Witheet – Jennifer L. Armentrout

witheetTitel: Witheet (De Dark Elements-serie, #1)
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Uitgeverij: Harper Collins Young Adult
Pagina’s: 414p.
Prijs: 9,95

“Normaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de Wachters, bij wie ze is opgegroeid. Vooral lastig bij Zayne, de zo niet bereikbare jongen op wie ze stiekem verliefd is. Dan ontmoet ze Roth, een zondig lekkere maar ook gevaarlijke demon. Hoewel ze beter uit zijn buurt kan blijven, heeft hij één groot voordeel: dat verboden-te-kussengedoe is helemaal geen issue met hem. Hij heeft immers geen ziel …

Wanneer Layla ontdekt dat niemand minder dan zijzelf het middelpunt vormt van een duivels plan, kan ze niet anders dan Roth vertrouwen. Doet ze daar goed aan of zal deze deal met de duivel op een ramp uitlopen?”

Mijn mening:

Ik had tot nu toe slechts één boek van deze schrijfster gelezen en ook al vond ik dat best wel ok – me echt overrompelen deed het niet bepaald. Toch was ik nieuwsgierig naar dit boek, ook al begon ik er maar met vrij lage verwachtingen aan. Ik vreesde immers een beetje dat het het zoveelste boek zou zijn in dit genre én hierdoor zou moeten onderdoen voor zijn voorgangers. Wat is het een leuk gevoel als het boek je vervolgens weet te verbazen.

Layla is een halfbloed. Ze heeft haar ouders nooit gekend, maar vermits ze het kind is van een demon én een wachter zit ze in een lastig parket. Als klein meisje werd ze immers in huis gehaald door wachters wiens levenswerk het is om op demonen te jagen. Haar enige thuishaven is dus een plek waar ze zich nooit helemaal thuis voelt vermits de meeste van haar huisgenoten haar voor de helft verafschuwen en/of wantrouwen.

Als halfbloed kan ze een aantal zaken die anderen niet kunnen. Zo is Layla in staat om de zielen van mensen waar te nemen. Vooral de extreem zuivere of duistere zielen zielen zijn moeilijk te weerstaan. Die lijken immers hetzelfde effect op haar te hebben als een fles sterke drank op een alcoholist. Die honger naar zielen is een levenslange strijd waar ze zelf niet aan kan doen, maar waar men haar dus wel om wantrouwt. Bovendien is het ook nog eens een super onhandige gave. Hoe kan je nu ooit de jongen kussen op wie je verliefd bent wanneer de kans bestaat dat je ondertussen zijn ziel steelt?

De meeste tieners hun idee van naschoolse activiteiten is het beoefenen van een sport of hobby. Die van Layla is het uitoefenen van een zeer specifieke opdracht voor de wachters. Tijdens één van deze klusjes ontmoet ze Roth. Ondanks zijn knappe uiterlijk herkent ze hem al snel als datgene dat ze geleerd heeft te haten … een demon.

Roth is allesbehalve bescheiden, hij is suggestief en brengt hierdoor regelmatig het schaamrood op haar wangen. Maar hij is er ook wanneer ze hulp nodig heeft, geeft haar antwoord op enkele vragen die ze zich al zo lang stelt… Ok, hij is een demon en het is nog maar de vraag of ze hem kan vertrouwen én ook maar iets mag geloven van wat er over zijn lippen rolt maar tegelijkertijd is hij na een tijdje de enige persoon bij wie ze geen schuldgevoelens heeft omwille van wat én wie ze is.

Ja, ik weet dat dit op zich niet zo origineel is. Dat alles op korte tijd helemaal uit de pan lijkt te lopen én Layla ook nog is een onmisbare pion in een duister spelletje blijkt is niet bepaald vernieuwend.

Desondanks wist Jennifer L. Armentrout me aangenaam te verrassen met dit boek. Ik hield van de interactie tussen Layla en Roth, van Sam met zijn bizarre weetjes, van de grappige toekenning van Disney-namen, van de speelse Roth en van Layla. Die in het begin ongelofelijk eenzaam en naief is maar beetje bij beetje groeit en zichzelf lijkt te ontdekken én aanvaarden doorheen het verhaal. Ik geef grif toe dat dit boek me af en toe deed denken aan ondermeer Supernatural en The Mortal Instruments maar ondanks die overeenkomsten slaagde de schrijfster er wel in om me helemaal mee op sleeptouw te nemen in HAAR wereld.

Nog eventjes aftellen tot mei dus want dan verschijnt het tweede deel uit De Dark Elements-serie.

Een gedachte over “Witheet – Jennifer L. Armentrout”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.