Normaal was ik deze ochtend naar Londen vertrokken …

Ik moet waarschijnlijk niet uitleggen waarom dat uiteindelijk niet is doorgegaan. Momenteel weet ik ook nog niet wanneer we wel naar daar zullen kunnen gaan vermits het daarvoor eerst nog ‘even’ wachten is tot er een vaccin is uitgewerkt. Het zal dus hoogstwaarschijnlijk nog niet voor meteen zijn en ja (ook al weet ik maar al te goed dat het een luxe-probleem is) dat vind ik jammer. Dus besloot ik een Pensieve én Portkey te combineren en vandaag toch even terug naar daar te gaan door herinneringen op te halen aan het vorige bezoekje.

Bijvoorbeeld aan het feit dat de eerste dag echt alles vlot leek te verlopen. Zowel het tijdig het station bereiken als vlot in Londen geraken en vervolgens ook nog eens in recordtempo de Air BnB te bereiken die we gehuurd hadden. Dat was trouwens een heel fijne plek. Doordat we er zo snel aankwamen konden we nog rustig boodschappen gaan doen (inclusief een verjaardagscupcake voor mijn nicht die die dag jarig was) en al een eerste keer op verkenning gaan. Dit jaar gingen we op hotel gaan om dichter in het centrum te kunnen verblijven. Nadien kunnen we uiteraard gaan vergelijken welke van de twee ons het meeste aanspreekt.

Het zal jullie niet verbazen dat we er vooral heel veel boekenwinkels bezochten. Niet enkel dat uiteraard maar ze waren wel een terugkerend element tijdens de vijf dagen die we doorbrachten in Londen. Dit jaar had ik vooral heel graag willen terug gaan naar The Forbidden Planet (zoveel urban fantasy en Paranormal Romance boeken) en Waterstones. Ik keek er ook naar uit om een aantal tweedehandse boekenwinkels te bezoeken. Het hotel waar we geboekt hadden had zelfs een grote boekenkast in de vorm van het woord READ en zorgde daarmee meteen voor wat extra motivatie om nieuw leesvoer aan te schaffen. (alsof ik daar nog extra aanmoediging voor nodig had 😉 )

De dag die we doorbrachten in Covent Garden vond ik heel fijn. Want daar bezochten we ook MinaLima (waar die Hogwarts brief eindelijk binnen handbereik was) en gingen we…

in de late namiddag nog even rondslenteren bij de National Gallery waar ik niet de enige booknerd bleek te zijn.

De Harry Potter Tour was uiteraard ook een hoogtepunt. Al hadden we besloten om die dit jaar over te slaan vermits het de meest intensieve en daardoor ook belastende dag voor me was. Ik wil er sowieso ooit nog wel eens naartoe gaan vermits het nu eenmaal heel indrukwekkend is om te zien en de tour nog steeds verder wordt uitgebreid.  Ik had trouwens al wat Harry Potter gerelateerde winkels in gedachten om ter compensatie te bezoeken. Zo wilde ik bij de Platform 9 3/4 shop mijn eigen Hogwarts koffer gaan bestellen, was ik van plan om opnieuw bij MinaLima langs te gaan (om ondermeer Marauders Map kaftpapier te kopen) en wilde ik graag House of Spells gaan ontdekken.

De voorlaatste dag brachten we deels in Covent Garden door. Ik vond het echt fascinerend om al die kraampjes te zien en de verschillende soorten snacks (die vaak ook kruisingen verkochten zoals Cronuts). Maar ik vond het ook behoorlijk chaotisch door de drukte en het feit dat alles daar met elkaar verbonden lijkt te zijn en je dus (wanneer je niet goed oplet) binnen de kortste keren in cirkels zou kunnen gaan wandelen. Een lunch met fish & chips want tja dat is nu eenmaal lekker cliché en vervolgens gingen we richting The British Museum. Ik ben echt meermaals dankbaar geweest voor de goede verbindingen met zowel tram als bus want die zorgden ervoor dat we veel meer konden bezoeken dan mogelijk was geweest indien we te voet hadden moeten gaan.

Op de laatste dag hebben we niet zoveel meer gedaan. Eerst hadden we ervoor gezorgd dat we de flat verzorgd konden achterlaten (dat werd duidelijk gewaardeerd in de recensie die de verhuurders ons gaven op de AirBnB site dus ik vermoed dat niet elke gast dat even vanzelfsprekend vind) en toen was het alweer tijd om naar het station te gaan. Ik vond het echt een heerlijke periode. Fijn dus om die herinneringen even opnieuw te kunnen beleven.

De volgende trip zal er iets anders uitzien vermits ik de vorige keer drie weken lang heb moeten herstellen. Tja, als je na 18 jaar eindelijk nog eens in Londen geraakt dan durven sommige mensen zich wel eens wat forceren omdat ze zoveel mogelijk willen bekijken en doen. Dat was echter niet zo verstandig van me dus hebben ik samen met mijn nicht nagedacht over wat we konden doen om dit de volgende keer te voorkomen.

