Wereld boeken dag maar ook … #2

Op 23 april is het niet alleen Wereld Boeken Dag maar ook de verjaardag van lieve vriendin Nancy van wie ik in 2022 heel onverwachts afscheid moest nemen. Ik vond het altijd heel mooi dat ze net op deze dag jarig was vermits ze een minstens even grote boekenworm was als ik en daarnaast ook nog eens als bibliothecaris werkte. Hoe mooi is het dan dat je verjaardag net op World Book Day valt.

Vermits dit vanaf dat plotse afscheid altijd een extra confronterende dag zal blijven leek het me een goed idee om haar telkens net dan te herinneren in een blogpost. Dit keer doe ik dat in de vorm van een lijstje met zaken die ik dankzij haar voor het eerst deed.

* Met iemand afspreken die ik online had leren kennen (best wel spannend maar gelukkig bleek al snel dat de online klik er ook offline was).

* Naar een leesclub gaan (want eerlijk is eerlijk zo in een groep over iets praten en daardoor even in de spotlight staan is niet mijn ding. Zelfs niet wanneer we het over boeken hebben)

* Een tekst schrijven én voorlezen bij een uitvaartplechtigheid

* Op aanvraag een tekst schrijven (namelijk een gedicht voor haar collega die op pensioen ging)

* Contact opnemen met uitgeverijen

* Recensieboeken mogen ontvangen

* De kans krijgen om auteurs te ontmoeten én hen te mogen interviewen

* Een Goodreads account aanmaken

* Met een fragment uit mijn recensies op de cover van een boek terechtkomen

* Gent beter leren kennen

* Meerdere dagen naar de Boekenbeurs gaan in plaats van één (na een jarenlange periode waarin ik niet was geweest)

* Op vraag een taart versieren voor het doopfeest van haar metekindje

* Cadeautjes in katten-thema kopen

* Een gesigneerd boek cadeau krijgen

* Over boeken kunnen praten (urenlang) zonder het idee te hebben dat ik me moet inhouden vermits we er allebei over konden blijven praten

* Zo’n lange mails verzenden dat Facebook ze niet langer kon laden (én ze indien ik ze ooit zou afdrukken een dik boek zouden vormen)

* Het maken van een scrapbooking-album twee jaar lang uitstellen omdat ik er nog niet klaar voor ben/was. Wie weet kan ik het volgend jaar met jullie delen.

* Afscheid nemen van een vriendin

* …

Misschien moet ik er ook een gewoonte van maken om op deze dag telkens een nieuw boek te kopen, een kat te knuffelen en/of één van haar favorieten te herlezen of te eten. Behalve dan die White Chocolate Mocha want eikebah koffie!

12 gedachten over “Wereld boeken dag maar ook … #2”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.