Crimson Peak – Nancy Holder

crimsonpeakTitel: Crimson Peak
Auteur: Nancy Holder
Uitgeverij: LS Amsterdam
285 p.

“Wanneer haar hart gestolen wordt door een verleidelijke vreemdeling laat een jonge vrouw zich meevoeren naar een huis op een berg van bloedrode klei: een plek vol geheimen die haar voor eeuwig zullen achtervolgen.

Tussen hartstocht en huiveringwekkende duisternis, tussen geheimen en gekte, ligt de waarheid achter Crimson Peak.”

Mijn mening:

Eigenlijk wil ik niet teveel of misschien zelfs beter … helemaal niets over het verhaal verklappen vermits bovenstaande beknopte samenvatting die op de achterflap van Crimson Peak staat perfect aansluit bij dit boek. Het toont je iets maar bewaart tegelijkertijd heel veel van zijn geheimen en geeft dus niet alles gelijktijdig prijs. Dit lijkt me ook de beste manier om aan dit boek te beginnen … Onwetend en zonder vooroordelen zodat het verhaal je kan verrassen.

Uiteraard wil ik jullie wel een idee geven van wat je ongeveer mag verwachten …

Duister, onvoorspelbaar, luguber én angstaanjagend … Dat zijn enkele van de eerste woorden die bij me opkomen wanneer ik dit boek wil omschrijven. Het spreekt dan ook voor zich dat dit Crimson Peak een uiterst spannend verhaal is.

Nancy Holder heeft een beeldende schrijfstijl die vrijwel cinematografisch is. Het boek leek er dan ook om te vragen om te worden omgezet naar het filmdoek. Alleen is dit NIET het geval. Het lijkt een beetje een omgekeerde wereld vermits we in een tijd leven waarin verfilmingen als paddestoelen uit de grond rijzen – maar dit boek kwam er pas NA de film.

Desondanks slaagt de schrijfster er net zo goed in om ervoor te zorgen dat Allerdale Hall tijdens het lezen tot leven komt. Dit uitzonderlijke huis dat naast zijn vreemde eigenschappen en eigenzinnige structuur schijnbaar zelfs een eigen karakter lijkt te hebben deed me een beetje denken aan het gebouw uit het Kaartenhuis van M.Z.Danielewski. Het is onvoorspelbaar én achter elke hoek lijkt een verrassing schuil te gaan.

De gotische sfeer die dit boek weerspiegelt, de grillige karakters van de personages én een eenzaam huis in verval geven dit boek een uiterst mysterieus en duister tintje. Voeg daar nog wat verdachte geluiden, nog vreemdere verschijningen én geheimen die al jaren bedolven werden onder leugens aan toe en je krijgt Crimson Peak … een boek dat me de hele tijd alert hield én niet bepaald bevorderend is voor de nachtrust.

4 gedachten over “Crimson Peak – Nancy Holder”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.