Harry Potter bladwijzers

Dat ik een grote collectie bladwijzers heb is ongetwijfeld geen geheim. Dat een groot deel van die omvangrijke verzameling bestaat uit Harry Potter gerelateerde exemplaren zal waarschijnlijk ook geen grote verrassing zijn. Ik denk dat mijn collectie ongeveer voor de helft uit boekenleggers bestaat die gebaseerd zijn op mijn favoriete magische wereld. Dat ik desondanks toch vrijwel steeds dezelfde bladwijzer gebruik is dan weer lichtelijk beschamend. Hoog tijd dus om die minder-gebruikte exemplaren eens in de spotlight te zetten.

Paperclips:

De metalen Hufflepuff bookmark kreeg ik vorig jaar van Stefanie tijdens de Secret Santa Swap.

De kleine clips van Harry, Draco en Ron (ik heb er nog enkele andere) kocht ik in een set bij Primark.

Deze mooi uil tel ik zelf mee als Harry Potter bookmark maar ik kreeg hem eigenlijk al van mijn tante cadeau nog voor het eerste boek verscheen.

Magnetische bookmarks:

De bovenste twee kreeg ik cadeau tijdens swaps. De Bloody Baron van Katrien en de schattige Hedwig van Marilyn.

De onderste twee rijen kocht ik zelf. De kleinste komen van HappyHelloCo en de andere van MarcandoPaginas.  Beide vond ik bij Etsy.

Metalen bookmarks:

Daar heb ik er al heel veel van gemaakt maar ik heb enkel degene die ik cadeau kreeg ook echt zelf gehouden. De onderste kreeg ik per post cadeau van Stefanie en van de bovenste moest ik het even gaan opzoeken. Ik kreeg hem van Kim tijdens de Bookish Winter swap die Emmy van Zon en Maan organiseerde.

Deze Platform 9 3/4 bookmark heb ik wel nog steeds liggen. Dat is één van de exemplaren die ik zelf heb gemaakt én voorlopig nog niet heb weggegeven of geruild.

Papieren bladwijzers:

Daar heb ik er dus zonder twijfel het meeste van. Eigenlijk zijn die klassieke papieren bookmarks vaak nog het leukste. Al helemaal vermits ze vaak aan beide zijden bedrukt zijn en je dus twee voor de prijs van één krijgt. 🙂

De twee linker bladwijzers bestelde ik bij AnotherView, Die van Wizard at heart is er eentje van LittleInklingDesigns, Die met Hogwarts er op is van Celebrate Books en kreeg ik enkele jaren geleden cadeau, de Patronus bookmark kocht ik een keer op F.A.C.T.S. maar ik weet niet meer hoe de illustrator noemde en het staat er niet op vermeld. Ik vind de kleine charm bovenaan een heel leuk detail. De portkey-versie is een ontwerp van KatieAbey.

De Timeturner is een ontwerp van Fable & Black ik bestelde bij haar ook de bijhorende notitieblokken, die van Queenie en Newt kreeg ik van Katrien, de onderste met Hedwig werd ontworpen door Emmy en zat in haar eerste Letters & Lights box die volledig in Harry Potter thema was. De rechter liet ik zelf drukken nadat Anouk een mooi portret voor me maakte en zo lief was om me de illustratie van mezelf apart door te sturen.

Naast de ontwerpen van Anouk van AnotherView hou ik ook heel veel van Babet’s ontwerpen. Bij Oktoberdots heb ik al heel wat Harry Potter bladwijzers besteld en dat valt wel op wanneer je ze in deze blogpost allemaal bij elkaar ziet staan. Ze hebben vaak ook een mooie achterkant dus die laat ik uiteraard ook zien.

“I shouldn’t have said that. I should not have said that. “

“I think they think I’m a bit odd you know. “

“Ask us no questions and we’ll tell you no lies.”

