Londen maar dan in België #2

In april deelde ik een lijst met zaken die ik graag in Londen had gedaan en waarvoor ik nu een alternatief dicht bij huis had bedacht vermits onze Londen-trip nog eens werd uitgesteld. Op die manier wilde ik het langere wachten wat verzachten. Ondertussen zijn er al enkele maanden verstreken en leek het me een goed moment om eens te kijken hoeveel zaken ik al kan afvinken. Nog iets meer dan een half jaar wachten en dan kan ik heel wat van de zaken op deze lijst wél in Londen doen.

“Ik kan nog niet naar de Warner Bros Studios gaan waardoor ik niet door Diagon Alley en de Forbidden Forest kan slenteren. Maar ik kan misschien wel de Diagon Alley Lego-set kunnen aanschaffen.”

Na mijn verjaardag besloot ik het geld dat ik toen had gekregen te gebruiken om de grote Lego-set wat betaalbaarder te maken. Ik heb nog niet alle afgewerkte gebouwen gedeeld op de blog, dat komt nog wel. Maar ik heb er dus wel volop van genoten om deze magische straat te bouwen én de herinneringen aan de Studio Tour kwamen meteen weer terug naar boven.

Toen werd aangekondigd dat de Forbidden Forest Experience naar Brussel kwam hebben we (na even twijfelen want wat zijn de toegangsprijzen voor zulke evenementen gestegen) daar tickets voor gekocht en ik ben heel blij dat we dat gedaan hebben want deze wandeling voelde zelfs magischer aan dan het kleine stukje Forbidden Forest op de Studio Tour

Dit werd pas enkele maanden na mijn Londen-lijst aangekondigd en was dan ook een onverwachtse en heel leuke kans en ervaring.

“Ik kan niet gaan rondstruinen bij één van de verschillende Waterstones in Londen maar misschien wel in Brussel.”

Ook dat kan ik afvinken sinds ik in oktober met mijn nicht een dagje naar Brussel ging. Ik keerde met mooi ingepakte boeken terug naar huis. Eentje voor mezelf én drie voor manlief. Al ga ik die ongetwijfeld zelf ook lezen.

Ik wilde Urban Fantasy en Paranormal Romance boeken gaan ontdekken bij The Forbidden Planet en dacht vermits dat nog even op zich zou moeten laten wachten wat online rond te struinen en daar of via tips van jullie wat nieuwe boeken te ontdekken binnen deze genres.

Deze kan ik maar gedeeltelijk afvinken. Er werden dit jaar immers maar vrij weinig boeken gekocht laat staan binnen deze genres. Deze kwamen echter wel in aanmerking: Not the witch you wed, Spells & Shelves, Go hex yourself, Hex Appeal, Cemetery Boys, …

Samen lookbroodjes gaan eten. Ja, ik weet dat de meeste mensen dat niet aan Londen linken maar wij dus wel.

We hebben er enkele afgebakken toen we enkele dagen aan zee waren. Al zijn zo’n afbak-broodjes uiteraard niet te vergelijken met de broodjes die je bij bijvoorbeeld Pizzahut kan bestellen.

Sushi aan de lopende band. Ja, ook bij dit puntje zullen sommige van jullie opkijken maar wij hebben dus op onze eerste dag aan het St.Pancreas station sushi gegeten bij een zaak waar je de sushi via een lopende band voorbij zag lopen en je zo kon selecteren wat je wilde eten.

Dit is jammer genoeg niet gelukt vermits de zaak in Antwerpen die via hetzelfde principe werkte  niet langer bestaat. We hebben in Oostende echter wel sushi gegeten die werd rondgereden door robot-kelners. Niet zo zeer Londen maar wel weer eens iets anders.

Mijn Stationary collectie aanvullen dankzij een bezoekje aan Paperchase zal nog even op zich moeten laten wachten. Ik was dan ook van plan om bij de Bijenkorf te gaan kijken wanneer ik nog eens in Eindhoven kwam vermits ik daar eerder al wat producten van Paperchase gevonden had. 

Bij Bijenkorf lijken ze de producten van PaperChase niet langer te verkopen maar ik bestelde wel mooie enveloppen en kaarten bij StationaryHeaven, kreeg leuke stickers en washitape van Véronique, bestelde via haar Harry Potter washitape van Kelly Lou Pins, vond heel leuke stickerboekje bij Action, kocht Harry Potter stickers en een marauders map washitape, vond een prachtig notitieboek met dassen bij Van Pierre, een prachtige Harry Potter Anime planner (SB), twee schriftjes die even mooi zijn én er bij passen (Olleke), Doodlebug washitape (Craftelier), washi van Luna, Draco en Fred & George (Studio Pins & Paper) en kreeg van mijn zomerswap-maatje mooi zomers briefpapier, Harry Potter kaarten én zowel boeken als Hufflepuff stickers.

Geen PaperChase dus maar wel veel stationary. Lucky me

Een cupcake-waardig alternatief voor de Hummingbird Bakery …

De enige keer dat ik een cupcake at die me een beetje aan Hummingbird Bakery deed denken was toen ik met Annelies in Antwerpen afsprak en daar in de stadsfeestzaal een cupcake van Momade Cupcakes at. Uiteraard heb ik daar net geen foto van gemaakt. Misschien moet ik nog eens teruggaan. 🙂

 Scones – het zou zo waar kunnen dat ik die oorspronkelijk niet mee op de lijst had gezet maar tja scones horen er natuurlijk ook bij.

