Oh ja, deze las ik ook nog #8

Ik denk dat het jullie al wel is opgevallen dat ik lang niet alle boeken die ik lees recenseer. Dat komt vooral doordat ik geen functionerende timeturner in mijn bezig heb en ik de tijd die ik besteed aan het schrijven van boekbesprekingen dus niet kan terugdraaien om hem vervolgens al lezend door te brengen. Lezen doe ik nu eenmaal nog steeds net ietsje liever. Maar vaak schreef ik tijdens het lezen wel iets neer in een notitieboek waardoor ik dit soort recensies met jullie kan delen.


Titel: Frankenstein
Auteur: Maria Postema
Bladzijden: 192p.

Helemaal anders dan verwacht. Maar dan ook echt he-le-maal anders.

Ik was me hoofdzakelijk aan het ergeren in Victor die zichzelf blijkbaar totaal niet verantwoordelijk voelt voor zijn daden en creatie. De schuld voor wat misloopt schuift hij volledig van zich af en zelfs in iemands anders schoenen.

Hij beschouwt zichzelf als een slachtoffer en zijn creatie als een monster terwijl zijn gedrag me net het gevoel gaf dat de rollen omgekeerd zijn.

Wat mij betreft hadden ze dit boek dus evengoed Het monster Frankenstein mogen noemen in plaats van Het monster van Frankenstein.

Wat ik zo fijn vind aan deze herziene klassiekers is dat ze vlot leesbaar zijn. Het tempo ligt maar het verhaal voelt veel minder gedateerd aan dan een niet- herziene klassieker.

Titel: The Lady’s Guide to Petticoats en Piracy
Auteur: Mackenzie Lee
Bladzijden: 464p.

Een boek dat veel humor bevat maar minstens even veel onrecht. Geen gelijke kansen voor zowel vrouwen als mensen met een donkere huidskleur en armen.

Felicity is een mondig, grappig en vindingrijk personage maar het duurt even voor ze inziet dat ze een fout beeld heeft van bepaalde mensen. Haar vooroordelen speelden qua karakter in haar nadeel maar ze zorgden er ook voor dat haar personage geloofwaardig overkwam. Ze wordt immers niet afgeschilderd als perfect. Ook Sim en Johanna kwamen goed over.

Net als bij het eerste boek voelde het fantasy-gedeelte een beetje aan alsof het terloops in de mix werd gedraaid. Een hele tijd voelt het boek aan als een avontuurlijk historisch verhaal met in de hoofdrol vrouwen die vragen stellen en de gang van zaken in vraag stellen zonder de antwoorden die ze krijgen blindelings voor waarheid te nemen. Vervolgens werd er plots wat magie aan toegevoegd maar dat fantasy-aspect voelt dus wat geforceerd aan én niet noodzakelijk voor het verhaal.

Titel: I will judge you by your bookshelves
Auteur: Grant Snider
Bladzijden: 128p.

wijze lessen
leuke versen

creatief
inventief

mooie prenten, oog voor detail, herkenning
zoveel verwerkt in één tekening

mooi hoe hij een verhaal kan vertellen in slechts 1 bladzijde
ja, dit lijkt meer op een gedicht dan een mening maar dat terzijde

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.