Aanwinsten December 2021

December was een maand vol fijne verrassingen. Een hele verzameling aan lichtpuntjes die ervoor zorgden dat een maand vol korte en grijze dagen plots heel wat warmer aanvoelde. Door het feit dat er nu plots weer wel een kerstboom met lichtjes in huis staat, door warme wensen en leuke kerstkaarten, door onverwachtse pakjes van lieve mensen, doordat ik enkele van die lieve mensen ook nog eens in het echt kon zien, door een swappakket dat me helemaal blij maakte doordat het een Christmas at Hogwarts-gevoel bij me opriep, …

Kortom deze Aanwinsten-post gaat dus niet enkel uit boeken bestaan. Ik twijfel steeds een beetje of ik al die verwennerijen wel moet delen maar eerlijk is eerlijk … ik ben deze maand serieus in de watten gelegd en ga dat hier dus ook gewoon tonen. Zodat ik kan laten zien dat al die lieve attenties enorm gewaardeerd worden.

De allereerste verrassing kwam van mijn broertje. Die moest meteen aan me denken toen hij deze pluche uil tegenkwam in de supermarkt. De uil kwam hier vervolgens langs om een tekening van mijn metekindje te bezorgen en bleef vervolgens gezellig hier.

De cadeaubon die ik eerder dit jaar won bij The Fallen Angels ruilde ik in voor deze schattige pluche kerstboom én lieve Nancy was zo lief om die voor mij te gaan ophalen in Gent.

Van haar kreeg ik If the shoe fits van Julie Murphy, Well played van Jen DeLuca en deze mooie Harry Potter magneten als kerstgeschenken.

Toen ik voor mijn schoonmoeder enkele puzzels uitkoos als kerstpakje koos ik er meteen ook twee voor mezelf uit. Deze leuke Story Times puzzel van Gibsons waarin een boekenwinkel centraal staat en

deze puzzel van Enigmatic Puzzles waarin een magische bibliotheek de hoofdrol voor rekening neemt. Ik hou van de vele details in beide puzzels en uiteraard ook van het feit dat er heel veel boeken in voorkomen.

Toen ik met Annelies afsprak voor een offline knutseldate had ze dit leuke kerstzakje voor me bij met daarin enkele lieve verrassingen. Mooie ravenkaartjes, een prachtig zelfgemaakt shaker-kerstlabel, heerlijke Zero chocolade (waar je uiteraard 0% van bijkomt) en kerstthee waarvan ik wel de verpakking op foto vereeuwigde maar niet de thee zelf. Oops!

er kwamen ook heel wat handgeschreven enveloppen toe met daarin lieve kerstwensen. Soms met nog een verrassing er bovenop zoals deze leuke kerstige Harry Potter bladwijzer. Nogmaals bedankt Julie, ik vind ze alledrie heel leuk maar dit is mijn persoonlijke favoriet.

Zelf bestelde ik bij Olleke een nieuw Harry Potter notitieboek van MinaLima, plus stickers, scrapbooking papier en inpakpapier van MinaLima.

Mijn nicht was zo lief om me met deze magische kerstbal te verrassen nu we terug een kerstboom hebben.

Er werd ook extra briefpapier én washitape (jaja, ik weet het maar kijk dan toch … het is met boeken!) besteld want sinds ik opnieuw een pennenvriendin heb slinkt de voorraad briefpapier veel sneller. Niet moeilijk wanneer je per keer meerdere vellen vol kriebelt. Merci Kat dat je er voor zorgt dat ik nu een excuus heb om meer briefpapier te kopen én een dikke dankjewel voor Fieke die het voor me meebestelde toen ze na het lezen van deze blogpost nog nieuwsgieriger was geworden naar Stationary Heaven. Ze stuurde me een postpakket toe met daarin nog een ander item dat ze eerder al voor me had gekocht én voegde er vervolgens ook nog een lief briefje, leuke stickers en een toffe verrassing aan toe …

Ik kreeg van haar immers ook een heel mooie én 100 % Booknerd-waardig papierblok dat ondertussen een plekje naast de telefoon kreeg vermits hij veel te mooi is om in de kast te bewaren. Ze stuurde me ook de Harry Potter planner toe die ze een tijdje terug voor me had gekocht bij de Primark in Gent vermits ze hem in het Antwerpse filiaal blijkbaar niet verkochten.

Elise stuurde me een magisch swappakket toe waarvan ik jullie de inhoud al eerder liet zien. De boeken die ze bij Flourish & Blotts voor me kocht laat ik hier echter graag nog eens een tweede keer zien. Eentje ervan heb ik ondertussen zelfs al – met veel plezier – uitgelezen. Kwestie van de schade aan mijn TBR toch nog een klein beetje in te perken voor het jaar ten einde loopt.

A boy called Christmas – Matt Haig
The girl who saved christmas – Matt Haig
Father Christmas – Matt Haig

Van mijn schoonouders kreeg ik dit prachtige MinaLima – exemplaar van Harry Potter and the Chamber of Secrets (gelukkig zet ik extra edities van een boek dat ik eerder al las niet opnieuw op mijn TBR en helpen alle kleine beetjes),

en van manlief kreeg ik niet minder dan drie boeken cadeau waarvan ik er ook al twee las. Hoera voor mezelf!

Harry Potter – Magical Creatures, a movie scrapbook
Claimed – J.R.Ward
Conspiracy of Ravens – Leah Moore, John Reppion, Sally Jane Thompson

Dat laatste boek las ik toevallig (echt waar!) met een turquoise t-shirt aan waardoor ik mezelf graag wijsmaakte dat ik wat weg had van het meisje op de cover. Dat ik aan die mooie paarse cover met raven én een raventitel niet kon weerstaan is waarschijnlijk een beetje voorspelbaar. Het moest er maar niet zo magisch en mooi uitzien.

12 gedachten over “Aanwinsten December 2021”

  1. Voor jullie ook lieve Kat. Ik hoop dat 2022 veel lichtpuntjes en magische momenten mag bevatten voor jou en je gezin.

  1. Ik heb het onlangs al meteen een keer kunnen gebruiken. Het is echt minstens 10x leuker wanneer zoiets praktisch er ook nog eens leuk uitziet hé.

 1. Wauw, de puzzels zien er leuk uit, en die pluche kerstboom is echt té schattig.
  Gelukkig bestaat er zoiets als post, en kon ik je toch nog alle leuks toesturen voor Kerst. Laten we hopen dat het in 2022 zal lukken om weer eens in het echt af te spreken :-).

  1. Daar duim ik mee voor. De schattige kerstboom heb ik deze middag samen met de grotere versie terug opgeborgen. Ik ben ondertussen wel aan één van de leuke boekenpuzzels begonnen. Jouw pakket ben ik trouwens niet vergeten hoor. Ik ben alleen nog steeds op zoek naar een doos die breed genoeg is vermits ik van de items wat groot is. 😉

   1. Oh, het was niet nodig om ook iets op te sturen hoor, na het pakket dat jij hebt gekregen!
    Puzzelen is hier alweer even geleden, al maakte ik vanmiddag wel een ruimtepuzzel van 200 stukken samen met Juliette.

    1. Zo leuk dat ze daar ook samen met jou van kan genieten. Die van 1000 stukjes met boeken zal voor haar echter nog net iets te hoog gegrepen zijn vrees ik. 🙂

     1. Super! Ze kan je natuurlijk wel helpen met alles mooi op kleur te sorteren. Dat scheelt ongetwijfeld wat in tijd. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.