Fijn dus dat ik die – opnieuw dankzij Annelies – ook kan afvinden.  Ik genoot immers samen met haar van een lekkere scone bij ’t Stad leest in Antwerpen.

Op zoek gaan naar een Harry Potter of boekenjurk in Camden Lock Market of elders.

Die kon ik alvinken zodra ik de lijst had gedeeld. Toen ik na tien jaar zoeken eindelijk deze leuke jurk met boekenprint vond was dat immers meteen ook deels de inspiratie voor de Londen maar dan in België lijst. Al heb ik bij dit puntje wel wat gefoefeld vermits de jurk wel uit Engeland komt maar ik ze hier in België heb besteld via de webshop van Joanie’s Clothing. Voor wie het zich afvraagt … Ja, ik ben nog steeds super blij met mijn boekenjurk en nee, ik heb nog geen even toffe Harry Potter jurk gevonden.

Voor enkele items die ik bij de Studio Tours wil kopen hoopte ik hier misschien een alternatief te vinden. Namelijk voor de Every Flavour Beans en Chocolate Frog blikken dozen, een Chocolate Frog in de originele verpakking, de Thestral toverstaf, …


Op die blikken dozen is het nog even wachten tot ik daadwerkelijk in Londen ben maar ik mocht dit jaar wel een Thestral halsketting, raven toverstaf, gewone Chocolate Frogs, een potje Sherbet Lemons en een blik … Snakes aan de collectie toevoegen.

Het kan niet anders of je vind niet enkel bij Birds & Blends lekkere én originele verse theesmaken.

Dat bleek ook helemaal te kloppen. Zo vond ik in Roosendaal een heerlijke Marshmallow Heaven thee die ruikt alsof je je in Honeydukes bevindt, bij Xenos vond ik een Banana & Cherry mengeling, in Hasselt bij Teastation kocht ik dan weer de Lemon in Love (die kende ik al) en Berries & Cream (vermits die me wat aan Eton Mess deed denken qua naam) en in Brugge vond ik bij Javana zowel een lekkere Cherry Cherry Lady thee als een Haardvuur mengeling die perfect bij dit herfstige weer past.

Vermits zowel de Greenwich Observatory als The British Museum en de Portrait Gallery nog wat op zich laten wachten leek een bezoekje aan een museum of tentoonstelling dichter bij huis ook geen slecht idee.

We gingen naar een voorstelling rond Vincent van Gogh in de Art Dome in Antwerpen en die was heel knap. Rustig ook vermits we er op dat moment de enige bezoekers waren.

Kort en bondig … Butterbeer!Van de uitbater van Olleke kreeg ik een heel mooi flesje Butterbeer met een label van MinaLima. (dat kon je in één van de eerdere fotocollages al zien).  Ik ben blijkbaar echter geen fan van koud Butterbeer maar wel van de heerlijke warme van bij Books & Brunch in Brugge. Daar genoot ik in september nog eens van. Maar vermits Brugge wat ver weg ligt ga ik dat toch eens zelf moeten leren maken.

Vermits het hotel waar we wilden verblijven vlak bij heel wat uitgeverijen ligt en er daardoor vaker interessante boeken bij de tweedehandse boekenwinkels in de buurt liggen wilde ik graag ook minstens één van die kringwinkels bezoeken. Tweedehandse boekenwinkels hebben we hier in België echter ook …

Ik ging dan ook een paar keer bij deSlegte rondsnuisteren maar kwam eigenlijk enkel bij de plaatselijke kringloopwinkels enkele boeken tegen die ik met veel plezier een nieuwe thuis wilde bieden. Lampje bijvoorbeeld maar ook Matilda  in de editie waarin ik het verhaal als kind heb ontdekt. Beide boeken kosten slechts 1€ per stuk dus dit puntje vink ik met veel plezier én profijt af.

Gezellige (creatieve) markten

Niet echt. Al helemaal niet iets als Camden Lock Market. Het enige dat me te binnen schiet zijn de kraampjes van illustrators op F.A.C.T.S. en M.I.A.

Fish & Chips

Die at ik toen we deze zomer met mijn schoonouders bij Colmar gingen eten. Nadien ook nog eens in Bergen op Zoom maar die leek in tegenstelling tot de eerste totaal niet op de Engelse versie.

Wel, dat zijn er meer dan ik had verwacht en ondertussen komt de Londen-trip weer wat dichter. Misschief Managed dus.

4 gedachten over “Londen maar dan in België #2”

  1. Leuk dat je zo toch al wat kan genieten in eigen land!
    De boekenjurk blijft echt een prachtig exemplaar. Je kreeg er ook al veel complimenten mee hé :-).
    En tweedehandsboekenwinkels, ik lijk dat telkens te vergeten. Met een beetje geluk kan je daar echt koopjes doen. Toch nog eens op het lijstje zetten, voor als ik nog eens in Gent ben!

    1. Die boekenjurk is toch wel echt een favoriete aanwinst. Het valt inderdaad op dat ik er al vrij veel complimenten over kreeg. Ook van wildvreemden. Ik ben duidelijk niet de enige die van boeken houdt.

  2. Je hebt toch al heel wat van je lijstje kunnen afstrepen. Al hoop ik uiteraard dat je ook snel het origineel kan afvinken! Die boekenjurk is idd echt jouw ding en hij staat je supermooi. En we kunnen altijd nog eens terug naar Momade om een foto te maken.

    1. Meer dan ik had verwacht zelfs al vind ik het uiteraard geen opoffering om nog eens bij Momade te passeren. 🙂 Het origineel wordt een pak concreter nu de periode en onze treintickets alvast vastliggen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.