1.  Hotel ipv Air BnB —> want dan zitten we dichter bij het centrum (in ons geval vlakbij de British Museum) waardoor we elke dag wat reistijd uitsparen en daardoor meer tijd winnen. Bovendien zijn we dan ’s avonds ook gewoon een pak sneller in onze kamer want hoe stom het ook klinkt als je doodop bent na een leuke maar vermoeiende dag dan is eerst een tramrit en dan nog eens een half uur op de bus zitten er net iets teveel aan. Bovendien hebben we dan de laatste dag ook geen tijd nodig om meerdere kamers in orde te brengen maar moeten we enkel onze koffer inpakken. Dat schilt uiteraard ook weer wat in tijd en energie.

2. De Harry Potter tour overslagen waardoor we een volledige dag winnen en dus alles wat meer kunnen spreiden met tussendoor meer rustmomenten.

3. Net als vorige keer telkens de dag vooraf beslissen naar welke wijk we willen gaan en opzoeken waar alles ligt. Want dan kan je meteen ook de dichtsbijzijnde bus -of tramhalte bepalen. Op die manier ben je immers niet doelloos aan het rondslenteren en kan je je energie richten op de zaken die je die dag zeker wil zien of doen.

Op het wenslijstje:

Verder hoop ik bij een volgend bezoek aan Londen een voorraad thee te kunnen inslaan want de vorige keer zijn we eigenlijk geen enkele grote supermarkt of theewinkel tegengekomen.

Ik was ook heel benieuwd naar de Hummingbird Bakery. Vorige keer hebben we het filiaal van Islington bezocht en dat was heel klein dus een volgende keer moeten we misschien maar eens kijken waar er een groter filiaal is zodat we zo’n volgeladen etalage kunnen bekijken in plaats van drie gebakjes die niet verkocht waren geraakt.

Sommige winkels zullen we waarschijnlijk opnieuw bezoeken (Waterstones, The Forbidden Planet, …), andere locaties voor het eerst. Zo wil mijn nicht graag naar de Greenwich Observatory en ben ik daarnaast ook wel benieuwd naar Greenwich Market. Annabel tipte me dan weer een straatje dicht bij de British Museum waar ze allerlei tweedehandse boekenwinkels hadden en Audrey heeft me een leuke tweedehands boekenwinkel van Oxfam leren kennen die ik zeker eens wil bezoeken. Als stationary liefhebber wil ik graag nog een keer bij Paperchase langs en vermits ik graag creatief bezig ben lijkt een bezoekje aan Hobbycraft me ook heel leuk. Maar ook gewoon even in een park gaan uitrusten tussendoor.

Valt het op dat ik er weel heel erg naar uitkijk?

Voor wie het zich afvraagt … Ja hoor, tips zijn nog altijd welkom.

16 gedachten over “Normaal was ik deze ochtend naar Londen vertrokken …”

 1. Oh wat een prachtige herinneringen! Zoiets ben ik ook van plan te posten in Juni; aangezien onze eerste vakantie met Noa helaas ook verzet wordt. Maaaaaar… er zijn ergere dingen. Ik heb zeker wel genoten van deze blogpost vol met foto’s.. Zodra het allemaal weer kan wil ik ook zeker nog een trip maken naar Londen.

  1. Hebben jullie al een nieuwe periode in gedachten om jullie vakantie te verzetten? Zelf vind ik dat momenteel een beetje lastig vermits je nog geen flauw idee hebt wanneer het weer zal kunnen. Maar je hebt helemaal gelijk er zijn ergere dingen én het is uitstel geen afstel hé. We gaan nadien ongetwijfeld nog meer genieten van onze vakanties en uitstapjes.

 2. Ohh Londen! Ik hou er ook van telkens terug te gaan. Ik vind Covent Garden echt de max, maar het moet er wel goed weer zijn, anders is het maar een sombere bedoening. Wij pikken ook graag een musical mee als we naar Londen gaan (cliché, I know, maar echt heel erg leuk)

  1. Covent Garden vonden we zelf ook heel tof. De vorige keer hadden we echt geluk met het weer. Slechts één keer regen en dat was tijdens de voorlaatste dag in de namiddag. Hopelijk hebben we daar de volgende keer opnieuw geluk mee want dat maakt het natuurlijk een heel andere ervaring dan wanneer je dag in dag uit door een druilerige regen heen moet.

 3. Echt superbalen dat je dit jaar niet kan gaan, maar er is vast een volgende keer! 🙂 En tip: de wijk Camden Town is echt ontzettend leuk. Daar zijn allemaal kleine kraampjes (ga vooral naar Camden Lock, daar is het centrum) met fandom merchandise en er zijn straatjes met allemaal streetfood, heerlijk! Bij elk Londentripje wil ik er heen en kan ik met gemak me er een hele dag vermaken 🙂

  1. Ja hoor, het is echt uitstel en GEEN afstel. We gaan er gewoon nog meer van genieten wanneer we uiteindelijk wel kunnen gaan. Camden Town vond ik heel gezellig maar wel behoorlijk chaotisch met al die kleine kraampjes en het feit dat ze in elkaar doorlopen. Ik was echter benieuwd of we niet heel wat leuke adresjes hadden gemist door vooral op Camden Lock te focussen. Wie weet zijn er daar nog wel heerlijke winkeltjes die wat meer verborgen zitten.

