Grappige zoekopdrachten

Lang geleden deelde ik al eens enkele zoekopdrachten in een Achter de schermen-blogpost. Ik blijf het echter leuk vinden om af en toe door die lijstjes heen te bladeren en te ontdekken hoe mensen op mijn blog terechtkomen. Jammer genoeg blijft het merendeel van de zoekopdrachten onbekend. Dat vind ik eigenlijk heel spijtig vermits net daar waarschijnlijk de grappigste terug te vinden zijn.

vroeger lezen nu niet meer
Euhm tja, dat kan natuurlijk gebeuren. Ik lees zelf echter al van jongsaf aan. Als tiener las ik wat minder frequent door school maar niet meer lezen is not my cup of tea. Het klinkt me zelfs in de oren als een nachtmerrie.

harry potter kussen
Op zich is deze zoekopdracht niet zo grappig vermits ik jaren geleden ooit een lijstje met leuke Harry Potter kussens samenstelde. Alleen las ik kussen als werkwoord in plaats van zelfstandig naamwoord. Dat voorrecht hadden bij mijn weten enkel Cho Chang en Ginny Weasly.

me to you beer boekensteun
Nee, nee, nee … de grijze Me to You beertjes beschouwen we hier thuis als de vijand vermits ze mijn favoriete Forever Friends beren uit de winkelrekken hebben verdreven. Van mijn favoriete beren heb ik uiteraard wel boekensteunen in de kasten staan.

originele cadeaus met dinos
Iedere keer dat er een verjaardag in het vooruitzicht komt probeer ik originele cadeautjes te bedenken. Op gepersonaliseerde pakjes te maken wanneer ik niets leuks in de winkel kan vinden. Dino’s zijn er bij mijn weten echter nog nooit bij komen kijken.

havermoutmonster
Ik ken enkel Cookiemonster. Heeft die toevallig een vriend met de naam Havermoutmonster? Misschien heb ik niet goed opgelet tijdens Sesamstraat. Het boek Havermoutje, een kookboek vol recepten waarin dit voedingsmiddel de hoofdrol speelt is waarschijnlijk de reden waarom iemand met deze zoekterm op Zwartraafje terechtkwam.

pons uil
De uilenpons van Stampin Up blijft een vaste zoekopdracht. Het blijft ook één van mijn favoriete knutselmaterialen omdat je ze op zoveel verschillende manieren kan gebruiken.

waar white orchad tee kopen
Daar heb ik echt geen flauw idee van. Ik heb hem wel al eens gedronken tijdens een High Tea in Antwerpen (bij Off Course op Linkeroever).

she’s so cold i’ll bet she has her period in ice cubes
Yep, zelfs met deze zoekterm kom je hier terecht. Patty en Eddie van Absolutely Fabulous staan bekend om de meest hilarische uitspraken én dit is er daar één van. Waarschijnlijk ook een van de bekendste.

keukenschort cupcakes
Ook deze leidt je naar een oudere blogpost toe. Ondertussen ben ik niet meer bezig met het decoreren van cupcakes maar van 2007 tot 2013 spendeerde ik er heel wat tijd aan. Ik maakte er zelfs een heuse cupcake keukenschort voor zodat ik in stijl kon decoreren.

maltezer chocomousse
Alweer een oudere blogpost. Jammer genoeg bleek mijn Maltezer Chocomousse minder lekker te zijn dan hij klinkt. Ok, hij was wel lekker maar ik had er toch iets meer van verwacht. Geef me dan maar een Oreo Chocomousse of witte chocolademousse. Snel naar de volgene zoekopdracht want anders moet ik zo meteen op zoek gaan naar iets met voldoende cacao.

fantasy boeken die lijken op alice in wonderland
Ongeveer een jaar geleden was ik van plan om per sprookje een blogpost samen te stellen met allerlei hervertellingen. Tot nu toe kwam dat er nog steeds niet van. Op Zwartraafje ga je dus enkel een recensie van Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland kunnen terugvinden. Melissa van Melissa’s Bookworld maakte onlangs echter een gelijkaardige blogpost waar je waarschijnlijk ook hervertellingen van Alice kan terugvinden.

