Blogger Vriendenboek #61

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Sophie van Dande Leander in de spotlight.

bv-dandeleanderNaam: Sophie

Leeftijd: 17 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Na de vakantie zit ik in 6 gymnasium. Daarna ga ik hoogst – waarschijnlijk literatuur studeren!

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Naast – natuurlijk – bloggen en schrijven, heb ik nog een ietwat bijzondere hobby die met woorden te maken heeft. Ik knip opvallende en grappige woorden en tekstjes uit oude tijdschriften en daar maak ik dan verhaaltjes/gedichtjes mee. Daar kan ik uren zoet mee zijn.

Je favoriete eten
Ik vind eigenlijk alles dat geen vis, vlees, ei of bleekselderij bevat wel lekker. Maar als ik moet kiezen, dan ga ik toch voor pizza.

Je lievelingskleur
Zonnebloemengeel, want daar word ik altijd zo vrolijk van. Heel lichtblauw en lichtroze vind ik ook erg mooi. Heel toevallig hebben de twee covers die ik hieronder noem als de boeken met de mooiste covers, alle drie de kleuren.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Niet bewust, maar ik heb wel een verontrustende hoeveelheid pennen nu ik er over nadenk…
En eigenlijk verzamel ik ook wel nepbloemen, die ik gebruik bij de foto’s van boeken.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Dat is De Hongerspelen en die staat al sinds 2012 in mijn kast. Met dat boek is het kopen van boeken ook begonnen, daarvoor leende ik altijd bij de bibliotheek.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Toen ik met school naar Londen ging, kwam ik voor het eerst in de Waterstones en daar hadden ze de “koop twee boeken, betaal er één”-actie. Ik zag de boeken van John Green en omdat ik daar al veel over had gehoord, nam ik Paper Towns en Looking for Alaska mee. Toen ik er eenmaal in begon met lezen, kwam ik erachter dat de schrijfstijl me niet echt ligt. Maar ik wil ze ook niet weg doen, omdat ze me herinneren aan dat leuke reisje.

Luister je naar audio-boeken?
Ik heb het weleens geprobeerd, maar het gaat mij veel te traag. En ik vind het ook vervelend als degene die voorleest verschillende stemmetjes gebruikt, die ik totaal niet bij de personages vind passen.

Heb je een favoriet genre?
Familie en vrienden zeggen altijd dat ik “van die futuristische boeken lees”, maar ik vind vooral de romantische contemporary boeken heel leuk!

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Eigenlijk zou ik Harry Potter and the Cursed Child wel graag willen hebben, maar de prijs houdt me nog een beetje tegen. Ik denk dat ik nog even wacht tot (hopelijk) de paperback ook uitkomt. (Ik heb hem besteld met het geld dat ik voor mijn verjaardag kreeg. Tegen dat jouw deelname verschijnt staat hij hopelijk mooi in mijn kast te pronken. Ik ben er echt benieuwd naar. )

bv-dandeleander-boekenkastVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik heb hoge planken en iets minder hoge planken. Op de minder hoge planken passen voornamelijk Engelse paperbacks en op de hoge planken de Nederlandse paperbacks en hardcovers. Verder staan de boeken van dezelfde auteur zoveel mogelijk bij elkaar en verder doe ik het op gevoel. De mooiste boeken staan op ooghoogte.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees voornamelijk fysieke boeken, omdat boeken mij gewoon ontzettend blij maken. Ik vind het fijn om een boek vast te houden, eraan te snuffelen en om er mooie foto’s van te maken. Volgens mij staan er drie ebooks op mijn mobiel en daar lees ik dan in als ik bijvoorbeeld in de trein zit of mijn boek vergeten ben.

bv-dandeleander-favorietenHeb je een favoriet boek?
Ik hou heel erg van De Hongerspelen, omdat daarmee mijn liefde voor YA-boeken begon. Ook A thousand pieces of you vond ik erg mooi. Of misschien toch De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine?

bv-dandeleander-mooiecoversWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik vind de cover van Illuminae echt prachtig, zowel met als zonder dustjacket. De cover van Love fortunes and other disasters vind ik ook geweldig.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Toevallig heb ik laatst de grens van 100 overschreden!

Wat is je laatst gekochte boek?
Dat zijn er meerdere! Nadat ik My life next door uit had gelezen, wilde ik ook de andere twee boeken van Huntley Fitzpatrick: The boy most likely to en What I thought was true. Ook kocht ik The unexpected everything van Morgan Matson. Ze zijn helaas nog onderweg met de post.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
De held van Oer van Thea Dubelaar! En ik kan me ook nog herinneren dat ik een verhaal over een telepathische en vliegende schildpad helemaal geweldig vond, maar daarvan kan ik me de titel helaas niet meer herinneren…

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Dick Laan (van de boeken over Pinkeltje) en toen ik wat ouder was Francine Oomen en Carry Slee.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Van J.K. Rowling en van Dan Brown.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ik herlees eigenlijk vrijwel nooit een boek en al helemaal niet meer dan drie keer. Oeps… Maar ik geloof dat ik alle Harry Potter boeken drie keer heb gelezen.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja, maar eigenlijk alleen omdat ik niet wilde dat het voorbij zou zijn. Het laatste boek waarmee ik dat had, was My life next door.

bv-dandeleander-naamKan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

S: Simon vs. the homo sapiens agenda – Becky Albertalli
O: Oudste – Christopher Paolini
P: Pandemonium – Lauren Oliver
H: Harry Potter and the philosopher’s stone – J.K. Rowling
I: Ik geef je de zon – Jandy Nelson
E: Eleanor & Park – Rainbow Rowell

3 gedachten over “Blogger Vriendenboek #61”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.