Bevrijd mij – Julie Kenner

bevrijdmij

 

Titel: Bevrijd Mij (Stark-trilogie, #1)
Auteur: Julie Kenner
Uitgeverij: Xander Uitgevers
382 p.

“Damien Stark heeft alles wat zijn hartje begeert: een indrukwekkende carrière, bakken met geld en een onweerstaanbaar uiterlijk. Maar als hij Nikke Fairchild ontmoet, voelt hij dat dit allemaal nooit genoeg zal zijn. Nikki is alles wat hij wil. Maar Nikki is gehecht aan haar vrijheid en is niet van plan die snel op te geven; Damien moet en zal haar hebben en zet alles op alles om haar te veroveren.

Wat begint als aantrekkingskracht wordt steeds intenser. Misschien wordt het wel zo heftig dat het onmogelijk is vol te houden. Zullen Damien en Nikki zich aan elkaar durven overgeven?”

Verhaal:

De ene mens leest ze, de andere gebruikt boeken om rechtop te leren lopen. Nikki (Nichole) Fairchild’s moeder is één van de mensen die lijkt te denken dat boeken daarvoor dienen. Al op jonge leeftijd schrijft ze haar dochter in voor miss-verkiezingen. De etiquette wordt er van jongsaf aan bij Nikki ingelepeld, net als de correcte houding, en het ideale gewicht dat ze heeft dankzij de strenge dieten waar haar moeder haar toe verplicht.

Nikki’s eigen dromen en wensen zijn blijkbaar verwaarloosbaar én vermits ze daar niet langer mee kon leven heeft ze haar ouderlijke thuis achter zich gelaten en van Texas naar Los Angeles getrokken. Een nieuwe stad om te verkennen, een armoedig appartementje dat ze samen met haar vriendin deelt, … Maar bovenal de vrijheid om te kiezen wat ze zelf wil.

Tot ze Damien Stark tegenkomt op een expositie. Een ex-tennisser die zijn sportieve succes heeft overtroffen met zijn zakelijk talent én nu niet enkel schatrijk is maar ook alom gekend. Een man die alles heeft én maar met zijn vingers hoeft te knippen wanneer hij iets nieuws wil. Tot hij zijn zinnen op Nikki heeft gezet.

Mijn mening:

De Amerikaanse schrijfster Julie Kenner schreef eerder vele andere series, in verschillende genres. Enkele jaren geleden las ik van haar ‘Carpe Demon’. Dit boek was een grappige kruising van fantasy en chicklit, toen ik zag dat ze zich ook op het erotische genre had toegelegd, was ik dan ook benieuwd of ze die humor tevens in haar Stark-trilogie verwerkt had.

Op enkele vrij grappige conversaties na was dit echter niet het geval. De fans van de Vijftig Tinten-trilogie, of zij die boeken van Sylvia Day en Jodi Ellen Malpas graag hebben gelezen zullen waarschijnlijk echter volop van dit boek genieten. ‘Bevrijd mij’ mag dan niet vernieuwend zijn, het bevat wel de klassieke ingrediënten die steeds in dit genre opnieuw aan bod komen … Twee getormenteerde personages met een getroubleerde jeugd. Eén van hen een schatrijke, gesloten man de andere een vrouw die zichzelf laat lezen als een open boek en haar uiterste best doet om iets te bereiken in haar leven. Wanneer deze beide karakters elkaar ontmoeten ontdekken ze al snel dat er een niet te ontkennen chemie tussen hen bestaat. Of zoals Stark het zelf zegt … ‘geen gewone chemie maar een kern-explosie’.

Wie op zoek is naar iets nieuws, komt dus bedrogen uit. Maar wanneer je genoten hebt van de boeken van E.L. James, Sylvia Day, Jodi Ellen Malpas, Luncinda Carrington, … dan zal dit vlot lezend, luchtige tussendoortje helemaal iets voor jou zijn.
Oh ja, tijdens het lezen kwam ik enkele typfouten tegen. Normaal komt dit zelden ter sprake in een recensie, maar wanneer je ogen tijdens het lezen over een zin glijden waarin ‘heeft hij zijn zand in haar broekje gestoken’, dan lijkt het even alsof de humor uit ‘Carpe Demon’ toch niet zo ver weg is. 😉

10 gedachten over “Bevrijd mij – Julie Kenner”

 1. Ik heb dit boek gisteren heel toevallig zelf gelezen. Heerlijk in de Spaanse zon. Vond het wel aardig, maar zoals jij ook zegt meer van hetzelfde. Ik ergerde me ook enorm aan de spelfouten. Dacht eerlijk gezegd dat het aan mijn exemplaar lag.. dus niet….
  Groetjes Kiki

 2. Aan de ene kant klinkt het boek wel erg leuk, maar ik ben bang dat ik hem tegelijkertijd vrij saai ga vinden omdat hij niet zo vernieuwend is. Fijne recensie heb je geschreven!

 3. Hahaha, “zijn zand in haar broekje steken” is hilarisch!
  Ik ben benieuwd of ik nog dergelijke typfouten zie als ik het boek lees 🙂

  1. Ik was hier dan ook ontzettend aan het gniffelen bij die zin. Als je er nog grappige ontdekt die ik gemist heb, dan mag je het me zeker laten weten. 🙂

 4. Nog een mooie vond ik (ken de juiste zin wel niet uit mijn hoofd): ‘ik had zin in een kazige film’. Een wel héél letterlijke vertaling van Cheesy movie!

  1. Ik kan me deze zin niet herinneren, maar hij is inderdaad wel erg grappig én eigenlijk ook een beetje triestig. Vreemd dat zo’n letterlijke vertaling er niet van tussen wordt gehaald.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.