Foto-update #175

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije maand heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik knutselde een Harry Potter Memory spel voor het zoontje van mijn nicht. Voor de geïnteresseerden … het is een gratis printable die ik dankzij Pinterest hier vond.

Ik genoot meermaals van een heerlijk rustgevende boswandeling. De eerste keer kwam ik een paarse paddestoel tegen en de tweede keer zag ik Knabbel en Babbel in actie. Echt grappig de ene eekhoorn knabbelde tot de noot naar beneden viel waar zijn maat hem opving en er vervolgens mee wegliep. Ik ga er maar vanuit dat ze samenwerkten want anders was er eentje hard aan het werk en de andere enorm aan het profiteren.

Bij de kringloopwinkel spotte ik een boek waarvan de titel doet vermoeden dat het over 2020 gaat.

Mijn kerstkaarten zijn nog nooit zo vroeg op het jaar klaar geweest dan dit jaar.

Zoete aardappel curry met vegetarische nuggets

Wanneer de kleur van je sokken bij je jurk past. Ja, dat soort zaken vallen mij op.

Ik maakte een magere chocomousse maar dat smaakt dus nooit hetzelfde als een echte hé.

Deze dag was dan weer duidelijk een stipjes dag. Op mijn jurk, kousen én zelfs op de Flow in de verte.

Een Halloween lay-out voor oktober

Sushi for meeeeeee

Naast Harry Potter spelletjes knutselde ik ook kaarten. Deze was voor Annemieke haar verjaardag

en het andere voor mijn jarige schoonbroer

List en Leugens én soep. Ik vond het een geslaagde combinatie.

Bij het aankopen van nieuwe postzegels hield ik er rekening mee dat dit jaar een hogere schattigheidsfactor kan gebruiken.

Bij de leuke herfstpost die ik van Annelies kreeg zorgde deze schattige eekhoornstempel voor een hoge schattigheidsfactor.

Nog meer probeersels. Ik testte immers ook een snel en makkelijk recept voor kaneelbroodjes uit. Het resultaat was ok, maar niet veel meer dan dat. De broodjes waren lekker wanneer ze nog warm uit de oven kwamen maar na het afkoelen werden ze behoorlijk taai.

Vegetarische Hachi Parmentier

Even stiekem de rectriced area in de Hogwarts bibliotheek bezoeken terwijl iedereen aan het slapen is.

Nu het zoveel sneller donker wordt gaan er ’s avonds meer lichtjes aan.

Teveel Hufflepuff bestaat gelukkig niet.

De plaatselijke jeugdbeweging organiseert al jarenlang tijdens het jaarmarktweekend een restaurant. Vermits dat dit jaar niet kon doorgaan besloten we bij hen een restaurant-box te bestellen. Zelf een keer niet moeten koken én ondertussen meteen een goed doel steunen.

Ik haalde deze films uit de kast om ze in oktober te bekijken én kwam er vervolgens gewoon niet aan toe. Ze na Halloween bekijken lijkt dan weer zo stom.

Eerder in deze blogpost kon je al een titel zien die perfect over dit jaar had kunnen gaan. Mocht 2020 een ondertiteling zijn dan was het waarschijnlijk deze.

Probeersel # … euhm? Ik weet het niet zeker meer ondertussen maar ik heb dus geprobeerd om de heerlijke Brookie van Peck47 in Brussel na te maken. Nu ja, eerder een Moekie. Een combinatie van een chocolate chip cookie én moelleux. De conclusie was dat het best wel lekker was maar nog niet in de buurt kwam van die van hen. Dzju!

Een tweedehands Halloween-theelichtje zorgde hier de voorbije weken vaak voor licht én een sweet pumpkin aroma.

Tai Chi doen en plots merken dat je dat niet in je eentje doet maar met drie. Jaja, een dubbele schaduw. Nee, ik heb niet die van Peter Pan gestolen.

Nog een vegetarische maaltijd. Eentje waar weinig werk aan was. Groentenburgers met wortel -en zoete aardappelfrieten.

Deze kat van de buren is mijn knuffelcontactpersoon geworden. Ze blijft daar regelmatig liggen tot ik naar buiten kom voor een knuffel.

Awoe, eerst nemen ze mijn Hufflepuff-pilletjes af en wat later vervangen ze een andere pil door een Umbridge-variant. Ik vind het maar niets. Hopelijk heeft het meer effect als al haar stomme regeltjes.

In de categorie “Corona made me do it” … ik transformeerde een hele stapel mooie illustraties uit oude Flows tot enveloppen.

Hoera! Terug een brief van mijn pennenvriendin.

