Lezen doet je ontpoppen

boekendiejedoenontpoppenIk was al een tijdje van plan om een serie blogposts te schrijven over bepaalde cover-ontwerpen. Toen ik enkele weken terug het boek ‘Voor altijd gezien’ van Marie Force in de kast plaatste viel het me nogmaals op dat er echt wel veel boekencovers zijn waarop bloemen de hoofdrol spelen. Diezelfde bloemen werden in de eerste aflevering van deze rubriek in de spotlight gezet.

Ik ben echter al eventjes bezig met het opzoeken en bewaren van covers rond bepaalde thema’s. Dit liep al snel ‘een beetje‘ uit de hand waardoor ik nu een vrij uitvoerig archief heb aangelegd. Regelmatig zal je hier dan ook een nieuwe cover-gerelateerde blogpost zien verschijnen. Vorige week kwamen er bijvoorbeeld Juwelen van boeken aan bod en deze week zijn het boeken die er voor zorgen dat je je kan ontpoppen. 😉

vlinders1

vlinders2

vlinders3

vlinders4

vlinders5

vlinders6

vlinders7

vlinders8

vlinders9

vlinders10

vlinders11

vlinders12

vlinders13

Oops! Alsof het er nog niet genoeg waren zijn er blijkbaar ook nog enkele dubbele covers aan mijn waakzame oog ontsnapt.

5 gedachten over “Lezen doet je ontpoppen”

  1. Incarnate springt er voor mij meteen tussenuit. Zo’n mooie cover en ook een heel origineel en verrassend verhaal 😀 en jeej, ik zie ook een boek van Gemma Malley!

    1. Van sommige maakte ik foto’s in de boekenwinkel waarna ik nadien thuis een cover-afbeelding opzocht via Google. De andere heb ik allemaal via Google Images opgezocht door verschillende variaties van boekcover met vlinders in te voeren als zoekterm. Ik vind het eindresultaat van al die zoektochten vrij indrukwekkend (van sommige zijn er echt massa’s te vinden). Alleen kruipt er wel belachelijk veel tijd in het opzoeken en samenstellen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.