Foto-update #191

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Eind maart gingen we een weekendje naar Blankenberge en we hadden toen echt geluk met het weer. We gingen uit eten of maakten het ons makkelijk op het appartement door verse vissoep te kopen zodat er niet uitgebreid gekookt moest worden. Er werd gewandeld, gelezen, ik pakte mezelf ’s ochtends in als een burrito vermits het dan nog koud was in het appartement en we hielden deze mens in de gaten vermits het fascinerend was om hem zichzelf te zien lanceren en vervolgens best wel hoog te zien gaan. Op een gegeven moment kwam er heel plots mist opzetten van het water naar de zeedijk toe en het was echt mooi om die mist tegen de apartementen te zien slaan en terugbotsen. Alsof de natuur een eigen film met special effects aan het samenstellen was.

Ik sprak met een vriendin af in Gent waar we volop konden bijpraten en genieten van allerlei lekkers. We probeerden een nieuw lunchadresje uit en merkten al snel dat je bij Soup’R snel moet zijn indien je een plekje wil. Gelukkig waren we dat want het eten (de soep en het brood) was er lekker. Na een pokebowl gingen we terug richting station waar ene Lisbet met een warme Chai Latte op haar trein ging wachten vermits het ’s avonds snel afkoelde.

Natuurlijk deden we meer dan lekker eten en bijpraten. Echt wel, ik heb er zelfs foto’s van gemaakt zodat jullie niet denken dat ik jullie iets wijsmaak. We gingen even dag zeggen bij Ganesha van The Fallen Angels, gingen op zoek naar een leuke jurk bij Sweet P en bezochten de Harry Potter winkel waarvan de opening meermaals moest worden uitgesteld. Gelukkig waren ze dit keer effectief open zodat ik er de sfeer eens kon gaan opsnuiven. Het aanbod viel voor mij persoonlijk wat tegen vermits er niet zoveel binnen was van Hufflepuff. De locatie past er qua sfeer wel perfect maar vermits je eerst een vrij steile stenen trap af moet is de winkel jammer genoeg niet voor iedereen (even makkelijk) toegankelijk.

Of ik mijn metekindje aan het brainwashen ben? Nee hoor, ze houdt van prinsessen én boeken en haar lievelingskleur. Toen ik deze jurk tegenkwam moest ik hem dus wel kopen voor haar. Hij lijkt immers op die van Belle. Dat geel ook de kleur is van mijn Hogwarts-huis is dus – echt waar – puur toeval.

Ik kreeg een leuke tekening van mijn metekindje die op bezoek kwam voor wat meter-tijd. Die tekening gaan jullie waarschijnlijk nog een keer zien opduiken maar dan in een andere context.

Als je met vulpen een lange brief hebt geschreven past deze sluitzegel van Studio Schatkist er perfect bij.

Ik deed een heel deel uitgeknipte recepten weg. Ik blijf die immers maar uitknippen terwijl niet alle recepten daadwerkelijk gemaakt worden. Nu heb ik alleszins weer wat plek voor nieuwe recepten die we wél willen uitproberen.

De dochter van een vriendin heeft er dankzij het hele C-gedoe langer op moeten wachten dan verwacht maar eindelijk was het zover en kon ze nog eens cupcakes met me versieren. Dit keer niet enkele Cookiemonster-cupcakes maar allerlei verschillende soorten.

Haar broer deed ook goed mee met het versieren. Hij was enkele dagen later jarig en kreeg toen voor zijn 10de verjaardag een scrapbooking – album in Harry Potter thema van me vermits hij daar net als ik fan van is.

We gingen nogmaals naar Made in Asia. Dit keer op een vrijdag en dat was echt een wereld van verschil qua drukte. Zeker toen we er vroeg in de namiddag aankwamen was het nog heel rustig waardoor we bij dit bezoekje de verschillende standen wel uitgebreid konden bekijken. Periwinkle was vooral fan van de kersenbloesems (en precies ook een beetje van de aandacht die ze kreeg. Sommige mede bezoekers vonden haar immers heel kawaii). Zelf was ik vooral heel blij dat ik mijn vintage Hufflepuff-outfit nog eens kon aandoen.

Fantasy is in mindere mate aanwezig op Made in Asia ten opzichte van F.A.C.T.S. maar we zagen toch een aantal leuke zaken. Eén van hen namen we ook mee naar huis. Kunnen jullie raden wat?

We kochten mochi met frambozen om thuis nog wat te kunnen nagenieten, proefden ter plekke voor het eerst ramen (maar dat ga ik zelf thuis een keer proberen maken vermits deze ‘het-moet-hier-snel-vooruit-gaan’ versie vooral behoorlijk zout was) en ik kocht deze drie kaarten met Harry, Hermione en Ron.

