Unboxing Secret Santa Swap 2021

Ik ben een beetje de tel kwijt bij de hoeveelste swap dit is. Sinds ik ben beginnen meedoen heb ik echter nog geen enkele Secret Santa swap gemist. Ik vind het immers heel fijn om een pakje in kerstsfeer samen te stellen en zo (hopelijk) die donkere en koude periode wat vrolijker en warmer te kunnen maken voor iemand. Dat ik zelf ook een pakket krijg toegestuurd maakt het uiteraard nog leuker.

Dit jaar mocht ik voor het eerst een pakket samenstellen voor Petra en net als bij de vorige edities bleef ik het spannend vinden tot ik haar reactie kon lezen. Gelukkig vond ze de voor haar uitgekozen verrassingen.

Hieronder kan je zien wat ik voor haar heb gekocht, geknutseld en zelfs op maat heb laten maken. Na die foto’s toon ik jullie uiteraard ook wat ik zelf gekregen heb.

Eerder dit jaar – of misschien zelfs al twee jaar geleden – hadden Petra en ik het erover dat er niet zoiets bestaat als teveel boekige totebags. Dus kreeg ze dit Eat. Sleep. Read.Repeat exemplaar van me.

Ook deze winterse Belle bladwijzer en Frozen art print van AnotherView kwamen in haar pakket terecht.

Een klein kerstkaarsje voor wat extra kerstsfeer en vermits ze van mythologie houdt ook een kleurboek met magische en mythische wezens.

Eigenlijk zat ik er zelf ook een beetje in. Kijk maar naar de cover van A dead & stormy night van Stefanie Holmes. Eigenlijk heb ik me zelfs moeten inhouden vermits ik elk van die drie boeken ook wel zou willen lezen.

Iemand die zowel van Beauty and the Beast als thee houdt krijgt uiteraard ook een selectie theezakjes met winterse smaken én Mme Potts op bezoek.

Als lekkers voegde ik er Raffaello’s aan toe. Ik wilde eerst zelf iets maken maar vermits het pakket nog vrijlang binnen moest staan vooraleer het uitgepakt mocht worden heb ik dat toch maar niet geriskeerd.

Een kerstbeker zodat ze meteen haar nieuwe theetjes kon uitproberen lukte gelukkig wel.

Ik heb ook nog enkele pakjes voor haar geknutseld. Een zilverkleurige armband met de quote So many books so little time, een bladwijzer-juweel in haar favoriete kleuren en met een kleine Tinkerbell-bedel plus een muts met pompon opnieuw in haar lievelingskleuren en een pin met een mooie quote.

Vermits ik zelf totaal niet kan tekenen terwijl Petra had aangegeven dat ze van fanart houdt heb ik aan Annemieke van In line with Annemieke gevraagd of ze tijd had om voor mij een bestelling te maken. Zij maakte deze illustraties gebaseerd op Granny Weatherwax uit Discworld en de Lunar-chronicles van Marissa Meyer.

Een vrolijk kerstpapiertje er omheen en dan puzzelen om alles in de doos te krijgen. Het was een beetje nipt door het grote kleurboek maar lukte gelukkig net.

In plaats van een kerstkaart maar ik een uitklapbaar scrapbooking album. Zo’n album is makkelijker weer te geven in een filmpje dan in foto’s …

maar hopelijk kunnen deze twee collages jullie toch een beetje een idee geven van hoe het er uit zag.

Dit grote winterse kerstpakket stond al een tijdje op me te wachten vermits de verzenddatum vrij vroeg was. De opdracht voor we het mochten uitpakken was om een foto te maken van ons pakket én een kaarsje voor de mensen die Kerst jammer genoeg niet meer met ons kunnen meevieren.

In het grote pakket zat een groot groen pak. Toen ik dat zag had ik al een vermoeden wie mijn Santa was. Dit mooie magische kaartje deed me vermoeden dat ik gelijk had en dat bleek later ook het geval te zijn. Iets waar ik heel gelukkig om ben maar dat zullen jullie zo meteen nog werken. Achter het groene kerstpapier ging een mooie kerst totebag die boordevol pakjes zit.

Niet zo maar pakjes. Nee hoor, wanneer je een swap-pakket van Elise krijgt dan is de kans heel groot dat ze haar creativiteit vrij spel heeft gegeven. Al helemaal wanneer ze een lootje heeft dat net als haar gek is van Harry Potter. Ze is immers een mede Hufflepuff en Potterhead. Ik kreeg eerder al een keer een heel leuk swap pakket van haar maar dit keer heeft ze zichzelf wel echt overtroffen.

Kijk nu toch … ze is zowel naar Diagon Alley als Hogsmeade geweest om magische geschenken voor me te verzamelen. Ik wil waarschijnlijk niet weten hoeveel tijd er in de mooie logo’s die op de pakjes staan. Ik heb serieus getwijfeld om ze gewoon zo terug onder de kerstboom te leggen maar Kwante had in de groep gezegd dat we na het posten van onze opdrachtfoto ook echt de box moesten uitpakken zodat ons lootje niet ongerust zou worden.

Ik heb ze dus allemaal uitgepakt maar wel heel voorzichtig (zodat ik nadien die logo’s kon uitknippen) en met een brede glimlach op mijn gezicht. De verpakking op zich had eigenlijk voor een meer dan geslaagde swap gezorgd.

