een wedstrijd van MagicTales, kwam ondertussen aan en staat dus alvast in de boekenkast. Al bedenk ik me nu net dat het enkel in de fictieve boekenkast is geplaatst en dus nog niet op de site. Net nu ik dacht dat de site weer eventjes volledig was aangevuld. 😉

 

 

Bovendien kreeg ik ook weer enkele leuke recensieboeken aan via de post. Ik heb jullie al laten weten dat ik deze hoeveelheid recensie-exemplaren nooit verwacht had. Stilletjes aan is het zelfs zo ver gekomen dat een witte bestelbus die door de straat rijdt, bijna een Pavlov-reflex bij me uitlokt. Bestelbusjes en een vertragende postbode-scooter doen me direct aan recensie-boeken denken.

 

DSCN4050Zo kreeg ik van Blossom Books het nieuwe boek van Kerstin Gier. Haar Edelsteen-trilogie had me vaak aan het lachen gebracht en gelukkig is haar gevoel voor humor nog steeds volop aanwezig in dit nieuwe boek. Natuurlijk ben ik geen twintiger meer, laat staan een tiener … maar Kerstin Gier’s boeken zijn nu eenmaal erg ontspannend leesvoer en het feit dat ze je helemaal opvrolijken is natuurlijk een extra voordeel.

 

DSCN4063Uitgeverij L.S.Amsterdam had dan weer de twee bovenstaande boeken voor me opgestuurd. Twee totaal verschillende genres. ‘Dylan’, de nederlandse vertaling van Lara Adrian’s vierde boek uit de Midnight Breed (Middernacht) – reeks is natuurlijk helemaal iets voor mij. Ik had ze na het lezen van het derde boek online in hun originele taal besteld omdat ik niet geduldig genoeg was om op de vertaling te wachten. Maar nu die net uitgebracht is, wil ik hem natuurlijk erg graag in het Nederlands lezen ook.

 

DSCN4071‘Het boek Jakab’ is waarschijnlijk nog wat spannender. En nee, niet omdat het een thriller is, maar omdat Stephen Lloyd Jones, voor mij een nog onbekende auteur is. Deze twee boeken zijn dus alvast toegevoegd in het rijtje met ‘nog te lezen’-boeken.

 

Maar de afgelopen dagen heb ik er natuurlijk ook een heel deel gelezen én gerecenseerd. Zo kan je momenteel alvast ontdekken wat ik van ‘Schittering van de zon’, ‘De Gouden Lelie’, ‘Silber’, ‘Poppenspel’, ‘De Teruggekeerden’, ‘De Ravenjongens’ en ‘De taal der spreuken’ vond. Bovendien weten jullie nu meteen ook waarom het wat langer duurde vooraleer deze nieuwe blogpost verscheen. Gelukkig kan ik dan toch af en toe mij neus, lang genoeg van tussen de boeken trekken, om hier een nieuwe post te laten verschijnen. 🙂

 

DSCN4060Ook al lijkt het er hier soms wel op, mijn leven bestaat niet enkel uit boeken. Ik heb dus ook een heuse lading macarons gemaakt voor de buurvrouw en haar collega’s, cupcakes voor het zoontje van een vriendin, een hele hoop nieuwe kaartjes en ook enkele nieuwe sjaals.

 

Ik ben er zelfs in geslaagd om lang genoeg afscheid te nemen van mijn boeken en een gedeelte ‘serie-achterstand’ bij te werken. Enkele afleveringen van zowel ‘Castle’ als ‘Bones’, maar ook nieuwe afleveringen van zowel ‘Once upon a time’ en de nieuwe serie ‘Dracula’. Misschien doe ik dat nu ook wel, na het posten van deze nieuwe blog. Als kind krijg je de waarschuwing dat je niet teveel televisie mag kijken omdat je anders ‘vierkante’ ogen zou krijgen. Hopelijk telt dat enkel voor tv en niet voor het ‘aan de lopende band’ lezen van boeken.

 

De Giveaway loopt nog steeds! Ben je nog geen fan van de Zwartraafje FB-pagina (erg handig voor wie snel de nieuwste sjaals én kaartjes wil zien) dan kan je daar nu verandering in brengen en meteen meedoen aan de nieuwe Giveaway, waarbij je kans maakt op je eigen Top 3 van favoriete kaartjes en/of bladwijzers.

 

Tot binnenkort!

 

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.