Mijn 10 favoriete rode boeken

mijnfavorieterodeboekenIn het verleden toonde ik jullie via de ‘Full of Colours‘ al verschillende boeken in een specifieke kleur. Ondertussen zijn er echter alweer enkele nieuwe kleurrijke boeken aan de collectie toegevoegd en daar wilde ik graag iets mee doen.

Toen ik een tijdje terug bij één van de TTT’s tien favoriete blauwe boeken zag langskomen besloot ik het op deze manier aan te pakken. De eerste keer toonde ik mijn tien favoriete boeken in mijn favoriete kleur paars, vervolgens kwamen de blauwe aan bod en nu toon ik jullie mijn top 10 van rode boeken. Ik beperk me tot eigen boeken die ik reeds las vermits ik me niet enkel op de cover wil focussen. De volgende tien boeken vind ik dus mooi van buiten én van binnen.

Habibi

Habibi – Craig Thompson –> mijn allereerste ervaring met Graphic Novels bewees meteen dat dit genre een erg sterk én inhoudelijk verhaal kan vertellen.

crimson-peaknancy-holder

Crimson Peak – Nancy Holder

bloodkiss

Bloodkiss – J.R.Ward

vermoordeharten

Vermoorde harten – Nora Roberts

hetrosieproject

Het Rosie Project – Graeme Simsion

angelsblood

Angels’ Blood – Nalini Singh

bloodfever

Bloodfever – Karen Marie Moning –> Van het eerste boek uit deze serie verscheen een recensie op mijn blog. Ik merk echter op dat ik bij eigen boeken niet alle vervolgdelen recenseer vermits ik geen spoilers wil vrijgeven. Wel kan ik alvast laten weten dat het tweede boek een hoger tempo had na de rustige introductie van Faefever. Eigenlijk moet ik snel eens verderlezen in deze serie. Het derde boek staat hier alleszins op me te wachten.

fourtoscore

Four to score – Janet Evanovich –> De boeken uit de Stephanie Plum-reeks zijn erg vermakelijk. Een onhandige bountyhunter met een eccentrieke familie én een hilarische compagnon. Vooral de eerste boeken uit deze omvangrijke serie vind ik erg leuk. Jammer genoeg duurt het nogal lang vooraleer er een knoop wordt doorgehaakt in het hele Morelli/Ranger-dilemma waardoor ik de recentere boeken minder leuk vind.

cruel-beauty

Cruel Beauty – Rosamund Hodge

valenverlossing

Val en verlossing – Leigh Bardugo

En toen zaten we al aan tien. toch verdienen beide onderstaande boeken een vermelding. Al is het maar omwille van hun prachtige cover …

halfzwart

Half Zwart – Sally Green

pupil-julie-kagawa

Pupil – Julie Kagawa

9 gedachten over “Mijn 10 favoriete rode boeken”

  1. Wat jammer dat je niet per boek verteld waarom dit je favoriete rode boeken zijn. Nu zeggen de kaften mij nog weinig…

    1. Hey Anika. Normaal kan je bij deze blogposts doorklikken naar mijn recensie. Misschien is er iets misgelopen bij het opstellen. Ik zal het zo meteen is nakijken.

  2. Half zwart heeft echt wel een mooie kaft, terechte extra toevoeging 🙂
    Uit dit lijstje las ik enkel The Rosie Project en Habibi en die waren inderdaad allebei heel erg de moeite!

  3. Mooie boeken. Voornamelijk die van Talon vind ik zo mooi. Ik heb eigenlijk alleen Val en Verlossing gelezen van je lijst. Half Zwart wil ik eigenlijk nog wel eens lezen, en misschien Talon, ooit, haha.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.