2021: Shelfies #1

Toen we na de verbouwingen aan ons huis de nieuwe Billy-boekenkasten hadden gemonteerd en gevuld (zo’n heerlijk moment) besloot ik dat het hoog tijd werd om jullie een keer de inhoud van die kasten te tonen. De eerste Shelfies-post verscheen in juni 2015 en sindsdien probeer ik mijn boekenkasten af en toe opnieuw in detail met jullie te delen. Mijn kasten zien er immers regelmatig anders uit. Vroeger voornamelijk doordat er steeds meer boeken bijkwamen maar nu ook doordat er vaker exemplaren worden weggedaan.

We zijn nu aan de vierde Shelfies – serie toe. Op 23 oktober 2019 begon ik aan de derde reeks en om de een of andere reden verschenen die afzonderlijke posts steeds met een aantal maanden er tussen in. Dit keer hoop ik ze elkaar wat sneller te laten opvolgen.

Ook al is het nog geen twee jaar geleden sinds de vorige foto’s toch zien de kasten er opnieuw anders uit. Manlief kocht onlangs immers een Billy-boekenkast voor boven op zolder en verhuisde een groot deel van zijn boeken naar daar waardoor ik plots meer plek had en verborgen boeken terug in het zicht kon plaatsen.

Vooral in deze kast die een combinatie was van mijn thrillers en manlief zijn boeken is het verschil opmerkelijk. De houten beeldjes werden gemaakt door de vava van mijn echtgenoot en blijven hier dus steeds mooi in het zicht staan.

Hier valt het nog niet meteen op maar deze kast begint ondertussen steeds meer een Nora Roberts – bibliotheek te worden. Op deze plank staat mijn Eve Dallas collectie. Ik heb nog voor enkele delen plek en het zou kunnen dat ik nadien overschakel op het aanschaffen van de ebooks of het ontlenen van de vervolgdelen bij de plaatselijke bibliotheek.

Nog meer Nora Roberts boeken.

Van mijn collectie Forever Friends beeldjes heb ik nog geen afscheid genomen. Die hebben hier nog steeds een mooie ereplek. Mede dankzij mijn tante is die collectie de voorbije jaren zelfs nog wat groter geworden.

De derde én voorlopig laatste Nora Roberts plank. Ook hier is nog een beetje ruimte over maar ik vermoed dat daar snel verandering in zal komen gezien het tempo waarin deze schrijfster nieuwe verhalen op de markt blijft brengen.

Ik heb al een paar keer getwijfeld of ik deze Stephanie Plum-reeks van Janet Evanovich niet zou wegdoen maar tot nu toe heb ik het nog nooit over mijn hart gekregen. Ik ben echter wel gestopt met ze verder aan te vullen.

Vroeger was dit een thriller-kast maar dat is niet langer het geval. Ik zei eerder al dat er veel thrillers zijn weggedaan. Van fantasyboeken zijn er dan weer net bijgekomen dus die hebben hun weg ook naar deze kast gevonden. Deze plank bevat een allegaartje aan fantasy paperbacks. Vrij veel van heb vond ik tweedehands. Sommige online maar de meeste gewoon bij de plaatselijke kringloopwinkel of deSlegte. Eerder stonden ze achter andere boeken opgestapeld en leken ze zo verstoppertje te spelen maar nu hebben ze dus terug voldoende ruimte.

Ook deze prachtige collector’s box van de De glazen troon serie van Sarah J. Maas stond verborgen achter een ander boek en dat was echt zonde. Ik ben dan ook heel blij dat ik nu al haar boeken bij elkaar kan uitstallen. Er is nog plek Sarah, dus schrijf maar goed door want ik ben na Huis van Aarde en Bloed heel benieuwd geworden naar de rest van deze serie.

De meeste boeken van manlief zijn naar boven verhuisd maar The Witcher serie staat nog beneden. Geen probleem natuurlijk. Den Geralt mag hier blijven staan. Zolang hij er voor zorgt dat zijn bard niet aan het zingen gaat want dan zit ik weer wekenlang met dat ene nummer in mijn hoofd.

 

10 gedachten over “2021: Shelfies #1”

    1. Oops, al twee slachtoffers en ik heb er nog zo bewust voor gekozen om de lyrics zelf niet te vermelden. Blijkbaar is dat nummer bij heel veel mensen blijven hangen. 🙂

    1. Af en toe is dat nodig hé. Ik vind het altijd opvallend hoe je dan toch weer wat extra ruimte kan vormen door je boeken niet ietsje anders te rangschikken.

    1. Ja, die lege plekken zorgen echt voor een gevoel van geruststelling. Er kunnen immers nog boeken worden bijgekocht. 🙂 Ik heb nochtans speciaal geen specifieke lyrics vermeld dus het is niet mijn schuld hé. 🙂

    1. Ze zijn echt schattig hé. Ik ben fan sinds ik 9 was. Al heb ik ondertussen wel al wat van mijn collectie weggedaan vermits het allemaal zoveel plek in neemt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.