 4. Oooh wat balen toch! Maar leuk dat je kan terug kijken naar de vorige Londenreis. ik vind het ook fijn om in boekenwinkels te snuisteren in andere landen. En de HP-tour en -winkels wil ik ook ooit eens doen.

  Toen ik in Londen was, in 2016, had ik nog maar 2 boeken van Harry Potter gelezen en was ik nog niet zo in de ban van de boeken. Helaas anders had ik zeker dingen bezocht daar. Dus ik hoop ook ooit eens terug te kunnen gaan.

  1. Dat was ook echt de bedoeling van deze blogpost. Opnieuw genieten van de vorige trip én uiteraard ook nog meer uitkijken naar de volgende.
   Hopelijk lukt het je om nog een keer terug naar daar te gaan zodat je opnieuw tussen de boeken kan gaan snuisteren en dit keer ook wat leuke Harry Potter locaties kan ontdekken.

 5. Tip: Foyles is ook een supermooie boekhandel! Eigenlijk moet je die ook een keer bezoeken 😉 En qua thee zou ik gewoon de supermarkt in lopen. Waitrose (slagje luxer dan de AH in Nederland) bijvoorbeeld. De Twinings-thee is erg lekker, en echt anders dan in Nederland. Met name de zwarte doosjes bevatten goede kwaliteit thee, en die zijn in Nederland lastig te krijgen.

  Wat wij trouwens ook deden tijdens onze Londen-trip: met sandwiches lunchen in een park, en dan daar een poosje rusten. Dat scheelde veel energie en zorgde ervoor dat we ook weer wat groen gezien hadden 😉

  1. Foyles hebben we vorige keer bezocht. Ik vond het een heel mooie winkel maar qua boeken sprak hij mij persoonlijk iets minder aan. Ik had toen de indruk dat de genres die ik zelf het liefste lees bij hen minder aanwezig waren ten opzichte van The Forbidden Planet en Waterstones. Bij onze vorige citytrip verbleven we in een Air BnB in New Islington. Heel rustig maar er waren geen grote supermarkten in de buurt. Enkel een kleine buurtwinkel. Dus het was echt mijn plan om dit keer bij een aantal supermarkten langs te gaan vermits ik in die kleine winkel niet veel thee kon vinden. Degene die ik kocht was er wel een van Twinnings. Kers met kaneel en die was echt super lekker. We zijn er de vorige keer niet aan toegekomen om in een park te rusten dus dat stond voor dit bezoekje ook op de planning. 🙂

 6. Zo jammer dat jullie dit tripje hebben moeten annuleren. Maar uitstel is geen afstel he! En tot die tijd hebben jullie al deze prachtige herinneringen aan het vorige trip. Ik duim alleszins dat jullie snel weer in Londen zullen staan!

  1. Wij ook! Bovendien hebben we tegen dan een extra excuus om meer boeken te kopen vermits we onze achterstand van dit jaar moeten inhalen. 🙂

 7. Oh, wat jammer… Hopelijk komt er snel een vaccin, en kan jullie tripje weer gepland worden!
  Wij gingen in 2017 naar Londen, en het is een schande maar er stond een tips-blogpost in mijn concepten klaar… Oepsie! Misschien moet ik er toch nog eens over bloggen, want de meeste dingen zullen nog wel bestaan… Ik vond het lekker eten bij Jamies Italian, en leuke winkeltjes vond ik: Stanfords, Wholefoods, Foyles, Paperchase, … Veel boeken en stationary, maar dat zal je niet verbazen :-).

  1. Nee, dat verbaast me inderdaad niet en ik denk dan ook dat wij het niet erg zouden vinden om samen in die winkels rond te struinen. Ik ben benieuwd wanneer zo iets weer mogelijk zal zijn. Al een geluk dat Londen niet wegloopt. Bij mijn weten staat er ook geen vervaldatum op het delen van een citytrip – blogpost. Dus als je daar zin in hebt … zeker doen. Stanfords en Wholefoods heb ik bijvoorbeeld niet bezocht dus ik ben benieuwd wat je daar over te zeggen/schrijven hebt.

 8. *Negeer even dat ik redelijk laat ben met reageren* Ik ben 3 jaar terug naar Londen geweest en het plan was om deze zomer eens met mijn vriend terug te gaan, aangezien hij er nog nooit geweest is. Gelukkig waren we zeer laat met alles boeken aangezien er dit jaar het er toch niet van zou komen. Ik hoop net als jou, snel terug te kunnen reizen! Het zag er alvast als een veelbelovende trip uit! Ik wil nog zó veel zien in Londen. Deels boekgerelateerd, maar anderzijds ook andere zaken.

  1. Geen probleem hoor. Al een geluk dat jullie nog niets geboekt hadden en er dus op financieel vlak niets aan verloren hebben. Hopelijk komt er snel een vaccin zodat we weer aan het plannen en dromen kunnen gaan. Ik kijk alvast enorm uit om bepaalde zaken opnieuw te bezoeken en anderen voor het eerst te ontdekken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.