The Green Kitchen

thegreenkitchen

 

 

Titel: The Green Kitchen
Auteur: David Frenkiel & Luise Vindahl
Uitgeverij: Becht
249 p.

 

 

Ik moet om te beginnen eerlijk toegeven dat ik geen vegetariër ben. Gezonde recepten en variatie zijn voor mij echter wel belangrijke factoren bij het kiezen van een kookboek. Eigenlijk tracht ik zoveel mogelijk te koken volgens het principe ‘TE is nooit goed’. Afwisseling moet er zijn, zeker wanneer je elke dag van de week een maaltijd op tafel tracht te toveren. Daardoor kook ik dus ook af en toe een vegetarisch gerecht en daar vind je er in dit boek een hele hoop van.

 

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar kookboeken met matte in plaats van glanzende pagina’s. Het lijkt wel alsof de foto’s en recepten daardoor nog meer tot hun recht komen en bovendien lijken ze een boek degelijkheid en authenticiteit te laten uitstralen. Die twee termen komen ook heel goed van pas wanneer je ‘The Green Kitchen’ probeert te omschrijven. Zelf storm ik niet meteen op de recepten af wanneer ik een kookboek voor het eerst bekijk.

 

Ik vind het leuk om in de inleiding de auteurs en hun idealen wat beter te leren kennen. De ‘In onze voorraadkast’-rubriek is hier dan weer net iets interessanter dan bij een ander kookboek. Ik heb doorgaans wel twee soorten noten en gedroogd fruit in huis, maar die verdwijnen in het niets bij het lezen van deze ingrediënten. Gelukkig hoef je ze niet allemaal in één keer aan te schaffen en kan je soms een bepaald ingrediënt wel door iets anders vervangen.

 

Flour-free banana and coconut pancakesVan een lekkere en gezonde start van je dag (bv. deze Banaan-kokos pannenkoekjes zonder bloem) tot een zoete afsluiter om diezelfde dag af te sluiten. Maar evengoed lichte lunches, snacks die je mee kan nemen én er toch smakelijk blijven uitzien, kleine hapjes, lekkere drankjes en recepten die je kan gebruiken om een heuse feestmaal te bereiden voor je gasten. Zowel zoete als hartige gerechten komen aan bod in dit boek.

 

kardemomappel
Deze broodjes met kardemom en appel, doen het heel goed bij koffie/thee, maar zijn ook heel handig om mee te nemen voor onderweg.

 

 

 

Inspiratie à volonté dus voor wie eens iets anders wil als een vegetarische burger met aardappels en groenten. Dat die gerechten niet enkel smakelijk klinken maar er ook lekker uitzien weten we dankzij de prachtige foto’s die de recepten in dit boek aanvullen. Mede door deze knappe en kleurrijke foto’s, maar ook door de persoonlijke introductie van elke nieuwe rubriek en de voorstelling van elk individueel gerecht zorgen er voor dat ‘The Green Kitchen’ een heerlijk boek is waar je met alle plezier in zal bladeren om ideetjes op te doen.

 

Broccoli salad with pomegranate and raisinsZelf heb ik er alleszins al een aantal die ik heel graag een keer wil uittesten. De banaan-kokos pannenkoekjes zonder bloem, een broccoli-salade met granaatappel en rozijnen, de paté van salie en walnoot maar ook de knapperige kerrie-eiersalade … zijn hier nog maar enkele van.

Een gedachte over “The Green Kitchen”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.