2015: Blogjaar in cijfers

Screenshot from 2015-12-30 10:09:13Ik hou ervan om aan het begin van een nieuw jaar terug te blikken naar wat achter me ligt. Tja, ondanks de uitspraak die zegt dat je in het heden moet leven, vind ik het nu eenmaal leuk om af en toe ook eens om te kijken. Zo toonde ik eerder mijn boekenjaar in cijfers en vervolgens mijn ontdekkingen van 2015. Vermits ik in april van datzelfde jaar Jetpack heb geïnstalleerd kan ik jullie in deze post mijn Blogjaar in cijfers tonen.

Screenshot from 2015-12-30 10:09:44
Nu wist ik al wel dat ik vrij frequent blog. Ik heb niet echt de drang om dagelijks een blogpost te publiceren maar vermits ik wel steeds nieuwe ideetjes bedenk … Tja, blijkbaar verschenen er best wel wat blogposts in 2015. Er waren 15 dagen waarop Zwartraafje een kort dutje deed én er niets online kwam, maar er waren evengoed 23 dagen waarop meer dan één artikel verscheen. De overige dagen konden jullie telkens één nieuwe blogpost lezen.

Ik leerde ook dat maandag (met 19%) de populairste dag is én 10u het populairste tijdstip. Vrijdag 11september was dan weer de dag waarop ik de meeste bezoekers mocht ontvangen.

Er waren nog wel meer blogfeitjes die ik niet wist vermits ik doorgaans niet echt de statistieken raadpleeg. Zo zijn Bevrijd mij van Julie Kenner, De glazen troon van Sarah J.Maas en Vermoorde schoonheid van J.D.Robb de populairste recensies. Blijkbaar haalde geen enkele recensie uit 2015 deze top drie. Al heeft het afgelopen jaar wel zijn eigen Recensie Top 3.

De reiziger – Diana Gabaldon
Ontworteld – Naomi Novik
Licht! – Hugh Fearnly- Whittingstall

Screenshot from 2015-12-30 10:10:01

In bovenstaande afbeelding kan je de blogposts zien die vorig jaar het meeste werden gelezen. De recensie van Julie Kenner’s boek heeft blijkbaar zelfs die top 5 gehaald. Wat ik eigenlijk wel een beetje gek vind.

Screenshot from 2015-12-30 10:10:43

Jullie wisten al dat ik iedere keer gelukkig word bij het lezen van een nieuwe recensie. Dat ik in 2015 zo’n 1050 geluksmomenten mocht beleven dat had ik dan weer niet verwacht. Nu ja, het zullen er wel enkele minder zijn want ik vermoed dat Jetpack mijn reacties ook meetelt. Ik blijf het ook super straf vinden dat mensen vanuit 55 verschillende landen bij mijn boekblogje terechtkomen.

Screenshot from 2015-12-30 10:11:02Deze vijf mensen waren de meeste actieve bezoekers.  Ik wil jullie echter allemaal bedanken want de interactie met jullie maakt het bloggen nog veel leuker.

13 gedachten over “2015: Blogjaar in cijfers”

 1. Maar 15 dagen niet bloggen vind ik echt ongelooflijk straf!

  Wel opvallend dat 10u het populairste tijdstip is; ik zou dat eerder ergens ’s avonds verwachten (anderzijds: ik zit hier nu ook wel overdag te lezen omdat ik thuis ben dus ja).

  1. Ik had ook eerder vroeger verwacht (bij het ontbijt) of ’s avonds laat na het werk. Wel grappig dat je dit soort dingen dankzij die Jetpack allemaal te weten kan komen.

 2. 103 dagen achtereen bloggen. Damn, dat vind ik knap, maar je doet het ook goed en erg boeiend. Hele mooie en leuke cijfers. Ik lees graag je stukken.

  1. Ik ben echt helemaal fan van overzichtjes én blijkbaar ook van het vooruitplannen. Sinds ik die optie heb ontdekt ben ik een beetje losgeslagen wat het aantal blogposts betreft. 😉

 3. Amai, ik ben nu bezig om 30 dagen na elkaar te bloggen, maar dat is een ramp. Dat lukt mij niet, en dan kom ik op stomme tekstjes uit. Knap van je.
  En blij dat ik je in 2015 heb ontdekt dankzij de kerstkaartenruil!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.