Twee jaar. Meer zelfs. Zolang heeft het geduurd vooraleer ik nog eens met mijn nicht bij Bagels & Beans kon gaan lunchen. Gelukkig kon het nu weer wel toen we even naar Roosendaal gingen. We genoten er vooral van een heel rustige dag. Zo gingen we kijken welke (bizarre) smaken de paaseitjes bij Jamin dit jaar hadden (enkele jaren terug hadden ze er immers één met pizzasmaak), wandelden we door de Passade (die me nog steeds aan de Fata Morgana in de Efteling doet denken) en kocht ik ondermeer twee nieuwe theesmaken. Bij Xenos zag ik er een die naar chocoladetruffel zou moeten smaken en bij Caffè Dono kocht ik er eentje die de naam Marshmallow Heaven kreeg. Ik vond hem in de winkel meteen heel lekker ruiken. Alsof je in een snoepwinkel staat.

Kleine gelukjes #1: gelukkig bleek hij niet enkel lekker te ruiken maar was hij het ook echt.

Kleine gelukjes #2 : na jaren eindelijk weer ergens  je favoriete deoroller vinden. Ik sta er steeds van versteld hoe lang ik met zo’n roller toekom. Geen plastic zou natuurlijk nog beter zijn maar met deze rollers ben ik dus wel meteen een hele tijd gerust.

Kleine gelukjes #3: ik nam de koffiebonen die we bij Bagels & Beans kregen mee naar huis dus toen enkele dagen later mijn trein onaangekondigd werd afgelast kon ik dat meteen wat compenseren.

Kleine gelukjes #4: een paaseitje dat – net als de thee – niet enkel lekker klinkt maar het ook is

Ik was aan het twijfelen of ik zelf een kaart zou knutselen voor mijn nicht of gewoon eentje uit de voorraad zou gebruiken. Toen ik nadien van haar hoorde dat ze het altijd leuk vindt om verjaardagskaarten te krijgen maar dat ze de zelfgemaakte altijd nog wat specialer vindt was ik blij dat ik voor de eerste optie had gekozen.

Bij Söstrene Grene vond ik alvast een zomerse rol kaftpapier voor de Zomer Swap van Kwante. Nu ik twee swaps heb overgeslagen kijk ik er nog meer naar uit dan anders. Ik heb ondertussen echt lichte afkickverschijnselen.

Toen mijn nicht en haar zoontje op bezoek kwamen speelden we enkele spelletjes. Bij Star Wars Carcassone speelde ik als Yoda en mijn neefje vond het grappig dat ik hem in een Sith Lord aan het veranderen was door zoveel planeten te overheersen. Vervolgens speelden we Harry Potter Dobble waarbij ik mijn ogen eerst 20 seconden moest bedekken vooraleer ik mocht kijken vermits ik veel te snel de identieke voorwerpen of personages zag. Nadien wilde hij graag de Harry Potter Trivial spelen. Hier hadden we afgesproken dat ik vijf vragen juist moest beantwoorden vooraleer ik een kaart mocht houden. Ze waren niet de enige die versteld stonden van hoeveel kleine HP details er ergens in mijn geheugen zitten opgeslagen. Onthouden dat ik in de supermarkt melk moet kopen is dan weer een heel andere zaak.

Inpakpapier met monstertjes tegen dat mijn neefjes jarig zijn

en leuke verrassingspost voor Pasen van mijn favoriete beertjes. Dankjewel Nancy!

Diezelfde Nancy is alom tegenwoordig in deze Foto-update. Want net geen maand na ons dagje in Gent zagen we elkaar opnieuw. Dit keer in Antwerpen waardoor het voor mij meteen een pak minder zwaar was. We hadden geluk die dag want het was niet alleen gezellig en lekker maar ook heel mooi weer. Zelf had ik nog net iets meer geluk want ik keerde met enkele nieuwe aanwinsten naar huis (die krijgen jullie binnenkort in de gelijknamige blogpost te zien).

Er werd gekookt (ondermeer deze schotel met allerlei groenten en een zomerse hutsepot) en gelezen – al gaat dat laatste niet zo denderend. Ontdekken dat er een bijpassende bladwijzer tussen een boek zit is echter steeds een klein geluksmomentje.

Ik maakte zowel witte chocoladefudge met Oreo koekjes als een pure chocolade-reep met kleine stukjes fudge en stukken Oreo-koekjes als traktatie plus voor hier thuis een iets gezondere vegan curry met naan en een zomerse salade.

