Voor wie zich afvroeg of die Potteritis minder erg zou worden zodra ik op Tram 4 was overgestapt …

Nog enkele dagen en dan zit ik al tien maanden op Tram 4. Dat betekent enerzijds dat de volgende tramhalte stilletjes al in zicht komt (want wat vliegt de tijd echt bizar snel voorbij) maar anderzijds ook dat ik al lang genoeg op deze Tram zit om stil te staan bij bovenstaande vraag. Ben ik nu ik deze leeftijd bereikt heb plots minder geeky? Neemt die Potteritis af naarmate ik ouder word?

Zo’n vraag kan je natuurlijk niet beantwoorden zonder eerst enkele bewijsstukken bij elkaar te sprokkelen die de voorbije tien maanden konden vastgesteld worden …

Ik kocht een kaars met daarop één van Dumbledore’s bekende uitspraken, een Hufflepuff-balpen en Harry Potter sokken én kreeg een mooie Advanced Potion Making pin en een Hermione bladwijzer.

Ook dit mooie blikken doosje met sticky notes kreeg ik cadeau.

Ik maakte een Harry Potter scrapbooking-album voor een mede-Hufflepuff.

Kan nog steeds niet weerstaan aan de drang om dit soort foto’s te maken wanneer ik een keer naar de kapper ga.

Bestelde twee extra booksleeves (dit keer extra klein en met een rits zodat ik er mijn e-reader in kan bewaren) bij Books Art Liberty.

Deze Hogsmeade-set van Lego werd aan de collectie toegevoegd.

Ik mocht meerdere creatieve Harry Potter boeken recenseren.

Er werd een mede-booknerd in huis gehaald die over een combinatie van geweldige transfiguratie als Metamorphmagus vaardigheden beschikt vermits ze zowel haar uiterlijk als accessoires kan veranderen.

Deze mooie magische fan–illustraties kregen een plekje in de collectie.

Er kwam hier zelfs een Howler toe.

Terwijl mede-Hufflepuff Véronique dan weer een iets stillere Hogwarts-brief van me kreeg.

De adventsperiode werd extra magisch dankzij deze Harry Potter adventskalender.

Dankzij deze bestelling bij Studio Pins & Paper kwam er ook een extra dosis magie toe via de brievenbus. Ondertussen kwam er ook een tweede bestelling toe maar daar werden nog geen bewijsstukken van achterhaald.

Een magische bladwijzer, notitieboek, knutselmateriaal, kerstbal

en zelfs een tweede Harry Potter adventskalender.

Er kwam een postuil toe met een swappakket met daarin pakjes die zowel in Hogsmeade als Diagon Alley werden gekocht.

Ook de kerstdecoratie moest er aan geloven.

Vorig jaar werd die decoratie zelfs uitgebreid met een magische kerstboom.

Welke bladzijde je ook openslaagt in mijn Bullet Journal (zowel die van vorig jaar als het huidige exemplaar) je zal sowieso washitape en stickers van mijn favoriete magische wereld te zien krijgen.

De stationary-collectie groeide aan met niet één maar twee notitieboeken én ringmap-planners.

Er werden gepersonaliseerde Harry Potter kaarten besteld bij In line with Annemieke

en niet minder dan TWEE Hufflepuff jurken. De ene al wat subtieler dan de andere.

Plus daarbovenop misschien ook nog twee magische T-shirts waarvan ééntje me op het lijf leek geschreven te zijn.

Er werden Harry Potter puzzels gekocht en gemaakt.

Ik ging als Hufflepuff naar Made in Asia en nam Periwinkle daar mee naar toe.

Ja hoor, nog meer magische scrapbooking projecten. Eentje voor een 10-jarige fan

en eentje voor een 40-jarige fan.

Ik kreeg echter ook een Hermione-pin en iets minder gewenst – ongevraagd bezoek van een slak die leek te denken dat de Slug Club hier doorging. Er werden twee nieuwe Funko’s gekocht waaronder deze van Hogwarts, een cadeautje van Kwante veranderde binnen de kortste keren in een soort Harry Potter mini-altaar, er was een totaal mislukte poging tot het maken van Butterbeer en een gelukkig beter geslaagde Hufflepuff-muts. Ik kreeg Wizard chocolade cadeau en zelfs de mensen van Centerparcs decoreerden hun park speciaal zodat deze Hufflepuff zich er helemaal thuis zou voelen.

Ik bezocht een Harry Potter winkel in Gent, werd meteen blij toen ik Harry Potter and the Philosopher’s Stone spotte in een puzzel, bouwde meerdere Lego-sets en brak ze vervolgens af zodat ik ze nog eens zou kunnen maken, kreeg een schilderij van Hogwarts cadeau, keek naar de Back to Hogwarts documentaire, maakte Marauders Map haarspelden, keek naar de State of Play van Hogwarts Legacy en ben serieus aan het overwegen om toch maar eens te beginnen gamen zodat ik via dat spel in Hogwarts kan ronddwalen (inclusief de Hufflepuff common room én bibliotheek), spotte The Apple Who Lived en kan nog steeds niet door het Centraal Station in Antwerpen wandelen zonder aan Hogwarts te denken.

Ik vermoed dat we op basis van deze bewijsstukken zonder twijfel kunnen concluderen dat mijn Potteritis niet aan het minderen is nu ik die mijlpaal gepasseerd ben. Volgens mij is die specifieke aandoening zelfs aan het escaleren.

Dus …

Nee hoor, die Potteritis is NIET aan het minderen. Geen haar op mijn hoofd dat die optie zelfs maar in overweging neemt. Inclusief de zilvergrijze Patronus-lokken trouwens.

2 gedachten over “Voor wie zich afvroeg of die Potteritis minder erg zou worden zodra ik op Tram 4 was overgestapt …”

    1. Ze blijft maar groter worden. 🙂 Het gaat de laatste tijd niet zo denderend en dan heb ik de neiging om zaken te bestellen die me opvrolijken. Nog meer Harry Potter spulletjes dus.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.