2020 in lijstjes: 20 favoriete boeken van 2020

Sommige tradities hou ik graag in ere. Het nieuwe jaar starten met een terugblik op de voorbije maanden is daar één van. Het is de ideale periode om mijn liefde voor lijstjes niet in te tomen en even terug te kijken naar een afgesloten hoofdstuk voor ik aan een nieuw verhaal begin. Ieder jaar opnieuw vergeet ik hoeveel tijd er in sommige van die blogposts kruipt maar ik blijf het fascinerend vinden om sommige zaken op te zoeken. Hoeveel maar ook wat ik juist las, welke nieuwe boeken ik aan mijn collectie mocht toevoegen, mijn favoriete boeken maar evengoed een aantal tegenvallers, … Een beetje van alles dus. Eerder deze maand verschenen er al enkele blogpost met een hele hoop cijfertjes. Vandaag deel ik mijn favoriete boeken van het voorbije jaar met jullie.

Ik heb het meteen ook makkelijk gemaakt door het jaartal als excuus te gebruiken om twintig boeken te mogen uitkiezen in plaats van tien. Want waarom moeilijk als het ook makkelijk kan hé.

Eigenlijk ging het me dit keer vrij goed af om 20 favorieten te selecteren. Dat ik minder boeken lees helpt daar natuurlijk ook wel een beetje bij. Dat moeizamer lezen heeft dus af en toe ook voordelen.

In willekeurige volgorde …

Een dodelijke opleiding – Naomi Novik
Leef, lach, loch – Vanessa Gerrits
De kleuren van licht – V.E.Schwab
De gevallen koning – Holly Black
Het jaar van de hamster – Niet Nu Laura

Visioen – J.D.Robb
List en Leugens – Leigh Bardugo
Huis van Aarde en Bloed – Sarah J.Maas
The Bromance Book Club – Lyssa Kay Adams
Epinona – Marc de Bel

Happily Ever After & Everything In Between – Debbie Tung
Big Happy Mushy Lump – Sarah Andersen
The Tales of Beedle the Bard (illustrated) – J.K.Rowling
Almost Just Friends – Jill Shalvis
I will judge you by your bookshelf – Grant Snider

Reading Quirks, weird things that bookish people do! – The Wild Detectives & Laura Pacheco
Magic Study – Maria V. Snyder
Sneeuwval – Tess Gerritsen
Het mes van de sluipmoordenaar – Sarah J.Maas
De wrede prins – Holly Black

8 gedachten over “2020 in lijstjes: 20 favoriete boeken van 2020”

  1. Thrillers en detectives lees ik de laatste tijd opvallend minder. Op de boeken van J.D.Robb na alleszins. Maar ik herken wel wat je aanhaalt. Vooral bij de introductie van een fantasyboek kost het me meer moeite om bij de les te blijven. Net wanneer dat belangrijk is omdat je dan de hele wereld en de banden tussen de personages leert kennen.

 1. Hm 20 favorieten kiezen, dat begint al een haalbaar aantal te worden… dat lukt mij misschien ook nog wel net. Misschien toch ook maar eens een post aan wagen. 😀 Leef, lach, loch haalt bij mij sowieso ook de lijst!

  1. Haha, we moeten het onszelf gewoon niet te moeilijk maken hé. Ik ben alvast benieuwd naar jouw favoriete boeken van het voorbije jaar. Binnenkort toch maar eens verder lezen in Vanessa haar serie.

 2. Haha, bij mijn selectie kwam ik ook uit op 20 en ben niet meer verder gaan reduceren door het jaartal.
  Heel wat herkenbare boeken trouwens, vele die nog op mijn tbr staan of die ik voor 2020 las.
  En ja, je mag nog zo georganiseerd zijn, zo’n blogposts schrijven, daar kruipt inderdaad opvallend veel tijd in! Maar het is oh-zo fijn om te lezen en zelf later naar terug te kijken!

  1. 2020 deed op zich al moeilijk genoeg hé, dan mogen we het onszelf wel wat makkelijker maken. 🙂 Ik heb er nog enkele te gaan en dat heb ik de terugblik-lijstjes weer even achter de rug. Al moet ik later dit jaar natuurlijk wel nog een keer zowel de inhoud van mijn boekenkasten als TBR onder de loep leggen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.