Boekige schriftjes

Ik gaf reeds eerder toe dat ik een zwak heb voor mooie schriftjes en vooral notitieboekjes. Zo van die stevige exemplaren met een mooie harde kaft. Door de jaren heen heb ik er verschillende bij elkaar gesprokkeld en de meeste van hen kregen jullie hier eerder al een keertje te zien. Toen ik een tijdje terug een specifiek boekje cadeau kreeg (Dankjewel Audrey!) viel het me op dat ik nogal veel boekige schriftjes heb. Hierdoor besloot ik er een blogpost aan te wijden maar verder had die vaststelling niet zoveel effect. Het is niet dat ik mezelf plots een notitieboekjes-verbod heb opgelegd of zo. Nee, ik kocht er zelfs nog eentje extra, zette er enkele op mijn wenslijstje én kijk uit naar een nieuw exemplaar dat dit najaar verschijnt …

Dit is één van de eerste boekige schriftjes die ik kocht. Ik zag het enkele jaren terug op Pinterest en was meteen verkocht. Onze kleine plaatselijke bibliotheek werkte vroeger (voor ze samenvloeide met de bib van onze buurgemeente(n) ) nog steeds met dit oude kaartensysteem en heel eerlijk … ik mis het eigenlijk wel een beetje om tussen die fiches op zoek te gaan naar het juiste boek.

Toen ik dit boekje ooit in Antwerpen tegen kwam bij ’t Stad leest besloot ik het dan ook meteen te adopteren. Sindsdien noteer ik hier in welke boeken ik aan wie heb uitgeleend. Ik ben ook van plan om de boekige quotes over te pennen in dit boekje vermits ze hier veel beter thuis horen dan in hun huidge schrift.

Uitgeverij: www.chroniclebooks.com

Dit exemplaar zag ik een tijd terug bij Standaard Boekhandel. Ik ging er eigenlijk van uit dat het een notitieboek was maar ontdekte vervolgens thuis dat het een adresboek was. Dus besloot ik mijn versleten (en vaak doorgehaalde) adresboek te vervangen en meteen ook de adressen van mijn boek(blog)vriendinnen mee in dit nieuwe exemplaar te noteren. Vermits ik nog steeds verliefd ben op de omslag staat het mooi in het zicht op onze kast.

Uitgeverij: www.bekkingblitz.com

Deze Book Journal is het exemplaar dat me aanzette tot het schrijven van deze blogpost. Audrey nam hem voor me mee uit Londen. Hij lijkt voor een deel op het eerste boekje uit deze lijst maar de pagina’s waar je per gelezen boek (net als bij Goodreads) je ervaringen kan bijhouden vind ik erg leuk.

Annelies gaf me diezelfde dag een bon cadeau van Standaard Boekhandel. Ik heb een tijdje getwijfeld voor wat ik hem zou omruilen maar besloot uiteindelijk toch te gaan voor iets dat ik mezelf anders niet zou gunnen. Tja, ik heb nu eenmaal al een mooie verzameling notitieboekjes maar dit exemplaar met de Marauders Map had ik ondertussen al heel erg vaak vastgehad en vervolgens terug geplaatst omdat ik de aankoopprijs echt niet kon rechtvaardigen.

Dankzij Annelies kon ik het nu wel rechtvaardigen en ik ben er echt super blij mee. Al die mooie details maken het ontzettend mooi. Misschien wordt dit boekje wel mijn Bullet Journal voor 2018. Op die manier heb ik nadien een reden om het zo lang mogelijk bij te houden én kan ik er af en toe terug doorheen bladeren.

Een extra leuk detail is de achterzijde van de wikkel die om het boekje heen zat. Die kan je rond een flesje water of frisdrank bevestigen zodat je in plaats daarvan een toverdrankje drinkt.

Uitgeverij: https://be.moleskine.com

Van deze leuke print heb ik ook een plastic map waarin ik mijn Blogarchief bewaar. Dit boekje wil ik gebruiken om de titels te noteren van de vele boeken die ik ooit nog wil lezen. Eigenlijk was ik daar mee gestopt omdat ik er af en toe leesstress van kreeg maar vermits mijn geheugen nog steeds rampzalig is zou ik (zonder het te noteren) binnen de kortste keren de titels vergeten en dat kunnen we uiteraard niet hebben.

Uitgeverij: www.bekkingblitz.com

Toen ik in augustus aan het rondsnuisteren was op de site van Standaard Boekhandel kwam ik dit prachtige notitieboek tegen. Het kwam op 15 september uit én tot nu toe ben ik er in geslaagd om niet naar de winkel te spurten om het te kopen. Eigenlijk zou ik heel braaf moeten wachten tot bovenstaand exemplaar volledig is volgeschreven maar hé het is er eentje om mijn favoriete boeken in neer te pennen en jullie weten al hoe slecht ik ben in het uitkiezen van favorieten. Ik heb daar ongetwijfeld een volledig notitieboek voor nodig. Echt wel!

Uitgeverij: http://www.deltas.be/

Van mijn boekvriendin Nancy kreeg ik dit notitieboek cadeau en dit wordt binnenkort in gebruik nomen wanneer mijn huidige schrift met recensie-notities volgeschreven is. Nog maar enkele bladzijden en dan mag dit exemplaar dus ook wat vaker in het zicht liggen.

Vermits er ook nog enkele op mijn wenslijstje staan kan ik wel zeggen dat ik mijn zwak voor mooie notitieboekjes nog niet overwonnen heb. Maar eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg. Zolang ik ze maar gebruik alleszins én dat komt helemaal in orde nu ik via een Bullet Journal herinneringen probeer te koesteren.

Het lijkt me heerlijk om daar jaren later doorheen te bladeren én al die gebeurtenissen en herinneringen opnieuw te herbeleven. Al helemaal wanneer ze in zo’n mooi boekje verpakt zitten.

11 gedachten over “Boekige schriftjes”

    1. Ik blijf regelmatig tegen mezelf herhalen dat het geen kwaad kan zolang ik ze ook maar effectief gebruik. Dan voel ik me minder schuldig wanneer er weer eens eentje bijkomt. 🙂

  1. Da’s een hele collectie die je daar verzameld hebt! Die eerste heb ik ook al dikwijls willen kopen, maar ik leen niet graag boeken uit, dus dat gaat nooit vol geraken. Ik vind het heel fijn om te lezen dat je mijn bon hebt ingeruild voor iets wat je zo graag wilde. Die wikkels voor rond een flesje zijn een leuk extraatje.

    1. Oh, maar die titel van het eerste boekje is eerder bedoeld als ‘deze zijn het lezen waard’. Er is inderdaad een rubriekje waar je je uitgeleende boeken in kan noteren maar verder kan je ook quotes noteren en boeken die je nog wil lezen en zo. Als we elkaar nog eens zien probeer ik het mee te nemen. Dan kan je het eens doorbladeren.

  2. Och, dat eerste boekje! Eigenlijk grappig dat ik dat zo tof vind, want ik kan mij niet herinneren dat dat in onze bib nog gebruikt werd toen ik er lid werd, maar toch vind ik het zo heerlijk nostalgisch! Kan mij voorstellen dat als je zo’n systeem effectief nog gekend hebt, dat nog veel meer het geval is 🙂
    En inderdaad: zolang notitieboekjes (ooit) gebruikt worden, kan je er niet teveel van hebben 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.