Boekergernissen #2

boekergernissenEigenlijk probeer ik zoveel mogelijk het leven door een roze bril te zien. Niet dat ik ook effectief net als Luna zo’n uitzonderlijke bril draag, maar de figuurlijke wijze pas ik wel graag toe. Het leven is nu eenmaal een pak aangenamer wanneer je je op de positieve zaken focust. Voor deze blogpost was het echter de bedoeling dat ik die bril even afdeed en een lijstje maakte met boek-ergernissen.

Ik dacht dat ik er veel werk mee zou hebben om voldoende irritaties bij elkaar te sprokkelen en zo een blogpost-waardige lijst samen te stellen. Tja, dat was dus verkeerd gedacht. Blijkbaar schuilt er toch een kleine Gargamel in mij wanneer het om boek-ergernissen gaat. Ok, ik HAAT die dingen misschien niet, maar ik vind het wel van jammer tot zeer vervelend én alle gradaties die tussen die twee termen in passen.

Vermits die GROTE Gargamel mijn roze bril niet meteen wilde teruggeven werd mijn vooropgestelde lijstJE uiteindelijk een heuse LIJST. Ik besloot hem dan ook op te splitsen en beloofde dit tweede deel later nog met jullie te delen …

 startverslavendeseries

Wanneer je een nieuw boek ontdekt dat helemaal geweldig is én je vervolgens ontdekt dat het het eerste deel uit een reeks is. Hier heb ik steeds een dubbel, of zelfs driedubbel gevoel bij. Langs de ene kant ontzettend blij vermits me nog zoveel leuke verhalen te wachten staan. Maar tegelijkertijd besef ik ook dat al die delen me op kosten zullen jagen vooraleer ze volledig is en heb ik geen flauw idee waar ik die uitvoerige reeks nog een plaatsje kan geven, laat staan wanneer ik de tijd zal hebben om ze te lezen.

*

Wanneer één van je favoriete personages sterft en men je vervolgens de volgende vraag stelt … ‘Ben jij nu aan het huilen met een boek?’

*

Wanneer men het einde van een boek of een belangrijke gebeurtenis verklapt. Zowel in een gesprek als via collage’s en afbeeldingen die je ondermeer via Pinterest ziet langskomen.

*

20150801_142222

Wanneer je een bibliotheekboek leest en ontdekt dat iemand er een gigantische vlek in heeft gemaakt of er in geschreven heeft of het heeft gekreukt, … Eigenlijk gewoon wanneer het echt is beschadigd.

*

20150801_142257

Stickers die je boek ontsieren. Of het nu een prijs-etiket is of een ‘Voor de fans van’-sticker … ik vind het erg storend. Al helemaal wanneer ze de kaft van je boek beschadigen. (foto Lara Adrian)

*

Wanneer je na het lezen van een geweldig boek (al dan niet met cliffhanger) ontzettend lang moet wachten op het vervolg.

*

20150801_142323

Zo’n strook die het boek als leesexemplaar markeert en daardoor de hele cover ontsiert. 🙁

*

Wanneer men me vreemd aankijkt vlak nadat ik een Harry Potter-verwijzing (of andere boekgerelateerde referentie) heb gebruikt. Ik vind het nog steeds heel gek dat iemand die niet snapt. Siriusly, I’m Levi-O-so done with it!

*

Wanneer de hoge verwachtingen van een boek niet worden waargemaakt én de teleurstelling die daaraan gekoppeld is.

*

Boeken met een filmcover. Brrrr

*

Eentje die erg vaak voorkomt … When life interrupts reading. Echt die strijk, de boodschappen, het kuisen én dat eeuwige stof zijn nu eenmaal veel minder interessant dan het boek dat ik wil lezen.

*

Scènes in boeken die mijn tenen doen krullen van plaatsvervangende schaamte.

*

Het feit dat ik gegarandeerd een knalrood hoofd krijg wanneer ik een gewaagde scène lees – zeker wanneer ik het boek op de bus/tram of trein lees.

*

20150716_163914

Wanneer je een fictief voorwerp heel erg graag zou willen hebben of krijgen – maar het jammer genoeg fictie blijft. (Yep, ik heb het over die Timeturner en mijn Hogwarts-brief en de toverstaf – die ik ondertussen dan maar zelf maakte)

*

Wanneer een belangrijke scène uit het boek niet voorkomt in de verfilming.

*

Wanneer je via internet zoveel leuke fandom-spulletjes ontdekt maar ze niet allemaal een plaatsje kan geven in je huis, laat staan dat je ze allemaal kan betalen.

*

20150801_142440

Wanneer een boek onverwachts veel sneller eindigt, doordat de laatste pagina’s een preview of interview bevatten. (?)

*

Wanneer je via diezelfde weg iets ontdekt dat je wel kan betalen én vervolgens heel lang moet wachten vooraleer het ook effectief wordt verkocht.

*

Of even goed mogelijk … dat je het geld bij elkaar hebt gespaard en dan ontdekt dat het voorwerp niet meer beschikbaar is.

8 gedachten over “Boekergernissen #2”

  1. Mensen die niet begrijpen dat ik huil om een boek vind ik ook heel irritant! Boeken kunnen toch net zo mooi/verdrietig/zielig zijn als films? Of mogen we daar ook al niet om huilen? 😉

    Verder zijn ook je ergernissen op het gebied van Harry Potter referenties en boeken met filmcovers heel herkenbaar.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.