Gelezen in December 2021

Ja hoor, er werd gelezen in de laatste maand van 2021. Ik haalde zelfs mijn Goodreads-challenge nog. Wat me dit jaar dus niet gelukt zou zijn indien ik de manga’s en sommige graphic novels niet had meegeteld. Maar hé, alles wat op Goodreads is terug te vinden telt wat mij betreft. Al hoop ik wel dat er dit jaar (dat gaat weer even wennen worden om het telkens goed te zeggen) terug meer leesboeken in mijn Goodreads challenge zullen opduiken.

Ik begon de maand met Winter in de B&B van Kaat de Kock. Dit nieuwe boek van mijn nicht had ik eigenlijk al even in huis maar ik had het heel bewust bewaard voor deze maand. Het bleek niet dieetvriendelijk te zijn vermits ik niet anders kon dan een matching foto maken met een beker warme chocolademelk met slagroom én topping. Ik ga er misschien nog een recensie over schrijven maar laat me het voor nu alvast omschrijven als ontspannend en luchtig leesvoer.

Even luchtig dan die heerlijke slagroom maar doorspekt met humor én dus ook het perfecte excuus voor de chocoholics onder ons. Ik heb mezelf ingehouden en slechts één zo’n chocomelk gemaakt maar je zou het uiteraard iedere keer kunnen doen dat je die illustratie tegenkomt in het boek.

Hierna las ik een recensieboek dat ik sowieso nog meer in detail ga bespreken. Ik moest er eerst een beetje aan wennen maar heb vervolgens wel genoten van Grote Panda en Kleine Draak. Zowel van de illustraties als de teksten.

Vervolgens las ik twee strips die manlief had gekocht. Rode winter én Laatste lente van Erkol, Simon én Consentino. Die me beter bevielen dan ik had verwacht maar me tegelijkertijd ook niet meteen omver wisten te blazen.

Vrijwel meteen na het uitpakken van mijn Secret Santa pakket ben ik gestart in A boy called Christmas en geloof het of niet … ik heb dat boek in één dag uitgelezen. Ok, het is een jeugdboek én er staan veel illustraties in maar toch. In één dag. Dat moet wel een kerstmirakel zijn. Waar gaan we dat schrijven? Ah ja, hier dus blijkbaar. Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn ik heb echt enorm genoten van dat boek én van het feit dat ik nog eens in één keer een boek kon uitlezen. Ik ben er echter nog niet uit wat ik met de volgende twee delen ga doen. Lees ik ze in januari of bewaar ik ze voor december volgend jaar? Of doe ik beide. Nu lezen en later nog eens herlezen wanneer ik opnieuw in kerstsfeer wil komen.

Na dit boek las ik eerst Magical Creatures : a movie scrapbook dat ik op Kerst cadeau kreeg van manlief en vervolgens Star Wars: A Vader Family Sithmas , een boekje met cartoons dat ik hem zelf cadeau had gegeven. Ik heb wel braaf gewacht tot hij het eerst zelf had gelezen.

Ik las nogmaals strips die manlief had gekocht. Ook in dit geval ging het om een verhaal dat in twee delen werd afgerond. Darryl: Openwereld sprak me meteen aan door de uitnodigende combinatie van steampunk, fantasy, mooie illustraties en de sfeer van deze strips.

De maand afsluiten deed ik met de graphic novel Conspiracy of Ravens. Het leek me immers een mooi idee om het jaar af te ronden met een ravenboek.

Daarnaast las ik ook zo’n 3365 bladzijden aan fanfictie (misschien zelfs meer). Laten we hopen dat ik in 2022 weer wat makkelijker kan wegduiken in boeken en de fanfics dus wat aan de kant kunnen worden geschoven.

In het kort:

Winter in de B&B – Kaat de Kock – 228p.
Grote Panda en Kleine Draak – James Norbury – 159p.
Aeka – Rode winter – Erkol, Simon & Consentino – 48p.
Aeka – Laatste lente – Erkol, Simon & Consentino – 48p.
A boy called Christmas – Matt Haig – 266p.
Harry Potter: Magical Creatures: A movie scrapbook – Jody Revenson – 48p.
Star Wars: A Vader Family Sithmas – Jeffrey Brown – 64p.
Darryl: Openwereld – Remi Guérin – 63p.
Darryl: Openwereld – Remi Guérin – 66p.
Conspiracy of Ravens – Leah Moore, John Reppion en Sally Jane Thompson – 136p.

