Unboxing Secret Santa + wat ik zelf aan mijn lootje gaf.

Ik ben ondertussen even de tel kwijt en weet dus niet meer zeker voor de hoeveelste keer ik meedeed aan Kwante’s Secret Santa Swap maar ook dit jaar was ik van de partij. Opnieuw ging ik op basis van de tips van mijn lootje op zoek naar geschikte pakjes. Twee van hen kwamen jammer genoeg net te laat toe om mee verstuurd te worden maar desondanks kon ik vrijwel al haar favoriete fandoms aan bod laten komen. Zelf kreeg ik ook een heel leuk pakket cadeau van haar.  Kijk maar even mee.

Gekregen:

Dit mooie pakket lag al enkele dagen op me te wachten tot de opdracht verscheen die we moesten vervullen vooraleer we ons pakje mochten openen. Dit keer was dat het schrijven en delen van een kerstwens bij ons pakket.

Ik wist al wie mijn Santa was vooraleer ik het pakket mocht openen vermits Stefanie en ik in het verleden al enkele keren naar traditionele post naar elkaar verzonden en ik het adres dus meteen herkende. Na de opdracht mocht ik de envelop met de kerstkaart openen en vervolgens moest het inpakpapier er aan geloven. Wat daar onder schuil ging vond ik eigenlijk even mooi. Een leuk winters pakket in een doos die ik nog kan hergebruiken.

Het eerste dat ik tegenkwam was deze schattige verstekeling. Dankzij Stefanie haar kaartje wist ik al dat deze naar de naam Puff luistert en net als ik in Hufflepuff zit. We pasten meteen bij elkaar vermits ik nog in mijn pyama en Hufflepuff – trui rondliep.

Vervolgens even een overzichtsfoto maken van alle mooi ingepakte cadeautjes en dan kon ik ze beginnen uitpakken. Vinden jullie dat ook soms zonde nadat iemand zo zijn best heeft gedaan om alles mooi in te pakken en af te werken?

Als eerste kwam ik deze Hogwarts – reisbeker tegen. Eigenlijk had ik een foto moeten maken nadat ik de beker uit de verpakking had gehaald want op de andere kant staat ‘Don’t let the Muggles get you down.’ Mijn huidige reisbeker is heel handig vermits hij heel goed afsluit en je hem dus gewoon in je rugzak kan meenemen. Alleen is hij net iets te klein en dat is natuurlijk een nadeel. De volgende keer neem ik dus dit mooie exemplaar mee wanneer ik denk dat ik bij een Starbucks ga passeren. Of ik gebruik hem alvast thuis met één van deze theesmaken.

Ik kreeg echter ook twee zakjes met Every Flavour Beans waarvan ik de achterzijde heel goed in de gaten ga houden zodat ik niet per ongeluk eentje eet die naar oorsmeer, aarde of braaksel smaakt want eike bah.

Die spoons om chocolademelk te maken lijken me toch net iets veiliger op het vlak van smaak. De stickers ga ik waarschijnlijk in mijn nieuwe Bullet Journal gebruiken. Die moet ik trouwens nog steeds opstarten maar ik moet er eerst even de energie voor vinden. Voor wie twijfelde maakt deze Sorting Hat pin meteen duidelijk in welk Hogwarts huis ik thuishoor.

Naast al die leuke cadeautjes kreeg ik ook nog DRIE nieuwe boeken waardoor ik in evenveel leuke series kan verderlezen én een Hufflepuff-bladwijzer om me daarbij gezelschap te houden. Ik werd dus alweer enorm in de watten gelegd tijdens deze Secret Santa Swap. Dankjewel daarvoor Stefanie!

Gegeven:

Van mijn lootje wist ik dat ze van de volgende zaken houdt:

Alice in Wonderland, Harry Potter, Lord of the Rings, The nightmare before Christmas, snailmail, stationary, Belle van Beauty and the Beast, de kleuren blauw & zwart, haar Hogwarts- huis Ravenclaw, panda’s, uilen, bullet journaling en The Grinch.

