Juwelen van boeken

juwelenvanboekenIk was al een tijdje van plan om een serie blogposts te schrijven over bepaalde cover-ontwerpen. Toen ik onlangs het boek ‘Voor altijd gezien’ van Marie Force in de kast plaatste viel het me nogmaals op dat er echt wel veel boekencovers zijn waarop bloemen de hoofdrol spelen. Diezelfde bloemen werden in de eerste aflevering van deze rubriek in de spotlight gezet.

Ik ben echter al eventjes bezig met het opzoeken en bewaren van covers rond bepaalde thema’s. Dit liep al snel ‘een beetje‘ uit de hand waardoor ik nu een vrij uitvoerig archief heb aangelegd. Regelmatig zal je hier dan ook een nieuwe cover-gerelateerde blogpost zien verschijnen. Deze week ligt de focus (zoals de titel al doet vermoeden) op boeken met juwelen op de omslag. Ook daar waren er heel wat van te vinden. Kijk maar even mee …

juwelenvanboeken1

Waar uitgeverij Boekerij er voor koos om de boeken van deze schrijfster uit te brengen met grote bloemen op de omslagen horen de oorspronkelijke boeken net in deze editie thuis. Diamanten, kristallen, ringen en zelfs een tiara. Met deze serie kan je een hele juwelendoos vullen.

juwelenvanboeken2

Ook Kelley Armstrong kwam ik meerdere keren tegen tijdens mijn zoektocht naar juwelen van boeken. Minder vaak als Jessica Clare maar toch niet naast te kijken.

juwelenvanboeken3

Nog een schrijfster die goed vertegenwoordig werd in deze edtie is Beth Kerry. Zowel haar vertaalde boeken die bij Boekerij verschenen als de originele uitgaves zijn geïllustreerd met parels en juwelen.

juwelenvanboeken5

C.L.Parker, Sylvia Day, Nora Roberts, Jackson Pearce, Darynda Jones, J.Courtney Sullivan en Franck Thilliez.

juwelenvanboeken6

Zowel Melissa Hill als Kat Martin doken vier keer op tijdens mijn zoektocht. Annie West, S.J.Bolton, Kristina Riggle en Irene Cao elk maar één keer.

juwelenvanboeken7

Ook Gillian Shields kwam ik meerdere keren tegen, Tara Sue Me tweemaal en de andere auteurs in deze collage kwamen dan weer eenmalig langs.

juwelenvanboeken8

J. Courtney Sullivan, opnieuw een Kat Martin, Cinda Williams Chima, Becky Masterman, Tim Parks, Jessica Verday (5x), Sasha Wagstaff (2x), T.B.Markinson, J.R.R.TOlkien (2x). Die laatste mocht uiteraard niet ontbreken in dit lijstje.

4 gedachten over “Juwelen van boeken”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.