Harry Potter Notitieboeken

Wanneer bepaalde zaken met vaste regelmaat terugkomen in je blogposts zijn het na een tijdje geen verrassingen meer. Dat ik een zwak heb voor mooie notitieboekjes zal jullie dan ook niet verbazen. Dat ik er blijf bijkopen terwijl het er gelijk het er nu uitziet – net als bij mijn tbr – sowieso nog een hele poos zal duren vooraleer ik ze allemaal heb volgeschreven is ook verrassing. Dat ik er desondanks nog moeilijker aan kan weerstaan wanneer ze Harry Potter-gerelateerd zijn tja … ik ben hier een beetje in herhaling aan het vallen maar ook daar gaan jullie niet versteld van staan.

Een tijdje terug besloot ik dan ook mijn huidge collectie Harry Potter notitieboeken en schriftjes te fotograferen zodat ik ze met jullie zou kunnen delen.

Dit schattige notitieboekje in A6-formaat kreeg ik toen ik van Annemieke toen ik met haar en haar zoontje had afgesproken in Breda. Het heeft een harde kaft en de afbeeldingen bewegen net zoals de magische foto’s uit de fantasywereld van J.K.Rowling.

Dit notitieboek (opnieuw met een harde kaft maar nu in A5-formaat) vond ik bij Primark. Ik hou er van dat de manier waarop het open gaat lijkt op de echte Marauders Map. Ook de vele details zoals de tekst op de achterzijde en de rug, maar ook de voetafdrukken aan de binnenkant en op de bladzijden maken het nog fijner.

Eerder dit jaar geraakte ik nog net op tijd in Utrecht om de Harry Potter Pop-up store te bezoeken en daar zag ik dit prachtige notitieboekje liggen. Het is er eentje in een A6-formaat en het heeft een harde kaft maar die kaft is ook nog eens in mijn favoriete kleurtje én de illustratie is er in gedrukt. Op de voorzijde kan je de namen en bijhorende bewegingen van specifieke spreuken terugvinden op de achterzijde is er eentje in het groot uitgebeeld. Niet vergeten mensen … Swish & Flick!

Dit mooie exemplaar van Moleskine heeft een harde linnen kaft en ik gebruikte het vorig jaar als Bullet Journal. Ik ben fan van de details op de openingspagina (zie hieronder) maar ook van het mapje achteraan waarin je tickets van optredens en films kan bewaren als herinnering. Er zaten ook enkele stickers van spreuken bij dus dat was een leuke extraatje.

Dit exemplaar is er eentje van Primark. Ik wilde het natuurlijk graag hebben als Hufflepuff-student maar vind het persoonlijk wel wat jammer dat de bladzijden voor een groot deel bedrukt zijn. Ook de ringen doen het minder magisch lijken.

Dit Stupefy-notitieboek van Insights heeft een bordeaukleurige harde kaft die wat weg heeft van leer. De afbeelding is er ingedrukt en afgewerkt in het zilver. Ook dit exemplaar heeft een handig mapje achteraan waardoor ik ook dit jaar (dit is mijn huidige bullet journal) tickets en andere kleine herinneringen kan bewaren.

Dit was één van mijn eerste Harry Potter notitieboeken. Het is er opnieuw eentje van Primark en het duurde behoorlijk lang vooraleer ik hem ergens tegenkwam. De andere huizen waren immers beter vertegenwoordigd in de winkelrekken als Hufflepuff.

Eerder dit jaar kocht ik bij Olleke in Brugge dit mooie notitieboek. Het is een ontwerp van MinaLima en een replica van het Advanced Potion Making studieboek dat de Hogwarts-studenten gebruiken. Ik vond het al prachtig toen ik het in Londen bij MinaLima tegenkwam maar vermits ik toen al allerlei toffe zaken had gekocht hield ik me in én uiteraard had ik daar nadien spijt van. Het kwam dus heel goed uit dat we net in Blankenberge verbleven toen de eigenaar van deze winkel op Instagram toonde dat hij een hele collectie MinaLima producten had binnengekregen.

Tja, er is dus een reden waarom er hier ooit een Primark = Pottermark blogpost verscheen. Ik probeer er enkel zaken te kopen die ik elders niet kan vinden en dat blijken dus steeds Harry Potter spulletjes te zijn. Dit schrift werd samen met een tweede (minder leuk) exemplaar verkocht. Het is in A4 formaat en zowel de voor- als achterzijde zijn bedrukt met fragmenten uit de Daily Prophet.

Dit prachtige exemplaar ontdekte ik dankzij Mandrakeroots. Hij deelde zijn exemplaar via Instagram nadat hij het bij Fnac had gekocht. Jammer genoeg kon ik het daar nadien niet meer terugvinden maar ik kwam het (opnieuw dankzij hem) wel tegen bij Shop for Geek. Het is een replica van Newt Scamanders book in Fantastic Beasts: the crimes of Grindelwald. Dit exemplaar heeft een harde kaft, de illustraties zijn met goudfolie afgewerkt en ook de zijkanten van de bladzijden zijn in goudkleur afgewerkt.

Dit is het tweede A4 schrift dat ik eerder al had vermeld en het is een pak eenvoudiger dan de versie met Daily Prophet fragmenten.

Toen me enkele weken terug gevraagd werd om een verjaardagswenslijst samen te stellen doken daar binnen de kortste keren heel wat Harry Potter – items op. Waaronder meerdere notitieboeken. Hetzelfde geldt voor de wishlist die ik samenstelde n.a.v. de Summer Swap die Kwante organiseert.

#totallynoshame #sorrynotsorry #hetiseengezondereverslavingdandrugs

4 gedachten over “Harry Potter Notitieboeken”

    1. Maar we gaan die heus ooit allemaal hebben volgeschreven hoor. Echt waar. Ik heb alleen geen flauw idee hoelang dat gaat duren. 😉

        1. Het voordeel van dat eeuwig leven is dat je je ook niet moet vast pinnen op een specifieke datum hé. Tijd zat. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.