2021: Shelfies #3

Eerder toonde ik al de inhoud van twee andere boekenkasten. Die kan je hier én hier terugvinden. De kast vol kookboeken sloeg ik tot nu toe over. Mocht daar toch interesse voor zijn dan mag je het me gerust laten weten en deel ik die later ook nog. Maar vandaag zijn we toen aan een tweede kast die volledig gevuld is met fantasyboeken. Tja, het is nu eenmaal mijn favoriete genre en dat valt op.

We beginnen bovenaan en doen dat (het lijkt wel een traditie te worden) met een plank vol ongelezen Robert Jordan boeken. Die won ik ooit per ongeluk toen ik meedeed in de hoop om de troostprijs voor manlief te winnen. Bij de schiftingsvraag had ik echter exact het juiste antwoord gegeven en dus won ik de hoofdprijs. De toen nog net niet volledige Het Rad des Tijds serie.

De volgende plank bevat nogal veel vampiers want hier vind je mijn Twilight-saga box terug en de volledige Southern Vampier Mysterie Serie van Charlie Harris. Die sommige van jullie misschien wel kennen dankzij de True Blood serie. Het is één van de series die wat wegheeft van een patchwork deken vermits ik de boeken in verschillende formaten en covers heb. Daarnaast staat een To Be Read geurkaars van Letters & Lights en sfeerverlichting die het effect geeft van zwevende kaarsen of dwaallichtjes. Ik merk nu pas dat ik er zelf ook half op sta – als een dwaallicht. 🙂

Op dit exemplaar vind je één van mijn favoriete reeksen terug … De Anderen serie van Anne Bishop. Ik vind het trouwens nog steeds heel jammer dat Urban Boeken niet meer bestaat vermits deze uitgeverij heel leuke (de naam doet het al vermoeden) urban fantasyboeken uitbracht in het Nederlands.

Ook de Middernacht-serie van van Lara Adrian heeft een plekje gekregen op deze plank. Plus de eerste drie delen uit de October Daye reeks van Seanan McGuire. De plank werd verder aangevuld met de beker van De Anderen serie die je kreeg wanneer je meedeed aan de Crowdfunding actie voor de vertaling van Witte Kaarten en een Funko van Hook uit Once Upon a Time.

Er staat ook een lampje op in de vorm van een boek maar dat blijft jammer genoeg enkel open wanneer je het op een metalen ondergrond legt. Vermits ik geen metalen lat of iets dergelijks in huis had heeft er lange tijd een mes in de boekenkast gelegen maar dat kwam een beetje psychopatisch over.

Ja hoor, ook deze kast bevat een plank vol Harry Potter funko’s. Dit keer geen studenten maar allerlei leerkrachten en volwassen personages: Professor Trelawney, Bellatrix Lestrange, Tonks, Professor McGonagall, Dumbledore en Fawkes, Sirius Black, Remus Lupin, Severus Snape en Mad Eye Moody.

Op deze plank staan drie series door elkaar. De Night Huntress – reeks van Jeaniene Frost maar ook de Immortals After Dark serie van Kresley Cole (vampieren, demonen, …) en de Highlander reeks van Karen Marie Moning. Plus een klein pluche zwartraafje ter decoratie.

De minst hoge plank is gevuld met 16 delen uit de Alien-series van Gini Koch waar ik nog enkele (twee of drie) delen van moet lezen. Een boekensteun van een Forever Friends beertje op een opengeklapt boek zorgt ervoor dat ze niet omvallen.

Hier is het dan weer een beetje van alles door elkaar. Enkele boeken uit de Faefever serie van Karen Marie Moning, Schaduw Rider van Christine Feehan, de Unholy Ghosts trilogie van Stacia Kane, The Infernal Devices trilogie van Cassandra Clare, Wintersong en Shadowsong van S.Jae Jones, een doosje in boekvorm met enkele souvenirs er in, Carry on en Wayward Son van Rainbow Rowell, Practical Magic van Alice Hoffman en de eerste vijf boeken uit de Weather Warden serie van Rachel Caine.