boeken outlander realistisch
Tuurlijk! Nu ja, op dat kleine detail van het tijdreizen door stenen heen na alleszins.

kapitaal bewaren
Hé? Daar ben ik als boekliefhebber niet zo goed in hoor. Ik probeer er wel op te letten dat ik binnen een bepaald budget blijf maar heel wat kapitaal wordt hier mooi geïnvesteerd in nieuw leesvoer, Funko’s, knutselmateriaal, …

zwartraafje vervloekt goddelijk
Of ik even iemand goddelijk wil vervloeken? Dan moet ik misschien toch eerst enkele spreuken van buiten leren of een aantal hexbags samenstellen. Deze bezoeker was uiteraard op zoek naar de recensie van Vervloekt. Tof dat ze meteen op zoek was naar degene die ik schreef.

cadeau voor je vriendin boek
Zeker doen hoor. Boeken cadeau krijgen is heerlijk. Ik heb echter geen flauw idee met welk boek je haar het meeste plezier gaat doen.

wanneer is het het heetst van de dag
In deze periode mag je jezelf al gelukkig prijzen als de zon zich laat zien. Laat staan dat het heet zou worden. Maar misschien kan ik je plezier doen met mijn recensie van Het heetst van de dag (Nora Roberts).

oogopslag lezen
Ik had eigenlijk wel het gezicht van deze bezoeker willen zien toen hij/zij uitkwam bij één van mijn cover collage-posts.

zwart blog
Een variant op een klant in de boekenwinkel die enkel nog weet dat de cover blauw was? Zwart … dzju, ik weet het niet meer maar het was een blog.

het makkelijkste kookboek
Ja hoor, dat bestaat. Het is zelfs het ALLER-GEmakkelijkste kookboek en ik schreef er een tijdje terug een recensie over.

Meidoorn en Grimm deel 2 wanneer
Wel, daar ben ik nu zelf ook eens heel benieuwd naar. Het eerste deel zorgde ervoor dat ik kennis maakte met Juliet Marillier en ik ben heel benieuwd naar het vervolg.

17 gedachten over “Grappige zoekopdrachten”

  1. Jaja, de meest ongelukkige inwoner van Sesamstraat. Iedereen kent zijn vriend Cookiemonster terwijl hij nog steeds onbekend is. 🙂

 1. Bij mij zijn de zoekopdrachten inderdaad meestal onbekend, dus ik zie helaas niet veel van die grappige/leuke zoekopdrachten staan bij mij haha. Maar jij hebt er echt hele leuke tussen zitten!!

  1. Dankjewel! Ik vind sommige van die zoekopdrachten echt wel leuk. Vaak grappig ook hoe ze dan via iets dat je totaal niet verwacht op je blog terecht komen.

 2. Ik was nieuwsgierig en heb de meeste eens ingetikt op Google. Bij sommige was je zelfs de eerste hit : blijkbaar is je broer een havermout-monster 😉

  1. Haha, dat ben ik dus meteen gaan opzoeken vermits geen van mijn broertjes een havermoutmonster is. Blijkbaar komt het er als eerste uit omdat iemand na het lezen van de recensie het boek voor haar broer had besteld. 🙂

 3. Mhihi, een havermoutmonster 🙂 Ik las ook het werkwoord bij Harry Potter kussen en dat terwijl ik hem niet eens zou willen kussen (maar er dus blijkbaar van uitga dat anderen dat wel willen).

  En inderdaad: boeken cadeau doen is áltijd een goed idee! 🙂

 4. Schitterend, al die grappige zoektermen! Een tijdje geleden kwam er iemand op mijn blog met de zoekopdracht: “een mooie vrouw om mee te lezen”. Ik moet er nog altijd mee lachen als ik er aan denk.

  1. Haha, die was precies op zoek naar een ander soort boetiek. 🙂 Geweldig eigenlijk hé. Ik vind die zoekopdrachten
   veel leuker om op te zoeken dan bezoekcijfers.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.