Ik heb de voorbije weken precies voornamelijke foto’s van vegetarische maaltijden gemaakt. Dit was een veggie Kip Tandoori met vegetarische nuggets.

Mijn voorraad briefpapier werd wat groter én deze nieuwe aankoop kwam al meteen van pas. Binnenkort moet ik nog maar eens een Reclame zonder sponsoring-post inplannen om alles te laten zien.

Tijdens bijpraat-afspraakjes met vriendinnen in Antwerpen werd er vrij vaak voor hetzelfde adresje gekozen. Nu die afspraakjes dit jaar niet doorgaan heb ik onlangs voor de tweede keer een sweetbox besteld (stomme autocorrect veranderde het in zweetbox, bah.) en die gedeeld met manlief. Nu toch maar even wachten tot hun aanbod in de webshop nog wat groter is geworden want ze zijn ook van plan om een box met kaneelrollen en eentje met verschillende koekjes te lanceren.

Ik maakte een klein Halloween-tasje voor mijn metekindje vermits ze niet verkleed kon gaan aanbellen bij vrienden en familieleden. Gelukkig gaat thuis Halloween vieren ook wanneer je een mama hebt die soep met spinnen maakt, pompoenen uitsnijdt én Jack O’ Lantern koekjes met je maakt.

Ook nog even de lokale boekhandel steunen. Zelf kocht ik enkel het nieuwe boek van Niet Nu Laura maar ik spotte er wel de geïllustreerde editie van Quidditch through the ages (de mooie MinaLima versie van Harry Potter and the Philosopher’s Stone was die dag jammer genoeg niet binnen – maar dat is ondertussen alweer verholpen al moet ik wel nog even wachten tot kerst.) en kijk eens wat me opviel aan die cover …

Wekelijke traditie ondertussen

Kijk Katrien! Ik was snel genoeg. 🙂

Nog even nagenieten van het laatste gebakje uit de sweetbox.

Mijn knuffelcontactpersoon in close-up. Het is een schatje hoor.

Er werden ook weer een aantal kaarten gemaakt. Mijn nicht vroeg me of ik voor haar een kaartje kon passen dat bij deze geboortekaart past. Ik heb jammer genoeg geen stempel of snijvorm met een leeuw (vorige keer had ik ook al geen vos voor Dallas zijn kaartje, zie je wel dat ik niet genoeg knutselmateriaal he. 🙂 ) dus besloot ik me op de kleurencombinatie te focussen.

Het kaartje met de paraplu en hartjes had ik al heel lang in gedachten dus het was fijn dat ik dat nu ook eens kon uitwerken.

Met de Hufflepuff-kaart ben ik nog steeds heel blij. Die vind ik zelfs zo leuk geworden dat ik hem eigenlijk zelf wil houden.

Deze peren-envelop past dan weer perfect bij het kaartje dat ik naar het zoontje van mijn nicht stuurde vermits hij een zware ingreep moet ondergaan. Ik vroeg aan enkele van mijn (blog)vriendinnen of ze hem een kaartje wilden toesturen en zijn mama liet me weten dat er al enkele waren toegekomen en dat hij die persoonlijke post heel tof vindt.

Hufflepuff-outfit om de dag wat op te vrolijken. Gek genoeg heeft dat dus echt effect op me hé.

Nee nee nee, Niet Nu Laura. Zo gaan we niet beginnen hé. Teveel boeken bestaat niet. Echt niet! Het zijn essentiële levensmiddelen. Zelfs de regering beseft dat ondertussen.

Klein verjaardagsgeschenkje voor mijn buurvrouw die zowel mede-Potterhead als booknerd is.

P.S.: Ja, ik weet het. Er staan veel sokken in deze blogpost. Dobby kan heel fier op me zijn.

19 gedachten over “Foto-update #175”

 1. Weer veel lekkers en leuks in deze foto-update! Ik ben wel een beetje jaloers dat jullie wel een paarse paddenstoel gevonden hebben. Wij zijn vanmorgen ook op zoek gegaan, maar helaas geen gekleurde exemplaren. Wel heerlijk genoten van de herfst. Daar laad ik toch altijd zo van op. Nu is het hier ook weer tijd voor wat knutselprojectjes 🙂

  1. Daar had ik dit jaar eigenlijk wel veel geluk mee. Witte, rood met witte stippen, bruine in een groepje bij elkaar en dus zelfs een mooie paarse. Ik vrees dat ze ondertussen verborgen zitten onder alle gevallen bladeren.

