Zelfgemaakte kerstkaarten én een terugblik op de Kerstpost-actie

Ja, nu nog. Ik kom er behoorlijk laat mee af maar jammer genoeg telde dat bij deze editie ook voor heel wat van de kerstkaarten. Doordat de Post dit jaar nog zwaarder belast werd dan andere jaren moesten sommige deelnemers dan ook wat langer wachten vooraleer hun kerstkaarten aankwamen. Hopelijk heeft ondertussen wel ieder van hen evenveel kaarten ontvangen dan dat ze er verzonden hebben tijdens de postactie.

Vooraleer ik door middel van enkele collages met foto’s van deelneemsters terugblik op deze Kerstpost-actie wil ik jullie meteen ook nog even de kaarten laten zien die ik gemaakt had voor Kerst. Vermits 2020 al zwaar genoeg was had ik besloten om het mezelf iets minder moeilijk te maken en een wat eenvoudiger concept uit te kiezen. Daar kroop immers al voldoende tijd en energie in wanneer je er meer als 60 van maakt.

Ontwerpen, snijden, embossen, lijmen, hoeken afronden, wensen bedenken om er op te schrijven (dat vond ik dit keer toch net iets moeilijker als andere jaren), enveloppen adresseren en versieren en toen was het eindelijk zo ver. Ze waren allemaal klaar om gepost te worden.

Voor de deelnemers van de Kerstpost-actie maakte ik ook nog een kerstige bladwijzer die ik maar nipt in de envelop kreeg. Jammer genoeg is er iets misgelopen met mijn overzichtsfoto van alle afgewerkte kaarten. Het lijkt wel alsof die verdwijnselt is.

Vermits ik dit jaar sneller klaar was met het knutselen van de kerstkaarten (tja, daar helpt het vele thuiszitten uiteraard bij) besloot ik ook nog enkele geeky kerstkaarten te maken.

Vervolgens was het tijd om mijn tijdelijke Hallmark-fabriekje af te breken en af te wachten of de kaarten goed zouden aankomen bij hun bestemmelingen. Dat blijf ik het spannendste vinden aan deze acties. Je kan ze wel organiseren maar je hebt niet in de hand of ook alles goed zal verlopen. Ik hoop dan ook dat ieders kerstpost goed is aangekomen.

Ik had trouwens weer het geluk om als organisatrice zelfs wat extra post te ontvangen. Dankjewel Kim, Suzanne, Céline, Cindy, Charlotte en Katrien. Dankjewel dames! Het was niet alleen fijn om zelf leuke post te mogen ontvangen maar ook om

Bovenstaande foto’s zijn van Katrien, nogmaals Katrien, Cindy en Suzanne

Bovenstaande foto’s zijn van Charlotte, Céline, Stefanie en nogmaals Céline.

Bovenstaande foto’s zijn van Stefanie, Katrien en nogmaals Katrien

foto’s van andere deelnemers op social media te zien opduiken. Dankjewel voor het delen en hopelijk tot bij de volgende postactie!

Voor wie het zich afvroeg … Nee, ik heb niet mijn Covid-versie van Jingle Bells gebruikt als kerstwens. Ik heb uiteindelijk zelf een  tekstje geschreven waarvan ik hoop dat het snel werkelijkheid mag worden.

Zullen we allen dromen
dat onze wensen uitkomen
en bubbels terug uit flessen komen
in plaats van om ons heen

en dan in het nieuwe jaar
weer op bezoek bij elkaar
en volop knuffelen maar
liefst meteen.

8 gedachten over “Zelfgemaakte kerstkaarten én een terugblik op de Kerstpost-actie”

  1. Ik blijf het echt zot vinden dat jij al jouw kerstkaarten zelf maakt. Ik doe dat ook graag, maar het lukt zelden om ze allemaal zelf te maken (dit jaar bijvoorbeeld jammer genoeg niet voor de kerstpostactie; het was echt kiezen tussen ofwel zelfgemaakt, ofwel op tijd). En dan zijn het er bijlange niet zoveel als jij er maakt! Ik moest trouwens echt glimlachen om je gedichtje toen ik je kaart binnen kreeg, super gevonden!

    1. Ah, zo fijn om dat te horen. Ik heb echt lang zitten nadenken over wat ik er in moest zetten en heb uiteindelijk zelf maar iets bedacht. De bewerking van Jingle Bells (Jingle Bells, Covid smells, please please go away. You’re no fun, so please go hide in a place far far away. Hey!) was ook een eigen bedenksel maar ik ben uiteindelijk toch maar voor iets anders gegaan. 😀

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.