Gelezen in September 2021

Ja, dat deed ik.

Niet zo super veel echter.

Of toch alleszins geen leesboeken.

Desondanks ligt het aantal gelezen boeken én bladzijden toch vrij hoog.

Kijk maar even mee hoe dat komt …

 

Ik begon de maand met een recensieboek. Wie mijn eerder verschenen recensie las weet het al maar Water van Holly Black was geen groot succes. Toch niet bij mij. Ik deed er dan ook behoorlijk lang over om door het heen boek te geraken en vond het hele leesproces eigenlijk een heel bizarre ervaring. De overige delen uit deze reeks ga ik dan ook uit me voorbij laten gaan.

Vervolgens las ik Magisch Haken van Lee Sartori. Ja, ik lees een haakboek. Anders kan je er moeilijk een boekbespreking rond uitwerken hé. Kookboeken lees ik om diezelfde reden ook van de eerste tot de laatste bladzijde. Magisch haken vond ik wel een prachtig boek. Ook die recensie verscheen al eerder. Jammer genoeg bleken de meeste van de mooie magische creaties iets te hoog gegrepen voor mij. Of Molly Weasley zou me enkele handige handwerkspreuken moeten willen aanleren.

Hierna las ik echter even iets he-le-maal anders. Dinosaur Therapy van James Stewart & K.Roméy leerde ik kennen via Instagram als @dinosandcomics. Hun comics zijn heel herkenbaar maar vaak ook behoorlijk confronterend. Toch heb ik van dit boekje genoten. Ik denk echter niet dat je het moet lezen op een moment dat je in de put zit. Ook When sharks attack with kindness van Andrés J.Colmenares pikte ik op via Instagram. Daar is de illustrator beter bekend als @wawawiwacomics. Blijkbaar vind ik zijn wat eerdere werk leuker dan de comics in dit boekje. Al blijven ook deze nog steeds fijn om te lezen.

Vervolgens besloot ik mezelf de drie Lotta – strips van Marloes De Vries cadeau te doen. Valt het op dat ik nog steeds behoefte heb aan luchtig leesvoer? Wel, Lotta is daar uitermate geschikt voor.

Daarnaast las ik ook Every Day Vegan van Lenna Omrani. Opnieuw een recensieboek waar ik ook meerdere recepten uit heb klaargemaakt vooraleer ik aan mijn recensie begon. Ook deze week ga ik er een gerecht uit klaarmaken. Er stonden er immers heel wat in die me meteen aanspraken.

Ondertussen ben ik ook al een eeuwigheid bezig in Miss Mayhem van Rachel Hawkins. Het lijkt me maar niet te lukken om mijn aandacht bij een leesboek te houden maar ik hoop het boek toch nog voor het einde van de maand uit te krijgen. Bij Water lag dat grotendeels aan het boek, bij dit verhaal lijkt dat minder het geval te zijn maar het lukt gewoon zoals ik wel. Ik kan momenteel echt niet wegduiken in een verhaal.

Correctie, ik kan niet wegduiken in een boek. Ik kan mezelf wel nog steeds helemaal onderdompelen in Harry Potter fanfictie en dat doe ik dan ook. Ik probeer er mezelf zo min mogelijk schuldig om te voelen vermits het dan toch nog eens af en toe lukt om me af te leiden in plaats van afgeleid te worden. Deze maand las ik enkele wat langere verhalen. Perception is Everything van Kendra James telde bijvoorbeeld 663p. en A new place to stay van DebsTheSlytherinSnapeFan bestond uit niet minder dan 1438 bladzijden.

Ik heb niet alle titels genoteerd van de fanfics die ik las maar samen waren ze wel goed voor zo’n 4723p.

