Lees ik mijn aanwinsten ook echt? – 2020

In 2018 deelde Anneke van Een letter meer graag een blogpost waarin ze haar Boekenfestijn-aanwinsten deelde en aantoonde dat ze het merendeel daarvan niet gelezen had. Heel wat impulsaankopen omwille van de mooie prijs die haar nadien minder leken aan te spreken dan ze oorspronkelijk had verwacht. Een paar maanden later deelde Annemieke een andere blogpost waarin ze zich de vraag stelde of ze haar Bookhauls ook daadwerkelijk las. Ze ging dit even onderzoeken en die blogpost maakte me heel benieuwd naar welk resultaat zo’n onderzoek bij mij zou opleveren.

In eerdere blogpost bekeek ik mijn aanwinsten van zowel 2015 als 2016 , 2017 , 2018 en 2019 al eens grondig en vandaag doe ik hetzelfde met die van 2020.

Januari:

8 Nieuwe boeken
(1x Gekregen, 3x gekocht, 4x recensie)
9x gelezen
1x weggedaan na lezen
1x ongelezen in de kast

Februari:

1 Nieuw boek
(1x recensie)
1x gelezen

Maart:

5 Nieuwe boeken
(2x gekocht, 3 x recensie)
4x gelezen
3x weggedaan na lezen
1x ongelezen weggedaan

April:

5 Nieuwe boeken
(5x gekocht)
4x gelezen
1x ongelezen in de kast

Mei:

8 Nieuwe boeken
(6x gekocht, 2x recensie)
6x gelezen
2x weggedaan na lezen
2x ongelezen in de kast

Juni:

0 Nieuwe boeken

Juli:

18 Nieuwe boeken
(7x gekregen, 9x gekocht, 2x recensie
10x gelezen
1x weggedaan na lezen
8x ongelezen in de kast

Augustus:

2 Nieuwe boeken
(2x recensie)
2x gelezen

September:

3 Nieuwe boeken
(3x gekocht)
1x gelezen
2x ongelezen in de kast

Oktober:

6 Nieuwe boeken
(3x gekregen, 2x gekocht, 1x recensie
4x gelezen
1x weggedaan na lezen
2x ongelezen in de kast

November:

13 Nieuwe boeken
(2x gekocht, 11x recensie)
13x gelezen
9x weggedaan na lezen

December:

10x Nieuwe boeken
(6x gekregen, 4x gekocht)
5x gelezen
5x ongelezen in de kast

Conclusie:

71 Nieuwe boeken
61 Gelezen boeken
21 Ongelezen boeken
17 Boeken deed ik weg na het lezen

Procentueel gezien staat 14,08% van de boeken die ik in 2020 aan mijn collectie toevoegde momenteel nog op mijn TBR.

Enkele van de boeken die ik nog niet las:

Shadow Scale van Rachel Hartman, De Magiërs van Lev Grossman, De duivelsdief – Lisa Maxwell, Heart of Obsidian – Nailini Singh, Waistcoats & Weaponry – Gail Carriger, Grave Dance en Grave Memory.- Kalayna Price, …

Edit:

Kort na het samenstellen van deze blogpost moesten ook mijn boekenkasten een lenteschoonmaak ondergaan waarna er niet minder dan 61 boeken uit de kasten verwijderd. Een deel van hen had ik nog niet gelezen en voegde ik in 2020 aan mijn collectie toe dus …


25 aanwinsten van 2020  deed ik weg en 8 daarvan had ik NIET gelezen.

Hierdoor heb ik procentueel gezien 10,75% van de in 2020 gekochte/gekregen boeken die in mijn boekenkasten staan nog niet gelezen.

4 gedachten over “Lees ik mijn aanwinsten ook echt? – 2020”

    1. Dat heb ik stelselmatig geleerd. Vroeger kon ik het echt niet maar nu ik beter weet welke boeken ik niet meer wil (her)lezen lukt het me makkelijker om ze weg te doen zodat ze een nieuwe thuis kunnen krijgen. Wat ik er mee doet wisselt wat maar sowieso één van de volgende zaken: kringloopwinkel, een donatie aan de bibliotheek, weggeven aan vriendinnen, little free library, verkopen op 2dehands, …

  1. Oh ik bedacht me van het weekend dat ik eens moet kijken waar ik ben gebleven hiermee haha. Goed dat je nog boeken hebt weggedaan. Ik heb er nog steeds een hoop liggen voor vinted. We gaan 2de pinksterdag op een kleedjesmarkt zitten dan neem ik de boel ook maar mee haha.

    1. Dan duim ik mee dat je komende maandag veel van je boeken kan verkopen. Ik had eigenlijk gedacht dat het aantal ongelezen boeken zou stijgen naarmate we dichterbij het huidige jaartal komen maar tot nu toe valt het nog beter mee dan verwacht.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.