Boekenbeurs en meer

Een paar dagen geleden ging ik voor het eerst in 11-jaar tijd nog eens naar de Boekenbeurs. Twee dingen vielen me daar ontzettend op. Allereerst was het er die dag erg rustig. Wat natuurlijk heel tof was vermits de laatste keer dat ik er naartoe ging, net de massadrukte de reden was dat ik nadien niet meer terug wou gaan. Maar wat me ook opviel is dat ik blijkbaar in mijn geliefde genres geen nieuwe ontdekkingen heb gedaan. Natuurlijk heb ik niet al die boeken al gelezen, mijn ‘wil ik nog lezen’-lijst is immers nog steeds gigantisch lang, maar ik kende ze wel praktisch allemaal van titel.

large-cute-bookwormIk beschouw dat dan maar als extra bewijs dat ik een echte boekenworm ben. Wat ik ook al weet is dat ik door de Boekenbeurs, maar vooral dankzij mijn vriendin een heel leuk kerstcadeau ga krijgen. Een heuse musthave voor iemand die net als ik ontzettend graag met zijn neus tussen de bladzijden van een boek duikt.

 

Deze week heb ik echter nog meer goed boeken-nieuws gekregen, want er is een vierde uitgeverij bijgekomen die me recensie-exemplaren wil toesturen. Een paar dagen geleden kreeg ik dus opnieuw een postpakket op naam van ‘Zwartraafje.be’. De boeken op zich maken me natuurlijk al heel gelukkig, maar die adressering geeft me bovendien ook nog eens het ‘idee’ dat mijn site bekender is geworden. Deze hoeveelheid had ik nooit verwacht toen ik mijn mailtjes eind augustus verstuurde. Ik hoopte met veel geluk om misschien 10 recensie-boeken te ontvangen op een jaar tijd, maar ondertussen heb ik op iets meer als 2 maanden tijd al 30 boeken ontvangen.

 

hetlabyrintvanvenetieIk merk ook wel dat ik nog meer én sneller aan het lezen ben als voordien, maar toch staan er momenteel nog zo’n 13 exemplaren te wachten om gelezen te worden. Plus natuurlijk ook nog mijn eigen boeken en ééntje van de bibliotheek. Sinds mei vorig jaar had ik iedere keer een stapel boeken mee wanneer ik bij de bibliotheek in Antwerpen was langsgeweest, maar nu kom ik er eigenlijk om is één (jawel, EEN) gereserveerd boek op te halen. Een extra voordeel aan die recensieboeken is wel dat ik nu meer genres afwissel en ook boeken lees die ik anders zelf niet zo snel uit het rek zou nemen. Zo las ik deze week ‘Het labyrint van Venetië‘ een sterk debuut van Jonathan Holt dat ik waarschijnlijk niet gelezen zou hebben wanneer ik nog vast zat in mijn ‘Fantasy-only’ periode. Maar ook ‘De Crypte’ van Amanda Stevens en ‘Een verleidelijk aanbod’ van Samantha Young waren ontzettend leuke boeken. Vooral de laatste twee waren erg ontspannend om in weg te duiken.

 

Momenteel ben ik net in mijn eerste Nora Roberts boek begonnen. Tot nu had ik nog niets van haar gelezen maar daar komt dus eindelijk verandering in. Bij de vorige blog konden jullie al de inhoud van twee grote pakketten recensie-materiaal zien.

 

DSCN4049Deze week kreeg ik echter nog een pakket van Uitgeverij Moon met daarin ‘De Gouden Lelie’ van Richelle Mead, ‘De Ravenjongens’ van Maggie Stiefvater en ‘Het mes dat niet wijkt’ van Patrick Ness.

 

 

DSCN4022Ook de mensen van L.S. Amsterdam stuurde me een pakketje met daarin ‘Rood Waas’ van Patricia Cornwell. Ik probeer zo snel mogelijk voor een deel nieuwe recensies te zorgen. Jullie weten ondertussen waar je die kan terugvinden.

 

DSCN4026Tussen al dat lezen en het huishouden door (jammer dat ik Dobby hier nog nooit op bezoek heb gehad, dan was er immers nog meer tijd om te lezen 😉 ) was er nog net voldoende tijd om een nieuwe sjaal af te werken, een lading kaartjes te maken voor een vriendin en samen met mijn nichtje gezellig te eten en een film te zien. Na deze lekkere én vrij gezonde salade (voorafgegaan door een minder dieetvriendelijk voorgerecht en afgesloten met een dessert dat aan dezelfde omschrijving voldoet) keken we naar ‘Man of Steel’ die uiteindelijk nog beter meeviel als verwacht.

 

Ben je nog geen fan van de Zwartraafje FB-pagina (erg handig voor wie snel de nieuwste sjaals én kaartjes wil zien) dan kan je daar nu verandering in brengen en meteen meedoen aan de nieuwe Giveaway, waarbij je kans maakt op je eigen Top 3 van favoriete kaartjes en/of bladwijzers.

 

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.