Ook deze plank bevat een mix van al dan niet volledige series en standalones. Het uur van de heks van Natasha Mostert, De magiërs van Lev Grossman, De Allerzielen-trilogie en De eeuwige tijd van Deborah Harkness, Ganzenmeisje van Shannon Hale, De laatste magiër en De duivelsdief van Lisa Maxwell, Dromerspoel van Juliet Marillier, Ghosts of the Schaduw Market (ik heb dit boek als verrassingsgeschenk gekregen maar heb tot nu toe totaal geen zin om het te lezen) van Clare/Brennan/Johnson/Link en Wasserman, Het vijfde seizoen van N.K.Jemisin plus drie series van Gail Carriger. De Parasol Protectorate en de Finishing School reeks heb ik volledig, The Custard Protocol reeks nog niet. Maar die spreekt me na het lezen van het eerste boek ook minder aan dan de Parasol Protectorate serie die er aan vooraf ging.

Ook op de laatste plank is het een beetje chaos. Die bevat opnieuw een hele mix: Tweedehands Vleugels en Zilveren Vleugels van Vanessa Gerrits, Air Awakens van Elisa Kova, de Marked-reeks van Sylvia Day, Geekerella en Bookish and the Beast van Ashley Poston, Ink and Bone van Rachel Caine, Fighting Destiny van Amelia Hutchins, drie delen uit The Gardella Vampire Huntress serie van Colleen Gleason, Pale Demon van Kim Harrison (want dat boek paste door het grotere formaat niet bij de rest van de serie), Breathe en Resist van Sarah Crosson, The Rook en Stiletto van Daniel O’Malley, Catwoman: Soulstealer van Sarah J.Maas, De Draken-trilogie en Heksenhoeve van An Janssens, The Book Jumper van Mechtild Gläser, Seriously Wicked van Tina Connolly en de Rebel Belle trilogie van Rachel Hawkins plus Heksenkind en Heksenwaan van Martijn Adelmund en Iris Compiet.

Volgende keer is mijn favoriete boekenkast aan de beurt. Drie keer raden wat daar in staat. 😉

6 gedachten over “2021: Shelfies #3”

  1. Echt wel leuk altijd, zo’n kiekje in je boekenkast.. Mijne moet nodig weer eens gerangschikt worden en heb veel boeken die ik eigenlijk wil verkopen. Maar loopt niet echt via Marktplaats… Dus wil kijken of ik nieuwe foto’s kan maken en dan bundels kan maken ervan.

    1. Dat is soms wat zoeken hé. Ik breng ze soms binnen bij deSlegte. Dan krijg ik er toch nog iets voor zonder al dat geregel van wachten, inpakken, verzenden en dergelijke. Maar nu met Corona ben ik er al heel lang niet meer geweest en liggen er steeds meer boeken te wachten die weg mogen.

  2. Als een dwaallicht figureren in een van je fantasyboekenkasten is wel mooi in thema. 😉
    Dat Urban Boeken ermee opgehouden is vind ik ook nog altijd jammer! Ik wen meer en meer aan in het Engels lezen, maar ik lees toch ook wel graag in mijn eigen taal.

    1. Dat wel hé. Een gastoptreden dat perfect bij de inhoud van de kast aansluit. Het had helemaal grappig geweest mocht die verlichting naast mijn exemplaar van Willem Elsschot’s Het dwaallicht had gestaan. 🙂 Volgens mij ben ik ook echt meer in het Engels beginnen lezen vermits heel wat fantasy boeken niet vertaald werden. In de boekhandel valt het echt op dat er binnen dat genre amper boeken terug te vinden zijn bij de Nederlandstalige boeken. Gelukkig staat jouw trilogie er vaak wel.

    1. Hihi, waarom sta ik daar nu niet van versteld? Waarschijnlijk omdat ik me hetzelfde bedenk wanneer ik in jouw boekenkasten kom kijken. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.