In het kort:

Water – Holly Black – 368p.
Harry Potter – Magisch Haken – Lee Sartori – 176p.
Dinosaur Therapy – James Stewart & K.Roméy – 144p.
When sharks attack with kindness – Andrés J.Colmenares – 128p.
Lotta : net even anders – Marloes De Vries – 32p.
Lotta : vindt haar weg – Marloes De Vries – 32p.
Lotta : bakt er iets van – Marloes De Vries – 32p.
Every Day Vegan – Lenna Omrani – 176p.
Miss Mayhem – Rachel Hawkins – 273p.

Lange fanfics waaronder:

Perception is Everything – Kendra James – 663p.
A new place to stay – DebsTheSlytherinSnapefan – 1438p.

Cijfertjes:

Goodreads: 66/80
Gelezen boeken: 9
Eigen boeken: 6
Recensieboeken: 3
Fanfics: yup!
Bladzijden: 1361 (boeken) & 4723 (fanfics)
TBR: 130

Wat was jouw favoriete boek van de voorbije maand?

8 gedachten over “Gelezen in September 2021”

 1. Ik volg sinds een week het account van dinosaur therapy. Sommige cartoons zijn pijnlijk herkenbaar. Ik wist niet dat er een boek van was! Tegenwoordig koop ik weinig fysieke boeken omdat ik bijna alles digitaal lees. Das beter voor mijn pijnlijke spieren. Maar een paar speciale boeken komen wel bij mij in de kast. Begin deze maand heb ik het boek van Charlie Mackesy gekocht omdat ik die illustraties en quotes altijd treffend vind. Ben wel blij om te horen dat je wat kon lezen. De laatste week lukt het hier ook een beetje, maar of dat aan mij ligt of aan Ransom Riggs (favoriete schrijver ooit!) laat ik in het midden 😉

  1. Pijnlijk herkenbaar is inderdaad een toepasselijke omschrijving van die comics. Zo fijn voor je dat het lezen weer wat beter gaat. Hier ging het nu weer minder. Ik geraak maar niet in het boek waar ik de maand mee wilde starten. Ondertussen heb ik wel een goede en vrij uitgebreide fanfic gelezen en een prachtige graphic novel. Waarschijnlijk ga ik het boek dat niet wil lukken even aan de kant leggen en iets anders proberen in de hoop dat dat vlotter gaat.

  1. Omdat ik zo iemand ben die zich dan schuldig voelt naar die 131 ongelezen boeken die in de boekenkasten op me staan te wachten. Die boeken gaan zich zwaar verwaarloosd voelen. Zei ik al dat ik me echt overal schuldig kan voelen? 😉

 2. Ik heb weinig gelezen vorige maand en de laatste boeken die ik las was de 4 boeken van Nora… Wil het lezen weer oppakken maar ergens weet ik niet in welk boek te beginnen. Vanavond maar eens kijken wat ik ga doen 😉

  1. Hier gaat het ook niet zo goed. Ik was in een boek gestart maar kon er niet inkomen. Ondertussen heb ik wel opnieuw een fijn fanfictie verhaal gelezen én een graphic novel. Hopelijk gaat het volgende leesboek wat beter, dan andere leg ik maar even aan de kant denk ik.

 3. Je schuldig voelen over wat je leest is voor niks nodig. Lees waar je behoefte aan hebt! Komt wel goed 🙂
  Ik ben nu ook bezig in een kei bizar boek (Vita Nostra) en ik voel dat het mij naar een leesdip aan het leiden is, en toch krijg ik het niet over mijn hart om hem weg te leggen. Dat DNF’en is toch echt iets dat ik op moet oefenen :-S

  Mijn favoriete boek afgelopen maand was zonder twijfel Project Hail Mary van Andy Weir. Echg zo schoon!

  1. Wel dat heb ik dus ook. Ik ben er al beter in geworden dan vroeger maar ik merk nog te vaak dat ik mezelf aan het forceren ben om een boek te lezen terwijl ik het beter even aan de kant zou leggen om iets anders te kunnen lezen. De auteursnaam ken ik maar de titel Project Hail Mary zegt me niets. Dat ga ik dus even moeten opzoeken. Ik heb net Arlo van Floor Denil gelezen en dat boek was echt goed.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.