Aanwinsten April 2022

Op de laatste dag van de maand verschijnt hier traditiegetrouw een terugblik op mijn nieuwe aanwinsten van deze maand. Ook dit keer is dat niet anders. Qua nieuwe boeken was het deze maand heel rustig maar er waren wel nog twee andere leuke aanwinsten plus eentje die ik liever niet had gekregen. Omruilen zat er in de laatste geval echter niet in.

Dankzij VBK kreeg ik een recensie-exemplaar van Zoek het uit, Chloe Brown van Talia Hibbert. Dit boek verscheen bij Zomer & Keuning en mijn recensie komt er binnenkort al aan. Ik kan alvast verklappen dat dit boek voor mij heel veel herkenbare elementen bevatte. De bijhorende bladwijzer was een fijne verrassing tijdens het lezen. Hoera voor dit soort kleine geluksmomenten.

In de laatste Foto-update had ik het al over een heel fijn bijpraat-afspraakje in Antwerpen. Lekker eten, fijn gezelschap en dus ook jurken-geluk. Voor ons afspraakje had ik mezelf immers voorgenomen om bij twee winkels te gaan kijken naar geschikte zomerjurken. Bij de eerste winkel had ik geen geluk (qua lengte, materiaal, print, … en bij de meeste jurken die ik daar tegenkwam een slechte combinatie van alle drie), bij de tweede gelukkig wel.

Ik verscheen dan ook op mijn afspraakje met zowel twee nieuwe jurken als een cardigan. Zo fijn dat ze bij Sweet Soda in de Hoogstraat wel nog steeds kleurrijke jurken (ja lente, niet iedereen houdt van pastel) in een aangenaam materiaal verkopen. De linkerjurk was er niet meer in mijn maat en had ik (vermits er geen nieuwe meer van werden gemaakt) eerst in een ander model gekocht. Maar nog diezelfde dag kreeg ik een mailtje van de verkoopster om me te melden dat ze in het magazijn toch nog (een misplaatst) exemplaar was tegengekomen en dat ik – indien ik dit wilde – mijn jurk mocht komen ruilen. Mooie jurken én een lieve verkoopster dus. Alweer een geluksmoment.

Bij thuiskomst lag er die avond ook nog een fijn pakketje op me te wachten want mijn bestelling van Studio Pins & Paper was toegekomen. Ik bestelde er deze drie nieuwe leuke Harry Potter washitapes en kijk er nu al naar uit om die te kunnen gebruiken in mijn bullet journal of bij post voor mede-Potterheads.

De minder leuke verrassing was een positieve sneltest. Na er meer dan twee jaar lang aan te kunnen ontsnappen heeft dat vervelende virus me toch een keer te pakken gekregen. De extra vitamines van de pokebowl hebben jammer genoeg nog geen wonderen verricht  voor mijn immuniteit (maar ik blijf – ze zeker nu – toch gewoon af en toe klaarmaken hoor) én het effect van het ijs op de keelpijn was ook maar – dzju toch – slechts van korte duur (al was het net als de pokebowl wél lekker). De voorbije week zijn er hier een heel deel symptomen gepasseerd maar ik heb het idee dat het nu niet langer erger wordt dus hopelijk zijn we binnenkort van dat vervelende beestje verlost.

Het heeft me wel laten ontdekken dat ze bij Delhaize ijs verkopen dat slechts 11g koolhydraten en 10g vet per 100g ijs bevat. Voor de mede-diabeten … het is van het Delhaize-merk en er staat duidelijk vooraan op de verpakking vermeld dat er minder suiker in zit. Ik heb de versie met gezouten karamel getest en die was zeker ok.

4 gedachten over “Aanwinsten April 2022”

  1. Hopelijk blijf je nu goed en heb je niet te veel last van de nasleep want die kan echt zwaar zijn. En niet om je bang te maken, maar eerder ter voorbereiding. Naar het boek van Talia Hibbert ben ik nog altijd benieuwd! Ik had mezelf voorgenomen om geen nieuwe e-books meer te kopen tot ik alles had gelezen, maar het was afgelopen week zo’n moeilijke week dat ik mezelf maar een beloning ga gunnen. Net als voor jou zitten er voor mij een paar representaties in die me misschien wel gaan helpen. Veel beterschap!

    1. Dankjewel Nikita! Mijn lichaam kennende kan het inderdaad nog een poosje duren voor ik er helemaal van af ben. Ik ben alvast blij dat het al wat beter gaat. Alle beetjes helpen hé. Ik ben benieuwd wat jij er van gaat vinden. Nog eventjes en je kan me dat in het echt laten weten.

    1. Ik loop er zelf ook nog helemaal door achter. Nog minder energie dan normaal en dus kwam het bloggen en bijhouden van mijn blogfeed er niet meer van. Binnenkort probeer ik alles bij te lezen. Die mooie jurken waren bij de eerste keer wassen toch wel niet gekrompen zeker. Vooral in de lengte maar ik ben er gelukkig in geslaagd om ze terug langer te krijgen. Zo fijn dat dat gelukt is en ze nu weer wat meer flatteren.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.