Dus met die zaken in het achterhoofd ging ik aan de slag en stelde voor haar (en ook een beetje voor haar dochtertje) het volgende pakket samen …

Losse thee in vrolijk gekleurde blikken, knutselpapier met een kerstprint omdat Stefanie net als ik graag traditionele post versierd en verzend, een pen in de vorm van een gouden veer en een notitieboekje met Wingardium Leviosa er op gedrukt, verschillende soorten briefpapier, een pluche uil die normaal nog een Ravenclaw sjaal had gekregen maar daar kwam ik jammer genoeg niet meer aan toe, popjes van Anna, Olaf en Elsa + een prentenboekje met een verhaal rond deze drie personages, kerststickers en een kerstkaars.

Een thee-set die me aan Alice in Wonderland deed denken. Met deze set is het altijd Tea-time, een Lords of the Ring halsketting, memoblok van Alice in Wonderland, memobriefjes in de vorm van een sneeuwman, een LOL pop met daarin Alice in een stapel theekopjes, briefpapier met een panda erop, een Jack Skellington sleutelhanger, If you can read this I’m watching Hallmark Christmas movies en een zelfgemaakte Ravenclaw bladwijzer.

Voor liefde zie de letter L – Paola Calvetti, een Kerstthee mengeling, een sneeuwballengevecht (oftewel mini-marshmallows), The Diary of a Bookseller, De boekhandel – Penelope Fitzgerald, denneboom-snoepjes, Rendier-paperclips en een Waar is Rudolph potje met daarin maltesers en één rode M&M + het filmboek van Beauty and the Beast.

Alles ingepakt in een Christmas at Hogwarts- kaftpapier dat qua kleur mooi bij haar Hogwarts-huis past en toen was het klaar voor verzending.

Ondertussen hebben manlief en ik ook kerstpakjes geruild en het ziet er naar uit dat mijn Aanwinsten-post toch behoorlijk wat boeken gaat tellen terwijl ik er zelf geen enkel heb gekocht deze maand.

Kregen jullie leuk nieuw leesvoer met Kerst of net iets helemaal anders?

12 gedachten over “Unboxing Secret Santa + wat ik zelf aan mijn lootje gaf.”

  1. Die Alice wilde ik echt voor haar kopen vermits ze zowel een thee als Alice-fan was. Puff heeft ondertussen een plekje in de boekenkasten gekregen. Die gaat net als de kerstkaarten en kerstverlichting wat langer mogen blijven dan de overige kerstdecoratie.

  1. Ja hé. Dat vond ik echt een heel leuk item bij deze swap. Die pyama’s van Woody zien er altijd zo comfortabel en vrolijk uit. Met de andere pakjes erbij worden die rustige dagen/avonden thuis nog gezelliger.

  1. Haha, hoe zou dat nu toch komen? Sommige ideetjes heb ik inderdaad meermaals gebruikt. Ik schrok er dan ook van hoe moeilijk het was om voor elke dag van de advent iets te bedenken. 🙂

 1. Wat een toffe pakketjes, zowel het gekregene als het gegevene 🙂

  Door het swap pakketje dat ik samenstelde kon ik al 2 nieuwe boeken aan mijn bib toevoegen, en dan kreeg ik ook nog eens in mijn secret santa swap pakje 2 boeken en ik kreeg ook nog de 4de harry potter illustrated! 😀

  1. Dat was duidelijk een tegenslag én meevaller in één keer dan. Op die manier groeit je boekencollectie mooi aan. The Goblet of Fire vond ik heel fijn om dit keer te herlezen met de prachtige illustraties van Jim Kay erbij. Hier werden dankzij de feestdagen en Secret Santa Swap ook al heel wat boeken aan de collectie toegevoegd. De tbr is dus ook weer wat gestegen ipv gedaald. 🙂

  1. Ik vond deze kerstswap weer ontzettend fijn maar ga de volgende (Valentijn) even overslagen zodat ik wat kan besparen tegen Londen. Oh, dat zijn inderdaad cadeautjes om heel blij van te worden. Zelf kreeg ik (naast de swap) ook al enkele heel leuke pakjes waaronder boeken en Harry Potter-spulletjes dus een heel gelukkig raafje hier.

  1. Die Puff is super schattig hé. Zo leuk wanneer iemand iets zelf maakt dat dus sowieso uniek is én met liefde gemaakt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.