Angels’ Blood – Nalini Singh

angelsbloodTitel: Angels’ Blood (A Guild Hunter Novel)
Auteur: Nalini Singh
Uitgeverij: Gollancz
339 p.

“Vampire hunter Elena Deveraux knows she’s the best – but she doesn’t know is she’s gooed enkough for this job. Hired by the dangerously beautiful Archangel Raphael, a being so lethal that no mortal wants his attention, only one thing is clear – failure is not an option … even if the task she’s been set is impossible.

Because this time it’s not a wayward vamp she has to track. It’s an archangel gone bad.

The job will put Elena in the midst of a killing spree like no other … and pull her to the razor’s edge of passion. Even if the hunt doesn’t destroy her, succumbing to Raphael’s seductive touch just may. Because when archangels play, mortals break.”

Mijn mening:

Jullie weten ongetwijfeld dat Paranormal Romance één van mijn geliefde genres is. Misschien zelfs de grote favoriet. Eén ding is zeker ik lees de meeste van de boeken in dit genre heel graag. Nadat ik de boeken van Lara Adrian had gelezen ging ik op zoek naar andere auteurs en dankzij What Should I Read Next ontdekte ik heel wat nieuwe schrijvers. Nalini Singh was één van hen maar tot nu toe was ik er nog niet aan toegekomen om haar boeken uit te testen. Tot ik op het Boekenfestijn de eerste drie delen uit de Guild Hunter-serie kon aanschaffen.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik héél erg blij ben dat ik deze schrijfster heb ontdekt via die uiterst gevaarlijke WSIRN-site. De schrijfster zorgt echt voor een mooi evenwicht van fantasy en erotiek. Het boek is niet zomaar een aaneenrijging van vrijscènes, eigenlijk duurt het zelfs vrij lang voor daar echt sprake van is. Toch is de erotische spanning al vrij snel aanwezig in het boek. Op dat vlak kan je het misschien wel vergelijken met de Middernacht-reeks.

Dat is echter vrijwel de enige gelijkenis. Het is zo tof om te ontdekken dat auteurs op totaal verschillende manieren omgaan met het vampiergegeven. In ‘Angels’ Blood is het vrouwelijk hoofdpersonage Elena een premiejager. Haar prooi zijn vampiers en zodra ze hen gevangen heeft levert ze hen uit aan hun rechtmatige eigenaars … Engelen.

Ze is één van de beste jagers die er te vinden is doordat ze over de nodige skills en zelfs enkele handige én vooral unieke eigenschappen beschikt doe haar helpen bij het opsporen van haar prooi. Dat ze de beste in haar vak is zorgt er ook voor dat Rafaël zijn zinnen op haar heeft gezet. Hij heeft immers een uiterst gevaarlijke opdracht die vrijwel onmogelijk te verwezenlijken is. De opdracht weigeren is echter geen optie.

Ok, ik kan niet ontkennen dat Rafaël in het begin erg afstandelijk, overheersend en zelfs arrogant is. De engelen hebben zelden contact met mensen en wanneer je onsterfelijk bent begin je zaken ongetwijfeld in een ander licht te zien. Niet dat ik uit ervaring kan praten, maar ik kan me dus wel inbeelden waar die karaktertrekken vandaan komen. Doorgaans erger ik me aan dit soort gedrag maar bij dit eerste boek uit de serie vond ik het net leuk om te zien hoe hij voor het eerst in zijn bestaan opnieuw geïntrigeerd wordt en gevoelens krijgt die hij geen plaats kan geven.

Bovendien laat Elena ook niet zomaar over zich heen wandelen. Haar trots laat niet toe dat ze zich in het wilde weg laat commanderen en blindelings bevelen opvolgt. Oh nee, deze premiejager laat dat niet toe, ze bijt van zich af ongeacht wie er tegenover haar staat. Dat is misschien niet altijd even verstandig (toch niet, wanneer je leven je lief is) maar het zorgt er wel voor dat deze twee personages bij elkaar passen

Ik heb even getwijfeld over het aantal sterren op Goodreads, maar eigenlijk wist deze schrijfster me erg snel mee op sleeptouw te nemen. Ik zag haar wereld voor me, vond de personages geweldig en hield erg van de combinatie van fantasy, romantiek, gruwelijkheden, loyaliteit, erotische spanning én humor. Al die zaken zorgden ervoor dat eventuele bedenkingen al snel naar de achtergrond verdwenen terwijl ik op ging in het verhaal.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.