Bij Quality Quidditch Supplies kocht ze een klein houten koffertje voor me dat niet gevuld was met een poetsset voor mijn bezemsteel maar wel heerlijke Snitch-snoepjes.

Het toeval wil dat ik al een tijdje op zoek ben naar een geschikt koffertje voor kleine toverdrankflesjes dus daar ga ik dit exemplaar voor gebruiken nadat ik de chocolade snoepjes heb opgesmuld.

Bij Ollivanders kocht ze een magische poetsdoek voor mijn toverstaf zodat ik die goed kan verzorgen.

Ze trotseerde zelf Professor’s Snape Apothecary Store waar ze een super leuk vaasje in de vorm van het hoofd van een das voor me kocht én een flesje Felix Felicis. Ik had tijdens het uitpakken echter het gevoel dat ik die toverdrank al voor het openen had opgedronken. Het was echt zo genieten om dit pakket te mogen openen en in recordtijd te worden ondergedompeld in mijn favoriete fantasy wereld.

Er stond ook een bezoekje aan Madam Malkin’s kledingswinkel op Elise’s programma. Daar kocht ze een pakje kerst-zakdoeken, vrolijke kerstsokken (ik hoop dat die een extension charm hebben gekregen want anders zou het kunnen dat ik er mijn grote voeten niet in krijg) én een prachtige Hogwarts pin.

Bij Eyelops Owl Emporium koos ze deze leuke uilenkaars. Die uiteraard ook nog even in een mooi uilenpapier werd ingepakt.

Een bezoekje aan Flourish & Blotts kon uiteraard niet uitblijven. Kwante’s Swaps zijn immers boekenswaps. Alleen had ik niet verwacht dat Elise zich net als Hermione een beetje zou laten gaan in deze leuke winkel. Zoals je kan zien kon ik me tegen dan niet mee inhouden en had ik er mijn netjes opgeblonken toverstaf bijgehaald. Daardoor gingen die pakjes toch net iets sneller open en ontdekte ik dat niet één maar drie boeken van Matt Haig had gekregen.

Ondertussen ben ik in het eerste deel gestart en (hoera!) het lukt me binnen de kortste keren om in het verhaal op te gaan en aan een vrij snel tempo te lezen. Wie weet geraakt het zelfs uit op één dag tijd en dat zou op zich al een geweldig kerstcadeau zijn. De mooie verpakking van Flourish & Blotts kreeg ondertussen een plekje in mijn boekenkasten.

Na Diagon Alley besloot ze ook nog even naar Hogsmeade te verdwijnselen waar ze bij Honeydukes een chocoladekikker en chocolade met karamel en zeezout voor me kocht. Het is magische chocolade dus daar ga ik niet van bijkomen. Sowieso niet. Toch?

Na deze twee locaties ging ze blijkbaar ook nog even bij een Muggleborn langs om nog meer leuke geschenken voor me te kopen. Deze prachtige dassen stempel bijvoorbeeld en het bijhorende mooie briefpapier dat me zodra ik het zag aan mijn Hogwarts-huis deed denken.

Ik vermoed dat het overbodig is om dit nog te melden maar ik ben echt su-per blij met dit magische swap-pakket en loop nog steeds een beetje op wolkjes. Maar nu ga ik deze blogpost wel afronden zodat ik verder kan lezen A boy called Christmas.

Allez kom, nog eentje om het af te leren. Zo kunnen jullie zowel de mooie kaartjes als de dassenvaas en één van de Snitch-snoepjes in detail zien.

Fijne Kerst iedereen!

8 gedachten over “Unboxing Secret Santa Swap 2021”

  1. De Flourish & Blotts doos staat hier ondertussen al mooi te pronken in de boekenkast. Ik vind het echt zoo knap gedaan van Elise.

  1. Wat een verwennerij hé. Ik was heel opgelucht dat Petra zowel de fanart als de rest van haar pakket fijn vond want dat blijf ik steeds spannend vinden bij de swaps.

 1. Wat een heeeerlijk pakket was het! Het eerste boek heb ik inmiddels al genoeglijk weggelezen, kerstmok bij de hand en te veel geweldige boekenleggers om uit te kiezen voor tussendoor. Leuk om te zien dat je zelf ook verwend bent. 🙂

  1. Oei, teveel bladwijzers? Ik dacht dat dat niet bestond. 🙂 Wel fijn dat je zelf ook al één van je nieuwe aanwinsten hebt kunnen lezen. Ik las dit jaar tot nu toe enkel fanfictie maar hoop deze week een keer werk te kunnen maken van De laatste leerling van Naomi Novik.

   1. Oh, ik had gemist dat die al uit was! Die ga ik ook eens in huis halen, deel 1 was toch wel een van mijn toppers van het voorbije jaar.

    Enne… nee, absoluut, dat kan niet. Als bookdragon kan je hoard boeken én boekenleggers niet groot genoeg zijn. ‘Moeilijk kiezen’ is natuurlijk gewoon een eufemisme voor mijn schat bewonderen.

    1. Hier ligt hij op de salontafel op me te wachten maar het is me de voorbije dagen jammer genoeg niet gelukt om me er op te focussen. Ah, nu ben ik helemaal mee. Die eufemismes zijn soms wat verwarrend hé. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.