Accio kerstboom!

Zestien jaar. Zo lang hebben we geen kerstboom in huis gehad. Helemaal in het begin hebben we een tweetal keer een echte kerstboom gekocht maar enerzijds vond ik het zonde om een boom te laten snoeien voor slechts enkele weken tijd en anderzijds vond ik weken later soms nog ergens een naald terug van die boom. Geen boom dus maar vorig jaar toen de feestdagen er plots helemaal anders uitzagen mistte ik het plots en dus besloten we daar dit jaar iets aan te doen.

We hadden er een leuke online gespot bij Intratuin maar toen we daar waren vonden we die niet terug. Dankzij Kwante die zo lief was om hem voor ons te bestellen en hem vervolgens met de post naar hier te verzenden hebben we nu terug een boom. Jaja, normaal zijn het de kerstelfjes die helpen maar in dit geval werden door Miss Santa uit de nood geholpen. Het enige probleem was dat we nog geen kerstboomversiering hadden.

Ik had heel wat plannen om zelf vanalles in elkaar te knutselen maar jammer genoeg bleek ik daar niet voldoende tijd én energie voor te hebben. De Hufflepuff / Gryffindor sjaalslinger die ik wilde maken leek me al behoorlijk lang maar bleek uiteindelijk nog lang niet voldoende lengte te hebben om hem enkele keren om onze boom heen te kunnen wikkelen. Ja, ik moet al die draadjes nog instoppen. Ja, dat is voor mij persoonlijk het minst favoriete gedeelte van haken en/of breien.

Het lichtsnoer dat ik normaal op de vensterbank leg bleek bovendien te kort te zijn. Maar dat was gelukkig te verhelpen met een sterkere Lumos spreuk. Er was echter nog wel wat versierwerk aan de winkel.

Toen ik met Annelies had afgesproken had ik wel drie leuke uiltjes gekocht die me meteen aan Hedwig deden denken. Ik was eerst van plan om die in de boom te hangen en er vervolgens Howlers en Hogwarts brieven aan toe te voegen. Misschien doe ik dat later nog wel eens maar dus niet wanneer de inkt in de printer ver op is.

Nadat enkele plannen niet haalbaar bleken te zijn en Bowie de ongeduldige Bowtruckle zelf al in de boom was gekropen besloot ik de Potterhead in me vrij spel te geven en gewoon te werken met wat ik wél in huis had en eigenlijk vind ik het eindresultaat wel heel leuk.

Al gaat de boom er ongetwijfeld nog leuker uitzien wanneer die lange sjaalslinger afgewerkt is en ik nog wat extra zaken zoals vliegende sleutels en zo heb kunnen knutselen. Maar voor nu ben ik er alvast super blij mee.

De Hogwarts koffer liet ik uiteraard gewoon staan vermits die er zo mooi bijpast. Mijn broertje hielp me onverwachts ook om het plaatje te vervolledigen want die stond onverwachts aan de deur met een pluche sneeuwuil.

Toen hij die in de supermarkt zag staan moest hij meteen aan mij denken (hoe zou dat nu toch komen?) en besloot hij me er mee te verrassen. Dat die schattige uil ook nog eens een brief (=tekening) van mijn metekindje kwam bezorgen maakte het uiteraard alleen maar NOG leuker.

De kerstkaarten zijn ondertussen ook allemaal afgewerkt. Nu nog beginnen met ze alle 66 van een wens te voorzien. Kon ik daar ook maar wat magie bij gebruiken om het sneller te laten gaan.

16 gedachten over “Accio kerstboom!”

 1. Ik heb kerstbomen verkocht. En dat vond ik om diverse redenen een ramp.

  Ik heb dan ook niets met kerstbomen en/of kerstmis.

  Natuurlijk gun ik iedereen een eigen feest.

  Stille groet,

  1. Dag Rob. Wanneer je in de sector werkt link je het waarschijnlijk aan heel andere zaken dan wanneer je ze in huis haalt voor de gezelligheid. Ik vermoed dat de drukte en chaos enorm moet zijn voor wie nu in een tuincentrum werkt of kerstbomen verkoopt. Voor mij is het gelukkig enkel sfeervolle decoratie waar geen negatieve zaken aan verbonden zijn.

 2. Mooi! Wij versierden onze boom ook gisteren, en het is inderdaad gek hoeveel lopende meter slingers en lichtjes je rond zo’n boom krijgt. Ik kan dus geloven dat je nog wat haakwerk te verzetten hebt…
  Draadjes inwerken probeer ik meestal gaandeweg te doen, anders wordt het een klusje om énorm tegenop te zien.
  Bij ons liggen de pakjes er ook al onder :-).

  1. Sinds die foto zijn er nog enkele bijgekomen maar ik denk dat ik nu alle pakjes heb. Deze week kwam er voor mezelf ook een grote doos toe voor de Kerstswap actie van Kwante. Ik ben trouwens benieuwd hoe goed ik die lichtjes nadien terug uit de kerstboom ga krijgen. Toen ik ze er in deed stond mijn suiker te laag en ik vrees dat ik enkele bizarre lussen heb gemaakt. 🙂

  1. Met Hedwig op mijn koffer lijkt het helemaal zo hé. Christmas at Hogwarts is natuurlijk perfect qua sfeer.

    1. Ondertussen zelfs nog wat gezelliger dankzij de nieuwe kerstbal én een kerstzakje met fijne verrassingen er onder.

  1. Ik moet steeds glimlachen wanneer ik hem zie. Het ziet er zo uitnodigend uit met mijn Hogwarts koffer en Hedwig er naast en de pakjes er onder. Nogmaals een super dikke merci want ik ben super blij dat we weer een boom hebben. Dat zorgt toch meteen voor een pak meer kerstsfeer.

  1. Dankjewel Cindy! Ik moet steeds glimlachen wanneer ik die boom zie staan en ben al volop aan het nadenken over wat ik er volgend jaar mee zou kunnen/willen doen. Zoveel ideetjes!

 3. Leuk hoor! Ben zelf ook erg blij met onze boom, samen met Noa alles opgehangen. En hij dacht dat hij de lichtjes aan en uit kon klappen hahahaha. Zo leuk! terwijl M. de stekker in en uit het stopcontact haalde 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.