Lezen in een oogopslag

lezenineenoogopslagIk was al een tijdje van plan om een serie blogposts te schrijven over bepaalde cover-ontwerpen. Toen ik enkele weken terug het boek ‘Voor altijd gezien’ van Marie Force in de kast plaatste viel het me nogmaals op dat er echt wel veel boekencovers zijn waarop bloemen de hoofdrol spelen. Diezelfde bloemen werden in de eerste aflevering van deze rubriek in de spotlight gezet.

Ik ben echter al eventjes bezig met het opzoeken en bewaren van covers rond bepaalde thema’s. Dit liep al snel ‘een beetje‘ uit de hand waardoor ik nu een vrij uitvoerig archief heb aangelegd. Regelmatig zal je hier dan ook een nieuwe cover-gerelateerde blogpost zien verschijnen. Eerder kon je al  Juwelen van boeken en boeken die je doen ontpoppen aan bewonderen.

De titels spreken vrijwel steeds voor zich. Ook deze week is dat niet anders. Bij alle boeken in deze selectie speelt een oog de centrale rol in het coverontwerp.

ogen1

ogen2

ogen3

ogen4

ogen6

ogen7

ogen8

ogen9

ogen10

ogen11

ogen12

ogen13

ogen14

ogen15

Voor wie het zich afvraagt … Ja, er kruipt veel tijd in het maken van de blogposts voor deze terugkerende rubriek. Als ik alles optel van opzoeken en verzamelen tot samenstellen en verwerken dan zou ik op diezelfde tijd ook een boek kunnen lezen. Ik vind het echter wel leuk om te ontdekken dat sommige coverthema’s nog vaker voorkomen dan ik had gedacht.

Toch ben ik van plan om deze rubriek vanaf nu slechts eenmaal om de twee weken te publiceren. Ik hou uiteraard nog steeds het meeste van lezen zelf. 😉

7 gedachten over “Lezen in een oogopslag”

  1. Oogverblindend :-). Wow, dat kan ik best geloven, dat hier heel wat tijd in kruipt. Ik vind het wel iets origineel hebben, leuk bedacht Liesbet!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.