2021: Shelfies #4

Eerder toonde ik al de inhoud van drie andere boekenkasten. Die kan je hierhier en hier terugvinden. De kast vol kookboeken sloeg ik tot nu toe over. Mocht daar toch interesse voor zijn dan mag je het me gerust laten weten en deel ik die later ook nog. Na twee kasten vol fantasyboeken zijn we toe aan … ja hoor, nog meer fantasy.

Naar deze kast sta ik het vaakst te staren met van die hartjes-ogen zoals in de tekenfilms van Looney Tunes. Een tijdje terug heb ik ze een nieuwe indeling gegeven vermits de collectie wat groter was geworden en ik elk van die nieuwe items een mooi plekje wilde geven.

De bovenste plank bestaat echter vrijwel volledig uit boeken. Op een kleine funko van Harry Potter in Quidditch outfit na kan je hier de volgende boeken terugvinden: een gids van de Harry Potter Exhibition in Brussel en eentje van de Harry Potter Studio Tours, een geïllustreerde versie van The Tales of Beedle the Bard en de oorspronkelijke versie, twee achter de schermen boeken over de eerste twee Fantastic Beasts films, The creature vault (die paarse kaft is echt prachtig), dat ene boek waar we niet over spreken,  A spellbinding guide to the films (die vond ik wat tegenvallen), The unofficial ultimate Harry Potter Spellbook, het script van zowel Fantastic Beasts and where to find them als The Crimes of Grindelwald, een Hogwarts scrapbook plus eentje rond Dragon Alley en een Fantastic Beasts scrapbook, de Hufflepuff editie die werd uitgegeven naar aanleiding van de 20ste verjaardag van Harry Potter and the Philosopher’s Stone, Fantastic Beasts and where to find them (het oorspronkelijke boekje dat werd uitgebracht ten voordele van Lumos) en de ondertussen door een hardcover vervangen softcovers van Harry Potter and the Philosopher’s Stone en Harry Potter and the Chamber of Secrets.

Op de volgende plank staat slechts één boek maar wel een heel mooi. In dit paper scene boek vind je enkele scenes terug uit de Harry Potter films. Dat snijwerk in meerdere lagen heeft echt een prachtig effect. Verder staat er een Hogwarts sneeuwbol, een Funko van Harry’s Patronus, een zelfgemaakte (nu ja, bewerkte) lantaarn met daarin Cornish Pixies, een Funko van Newt Scamander (die waar hij zowel een Hufflepuff als zijn bekende koffer draagt) en een mini Niffler funko.

Vervolgens komt mijn (eindelijk volledige) hardcover set aan bod. Ik heb er behoorlijk lang naar moeten zoeken maar ben heel blij dat ik ze vorig jaar eindelijk heb kunnen vervolledigen. Deze plank werd aangevuld met meerdere kleine goodies: een glazen toverdrank flesje, een replica van een Skelegro fles, een mini replica van Hogwarts: a history, een mini Funko van Hermione, een miniatuur Hogwarts-lampje, Tom Riddle’s diary (een heel kleine versie), een glazen inktpotje, een fotohouder in de vorm van een snitch, een ticket voor de Knight bus, mijn Timeturner, een Hufflepuff kaars en 3 mini funko’s (Harry Potter met de Sorteerhoed, een gewone Harry Potter en Voldy. Oh en een houten Hogwarts muziekdoosje (achter het glazen toverdrankflesje).

Deze plank is dan weer volledig gevuld met figuren. Een Cornish Pixie en Hedwig uit de Noble Collection. Mini Herbology funko’s en hun bijhorende mandrakes van Hermione, Harry en Ron. Een Occamy figurine en eentje van een stapel baby Nifflers (beide van HeroCollector), een klein beeldje van een egel (= mijn persoonlijke Patronus) en een Occamy Locket (= Aspholdelia) en een lichtpaarse pygmypuff (= Periwinkle) die allebei gemaakt werden door The Curly Witch.

Vervolgens zijn de prachtige door Jim Kay geïllustreerde boeken aan de beurt. Ik kijk al volop uit naar het vijfde exemplaar maar vermoed dat we daar nog even op zullen moeten wachten. Naast deze grote boeken staat een houten gegraveerde fotokader die ik tijdens één van Kwante’s swaps cadeau kreeg van Marilyn. Ik heb er een kaart van één van mijn lievelingsscènes ingestoken en er een mini Funko van Dobby naast gezet. Naast Dobby liggen twee muziekdoosjes en achter hen staat zowel een flesje Pumpkin Juice als Butterbeer.

De voorlaatste plank is voornamelijk zoet én paars. Je vindt er een paarse veer, een Hermione portret van AnotherView én het portret dat Emmy enkele jaren terug maakte van mij als Hufflepuff-student. Verder staat er ook een Chocolate Frog en Candy Floss Honeydukes geurkaars en een replica van de Chocolate Frog doos met daarin zowel een chocolade kikker als drie kaarten (Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff én Dumbledore). Plus natuurlijk mijn zelfgemaakte toverstaf.

Op de onderste plank staat de prachtige MinaLima versie van Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Eind dit jaar komt het tweede boek uit en ook deze reeks wil ik vervolledigen. Achter het boek staat de allereerste nieuwjaarsbrief die ik van mijn metekindje kreeg. Helemaal in Harry Potter thema. De plank wordt vervolledigd met een Niffler en Hufflepuff kaars van Letters & Lights (ik vraag me  trouwens af waar ik die van Hermione momenteel gezet heb) én Niffy Niffington (mijn Niffler knuffel).

2 gedachten over “2021: Shelfies #4”

    1. Dag Rob. Dat moet een bijzonder project zijn. Zeker wanneer je er samen met een vriend aan kan werken. De kast met kookboeken zit momenteel echter propvol. Doordat ik vrij veel niet verdraag qua kruiden en bepaalde groenten komen ook niet alle kookboeken in aanmerking voor me.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.