Gelezen in maart 2024

Ik had deze blogpost ook een misleidende titel kunnen geven als “Hoe ik mijn TBR op één maand tijd met 25 boeken liet zakken” maar vermits ik geen journalist ben die clickbait moet genereren heb ik dat toch maar achterwege gelaten. Want ja mijn TBR is inderdaad met zoveel boeken gedaald maar jammer genoeg niet doordat ik plots veel meer ben beginnen lezen. Mijn boekenkast is echter niet aan een lenteschoonmaak kunnen ontsnappen.

Het lezen zelf stond echter op een heel laag pitje in maart. Vermits zesmaal dezelfde alinea lezen zonder datgene wat je leest in je te kunnen opnemen niet echt voor een fijne leeservaring zorgt. Laat staan voor een vlot leestempo.

Aan het begin van de maand viel het nog relatief goed mee en kon ik beetje bij beetje De breekbare draden van magie waar ik al in februari in gestart was uitlezen.

Vervolgens las ik Whoever Steals This Book. Die manga las ik vrij snel uit maar is blijkbaar niet helemaal goed binnengedrongen.

Een ijzeren vlam van Rebecca Yarros ligt sinds half maart op de salontafel maar jammer genoeg lukt het me sindsdien maar zelden om mijn focus er lang genoeg bij te houden om enkele bladzijden te lezen en daadwerkelijk te onthouden wat ik gelezen heb.

Nee dat ligt niet aan het boek en ja ik wil wel degelijk weten wat er gaat gebeuren. Maar in plaats van er doorheen te vliegen alsof ik me op de rug van Tairn bevindt lijk ik eerder een ritje op schildpad te maken. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in en kan ik het boek in april wél uitlezen.

Ook de collage is dus misleidend want vermits het boek nog niet uit is kan ik het niet mee opnemen in mijn overzicht.

In het kort:

De breekbare draden van magie – V.E.Schwab – 703p.
Whoever Steals This Book , Vol.1- Nowaki Fukamidori, Kakeru Sora – 184p.

Cijfertjes:

Goodreads: 7/50
Gelezen boeken: 2
Geleende boeken: 1
Recensieboeken: 1
Gelezen bladzijden: 887p.

 

4 gedachten over “Gelezen in maart 2024”

  1. Lastig hé, dat je echt wil lezen, maar het om een of andere reden niet lukt. Ik heb momenteel ook wat moeite met aandachtsspanne. Boeken in een bekende wereld lukken nog wel, maar nieuwe boeken heb ik een beetje hetzelfde als jij dat ik paragrafen steeds maar opnieuw lees zonder dat ze doordringen. Ik begin me zelfs af te vragen of instagram er voor iets tussen kan zitten, want soms ben ik echt uren kwijt met gewoon scrollen 🙁
    Soit, ik duim voor ons beiden dat het binnenkort verbeterd!

    1. Ja, ik vind het echt zo frustrerend. Het hoeft heus niet meer zo snel te gaan als vroeger (181 boeken (geen strips of manga’s) op één jaar tijd was immers extreem veel) maar ik mis het gewoon om me daar echt in te kunnen verliezen. Soms zit ik inderdaad zoals jij het zegt meermaals hetzelfde stuk te lezen zonder het in me op te nemen. Wie weet betert het wel sneller nu we samen duimen voor beterschap.

  2. Heerlijk hoor. Ik heb welgeteld nog maar 1 boek gelezen (herlezen van Nora) Ergens heb ik er de rust niet voor maar nu mijn boekenkast ingericht is kriebelt het weer meer. Straks daar ook een fijne leeshoek.

    1. Jouw boekenkast ziet er super leuk uit. wat zal het fijn zijn geweest om eindelijk al je boeken terug te kunnen uitladen. Met een leeshoek erbij wordt het uiteraard een nog leuker plekje. Het boek dat ik in maart aan het lezen was is nog steeds niet uit. Ik heb het voorbije weekend echter wel een paar manga’s gelezen. Hopelijk lukt het me binnenkort om dat ene dikke boek uit te lezen zodat ik in iets anders kan beginnen. Wie weet lukt dat wat vlotter.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.