“Anything’s possible if you got enough nerve. “

“Honestly if you we’re any slower you’d be going backward.”

“Don’t let the Muggles get you down.”

“I don’t go looking for trouble. Trouble usually finds me. “

“Just because you have the emotional range of a teaspoon doesn’t mean we all have!”

Dit is één van haar recentere ontwerpen met quotes van zowel hoofdpersonages als nevenpersonages uit de bekende boekenreeks. Normaal ben ik niet zo’n fan van glinsteringen maar bij deze bookmarks vind ik het wel heel geslaagd.

Van deze set heb ik één boekenlegger cadeau gegeven. Die met de boeken en das is mijn persoonlijke favoriet. Van de achterzijden is de middelste mijn nummer 1.

Hier mis ik dan weer enkel Slytherin. Maar ik besloot toen om Hufflepuff tweemaal te bestellen zodat ik er een vriend mee kon verrassen. Ik hou echt van de details van deze illustraties.

Naast de Hogwarts huizen liet ze zich voor deze serie ook inspireren door bepaalde vakken. Care of Magical Creatures, Divination, Herbology en Potions.

Dit waren denk ik de eerste bookmarks die ik bij Babet bestelde. Ik vind ze nog steeds leuk maar als ik heel eerlijk ben vind ik de later verschenen ontwerpen leuker. Magischer vooral.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze prachtige exemplaren die opnieuw met goudfolie zijn afgewerkt. Opletten dus indien je een Niffler in huis hebt. 😉

De drie bookmarks van Fantastic Beasts maakte ik met knipsels uit magazines, die met de vier huizen er op is er eentje van Bloomsburry en zat volgens mij ben één van de boeken die ik online had besteld.

Als laatste nog even de bookmarks die ik maakte met de verpakkingen van enkele Funko’s. Toen waren het mijn enige HP bookmarks maar sindsdien is de collectie duidelijk een pak groter geworden. Vandaar dat ik deze vanaf nu waarschijnlijk ga ruilen of cadeau doen.

16 gedachten over “Harry Potter bladwijzers”

  1. *ikgebruiksteedsdezelfdeenhetisernieteenseenvanharrypotter* Maar die zijn dan ook veel te mooi én ik heb schrik om die te beschadigen.

 1. Wat een indrukwekkende collectie! Ik vind de laatste wel het grappigste eigenlijk!
  Hier grote fan van papieren bladwijzers. Ik heb ook al een kleine collectie, maar natuurlijk nog niet zo veel als jij. Helaas moet ik ze de laatste tijd ook delen met dochterlief, want in elk voorleesboek moet een ‘wijzertje’ zitten. En dan wil ze er één uit mijn collectie, uiteraard. Ach ja, ik kan het haar niet kwalijk nemen, en ben vooral blij en trots dat ze mijn boekenliefde mee heeft gekregen!

  1. Haha, ik begin daar een terugkerend thema in te zien. Zowel qua stickers als bladwijzers telt bij jullie duidelijk de “Samen spelen, samen delen hé mama”-regel. 🙂 Misschien kunnen jullie er eens samen enkele voor haar maken mét haar eigen voorraadje stickers. Het is inderdaad wel heel leuk om te zien dat ze die boekenliefde met je deelt én dat ze een bladwijzer gebruikt in plaats van hoeken om te plooien.

     1. Hopelijk is jouw eigen collectie bladwijzers nu ook veilig gesteld. 🙂

 2. Haha, ik moest echt lachen, omdat dit bericht maar bleef duren. Wat een collectie, maar wat een mooie exemplaren ook daartussen! En zo herkenbaar, dat je dan toch de minder mooie gebruikt, want ja die mooie, die wil je wel niet kapotmaken natuurlijk 🙂

  1. Fijn om te horen dat ik je aan het lachen heb gekregen én dat je de gewoonte herkent om steeds dezelfde te gebruiken zodat de rest zeker niet gaat kreuken. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.