Cijfertjes:

Goodreads: 84/80 (Applaus voor mezelf!)
Gelezen boeken: 10
Eigen boeken: 4
Recensieboeken: 1
Geleende boeken: 5
Fanfictie: yup, nog steeds
Bladzijden: 1126p. (boeken) + 3365p. (fanfictie)
TBR: Zullen we die misschien even negeren? Nee? Ok dan … 143, oftewel 13 meer dan eind vorig jaar. Ik ga dus aan een inhaalbeweging moeten beginnen.

14 gedachten over “Gelezen in December 2021”

 1. Leuk om dit te zien. Je leest lekker veel! Hier in Nora bezig, nu in het laatste deel en dan hop naar de andere boeken van haar. Ongelezen en herlezen. Van de week de zolder iets opgeruimd inclusief boekenkast zodat ik ze nu zo hophop kan pakken als ik wil lezen. Ga nog alles even opnieuw rangschikken en sommige verkopen (niet van Nora 😉 ) maar dat ga ik volgende week ergens doen in mijn vakantie.

  Hopelijk ben je nu ook lekker aan het lezen zo in 2022 😉

  1. Met dunne boekjes gaat het plots veel sneller vooruit hé. Ik ben benieuwd op wat voor aantal ik dit jaar ga uitkomen qua gelezen boeken. Wel fijn dat je je boekenkast aan het rangschikken bent. Zelf ben ik momenteel bezig om het kaart -en scrapbooking knutselmateriaal te sorteren en ik vind het echt rust brengen wanneer zo’n kast er vervolgens weer super ordelijk uitziet. De andere kasten en kamers gaan er dus ook terug aan moeten geloven maar wel beetje bij beetje. Het zal dus een hele poos duren vooraleer ik helemaal rond ben.

 2. Tuurlijk mag alles meetellen! Ik tel ook de kinderboeken mee die ik lees voor De Leesjury 🙂 Lezen is lezen!
  En wat leuk dat jullie mekaar boeken/strips cadeau doen en ze dan ook samen lezen.

  1. Als ik me niet vergis is het in één van de Scandinavische landen zelfs een traditie om elkaar met Kerst een boek cadeau te geven en dat gekregen boek vervolgens meteen ook te mogen lezen. Maar ik heb dus op oudejaarsavond zowel manlief zijn pakje als dat van mezelf gelezen. 🙂

 3. Ik ben gestopt met het tweede deel van de kerstboeken en heb besloten het dit jaar in december nog eens te proberen. De mood voor kerstboeken was opeens verdwenen.

  1. Oh ja, bij zo’n boek speelt de timing een rol hé. Misschien kunnen we hem volgend jaar samen lezen. Als we er dan op tijd aan beginnen kunnen we vervolgens meteen ook deel drie lezen.

  1. Dankjewel! Negeren is uiteraard ook een optie maar eigenlijk is die TBR is een investering hé. Want door het papiertekort gaat de prijs van het papier omhoog. Wie weet hoe duur gaan de boeken in de toekomst nog worden. We kunnen dus beter nu alvast een voorraad(je) inslagen.

   1. Ja, of mocht het misschien ooit weer tot een volledige lockdown komen of zo. Wat we uiteraard hopen van niet…
    Ik vind die stapeltjes boeken overal ook wel iets heel huiselijks hebben. Bij andere mensen vind ik dat ook leuk (ik wil dan altijd stiekem – of niet zo stiekem – kijken welke boeken zij allemaal kopen / lezen).

    1. Ik hoop uiteraard ook van niet maar speel voor de zekerheid dus toch maar op veilig. Haha, dat is zo herkenbaar. Ik hou er ook van om in anderen hun boekenkast te kijken. Of naar het stapeltje op de salontafel. Bij mij liggen daar momenteel De laatste leerling van Noami Novik en Well met van Jen DeLuca. Op de eettafel ligt Doktersaurus een prentenboek dat ik kocht als geboortecadeau en in de boekenkast liggen twee nieuwe boeken (beide van J.R.Ward) te wachten tot ik aan een noodzakelijke boekenkast-reorganisatie begin. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.