We hadden een familiefeest waarbij het de bedoeling was dat iedereen een (zelfgemaakt) dessert meenam. Vermits onze familie nogal groot is was het dessertbuffet dat ook. Alleen leek het ’s ochtends bijna mis te lopen toen ik merkte dat ik niet voldoende bakboter in huis had voor dit Kruimelgebak met bosbessen en kaneel. Geluk hebben we lieve buren die me uit de nood hebben geholpen. Het koekje (gemaakt door mijn nicht die een heerlijk Instagram-account heeft) was blijkbaar in mijn bakvorm gevallen. Dus ik heb me dan maar opgeofferd en het mee naar huis genomen.

Ik ben eindelijk aan het Harry Potter scrapbooking-album begonnen dat ik al heel lang in gedachten had. Het gaat een project worden waar ik in kleine beetjes aan ga werken vermits er vermoedelijk behoorlijk wat tijd in zal kruipen. Ik heb immers een nogal lange lijst met ideetjes die ik wil uitwerken. Als er wat meer zicht in komt krijgen jullie hier zeker nog foto’s van te zien. Misschien maak ik er wel een keer een hele blogpost rond.

Er werd nog wat traditionele post verzonden.

Hip Hip Poké. De voorbije weken werden er ook enkele Pokébowls gemaakt. Die zijn immers niet enkel lekker wanneer je uit eten gaat maar ook perfect thuis te bereiden. Ze lenen zich perfect tot het verwerken van allerlei restjes, ze zijn lekker én (afhankelijk van wat je er allemaal in verwerkt) ook vrij gezond.

Voor wie zich afvraagt wat men verstaat onder Aprilse grillen … wandelen in de regen, stoelen die worden weggewaaid door rukwinden, een stralende zon en blauwe lucht of sneeuw. Gelukkig niet allemaal op dezelfde dag maar wel allemaal in april.

6 gedachten over “Foto-update #191”

  1. Leuk overzichtje weer! En ik heb weer honger door jou. Het is niet meer grappig Lisbet! Sorry, ik moest iets doen met je naam die je hebt gekregen van Starbucks. Bij mij slagen ze er tegenwoordig in om hem juist te schrijven. Wel hele leuke dingen die je weer hebt gedaan. En dat boek van Talia Hibbert blijf ik maar zien. Ik denk dat het een signaal is van het universum dat ik hem ook maar eens moet gaan lezen. Ik wens je alvast een mooie meimaand toe!

    1. Dankjewel! Hihi, het is je vergeven hoor. Mijn naam wordt volgens mij vaker fout dan correct geschreven. Wel chique, dat ze die van jou ondertussen wel goed schrijven. Ik vond het eigenlijk wel bijzonder om een boek te lezen waarin het vrouwelijke hoofdpersonage Fybromyalgie heeft. Er zaten echt zoveel zaken in die ik herkende.

  2. Dit is zo’n leuke rubriek! Gingen jullie bij Hawaiian Poké Bowl voor de bowls? Wij gingen er onlangs (ook?) en vonden het écht lekker.
    Heb je iets gekocht in de Harry Potter winkel? Daar ben ik wel benieuwd naar :-).
    Die Cookiemonster cupcakes zijn zo leuk, en die Oreo fudge ziet er zo overheerlijk uit. Jammer dat al die lekkere desserts zo’n caloriebommetjes zijn hé? Ik ‘bakte’ gisteren een speculooscheesecake, en het wordt écht een bommetje. Gelukkig kunnen we ‘m delen met vrienden :-).

    1. Dankjewel! Het was inderdaad bij Hawaiian Poké Bowl. Ik vind het echt zo’n leuk concept vermits iedereen zijn eigen combinatie kan samenstellen en je er dus vrijwel altijd wel iets vindt dat iedereen lust. In de Harry Potter winkel in Gent heb ik maar één item gekocht (een vorm om zelf chocoladekikkers te maken) maar die achterstand heb ik deze maand ruimschoots ingehaald. Ter compensatie van dat vervelende virus heb ik immers enkele magische zaken voor mezelf besteld. 🙂 Het toeval wil dat ik de Oreo Fudge vandaag net nog eens heb gemaakt. Op verzoek van een collega van manlief. Het zijn inderdaad caloriebommetjes en jammer genoeg niet vegan. Ik heb geen flauw idee hoe ik zoiets vegan zou kunnen maken vermits ik voor niet meteen een plantaardig alternatief voor gecondenseerde melk kan bedenken dat even stevig zou opstijven tijdens het koelen. Het kunnen delen maakt het altijd nog fijner hé.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.