 2. Die enveloppen! En net nu ik een hele hoop oude magazines heb weggegooid! (maar dat overkomt me niet meer, ha!)

  1. Het standaard formaat lukt jammer genoeg enkel indien je een vel van 21cm op 21cm kan uitsnijden maar dat was bij Flow gelukkig geen probleem. Het plankje kocht ik bij Boekenvoordeel voor nog geen 10€ en ik heb het al regelmatig gebruikt voor zowel rechthoekige als vierkante enveloppen. Fijne manier om weer wat minder papier verloren te laten gaan.

 3. Dit blijft echt zo’n leuke rubriek hé!
  Zou het erover zijn om ook zo’n memory voor Juliette te maken, terwijl nog helemaal niet heeft kennisgemaakt met Harry Potter? 😀
  Aan de kerstkaarten begin ik komende week. Wij maken al sinds Juliette geboren is fotokaarten, maar dit jaar worden het extra mooie want we deden in september een fotoshoot en het resultaat is vandaag binnen gekomen.
  De Moekie ziet er inderdaad wel heerlijk uit!
  En te veel boeken bestaat inderdaad echt niet. Ik ga deze week de mooiste boekwinkel van het land nog eens steunen, maar ik weet nu al dat ik mij ga moeten beheersen :-).

  1. Nee hoor, tuurlijk niet. Sander kent Harry Potter ook voornamelijk van Lego. We hebben hem wel eens in grove lijn het eerste deel proberen na te vertellen maar dat is het dan ook en toch is hij er fan van en super blij dat hij net als Harry in Gryffindor zit.Oh, nu ben ik extra nieuwsgierig naar jullie kerstkaart van dit jaar. Ook wel naar wat volgens jou de mooiste boekwinkel van het land is. Beheersen moet niet hoor want 1. boeken zijn essentiële levensmiddelen en 2. je steunt er de boekhandel door die die essentiële middelen uiteraard moet kunnen blijven verkopen. Dus eigenlijk is veel boeken kopen net een heldendaad. Ja toch …

    1. Ah, dan had ik de naam toch goed onthouden. Hopelijk kan je van een heerlijk dagje Kortrijk genieten én kan je met een stapel(tje) nieuw leesvoer terug naar huis keren. Als we eindelijk een tweede poging voor die bloggersdate kunnen inplannen moeten je me samen met Katrien die mooie winkel maar eens leren kennen.

 4. Die eekhoornstempel is inderdaad echt heel schattig. En ik vind de verjaardagskaart nog steeds super mooi 😀 Ik ga met Merijn volgende week maandag nog eens naar het bos. Dan zijn de kleuters vrij van school. Dat vind hij ook heerlijk.

  1. Fijn om dat te horen. Wie weet komt er nog wel eens een draken stempel of snijvorm. 😉 Ik ga deze namiddag ook nog eens met mijn nicht wandelen in het bos. Hopelijk is het dan wat rustiger dan zaterdag want toen was er blijkbaar een zoektocht en liepen er heel veel mensen rond.

 5. Wat creatief ben jij! Ik hou ook van wandelingen in het bos, zeker deze tijd van het jaar. Kastanjes raap ik dan ook regelmatig. Ik vind die heel erg lekker maar helaas zitten daar vaak wormpjes in…

  1. Die wormpjes zijn vervelend hé. Bij fruit helpt het om het eerst in gezouten water te leggen. Zou dat trucje misschien ook bij kastanjes helpen? Dankjewel trouwens! Ik ga je nog eens een foto doorsturen want ik heb net weer iets nieuws geknutseld maar het is voor mijn kerstswaplootje dus ik kan het alweer niet posten hier. Toch niet tot na de swap is afgelopen. 🙂

 6. Zalige update weer! Ik blijf altijd vol verwondering naar je zelf gemaakte kaartjes kijken. Echt ongelofelijk wat jij kunt maken!

  En goeie analyse over het boeken kopen! Wat is het nut van je eigen bibliotheek als er alleen maar boeken in staan die je al hebt gelezen, toch? Ik kocht dit jaar al zot veel boeken, maar kan jammer genoeg weinig mijn goesting vinden in de lokale boekhandel 🙁 waardoor ik al regelmatig via bol of bookdepository bestelde

  Oh en boekenhuis Theoria is inderdaad een heel mooie boekenwinkel!

  1. Oh, dankjewel voor dat mooie compliment. Ik blijf het leuk vinden om nieuwe ideetjes uit te proberen bij kaarten. Al helemaal nu ik wat Harry Potter knutselpapier in huis heb. Dat maakt het natuurlijk nog leuker.

   Haha, met een tbr van meer dan 100 ongelezen boeken is dat hier duidelijk niet het geval maar dit jaar bezorgde die vrij hoge tbr met net een geruststellend gevoel doordat er nog zoveel op me te wachten stond zonder dat ik ervoor naar de winkel of bibliotheek moest gaan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.