Londen … maar dan in België

Wat doe je nadat je besloten hebt om voor de zekerheid toch nog maar een jaartje langer te wachten vooraleer je terug naar Londen gaat? In mijn geval maak je dan blijkbaar een lijst met zaken die je aan Londen zelf of aan je vorige vakantie daar doen denken en onderzoek je vervolgens in hoeverre je sommige van die zaken gewoon hier in België of van thuis uit kan doen.

Zo kan ik niet naar de Warner Bros Studio Tours gaan waardoor er evenmin door Diagon Alley geslenterd kan worden. Ik zou echter WEL de Diagon Alley (ik begin te denken dat autocorrect eigenlijk een persoon is en naar de naam Draco Malfoy luistert want iedere keer dat ik Diagon Alley typ staat er vervolgens dit —> Dragon Alley) Lego-set kunnen kopen en daardoor Flourish & Blotts in huis kunnen halen.

Ik kan niet gaan rondstruinen bij één van de verschillende Waterstones filialen in Londen maar misschien wel in Brussel.

De Urban Fantasy en Paranormal Romance boeken die ik normaal bij The Forbidden Planet zou uitkiezen (want wat is hun aanbod groot) zou ik eventueel online kunnen bestellen én wie weet kunnen jullie me nog tips geven binnen dat genre waardoor ik ook zonder in deze winkel op verkenning te gaan toch weer wat nieuwe auteurs leer kennen.

Lookbroodjes. Ja, je leest dat goed. Ja, ik weet dat de meeste mensen bij Londen niet meteen aan lookbroodjes denken. Mijn nicht en ik doen dat echter wel dus gaan we dit jaar gewoon aan de zee lookbroodjes smullen.

Sushi aan de lopende band. Ook dit is waarschijnlijk iets dat maar weinig mensen aan Londen gaan linken maar wij genoten bij onze vorige trip de eerste avond van lekkere sushi (aan de lopende band) in St.Pancras Station. Mocht er iemand in Brugge of Oostende zo’n sushi-restaurant weten dan mag je dat gerust met me delen.

Stationary. Ok, daar denk ik natuurlijk gewoon heel vaak aan maar de keten Paperchase leerde ik wel kennen in Londen en zij hebben een heel groot stationary-aanbod met ondermeer mooi briefpapier. Bij De Bijenkorf in Eindhoven hebben ze doorgaans een beperkte selectie van hun producten maar ik zou uiteraard ook gewoon in het algemeen wat meer stationary kunnen aanschaffen. Toch?

Bij ons laatste bezoekje hebben we enkel een heel klein filiaal van de Hummingbird Bakery bezocht en dan nog op het einde van de dag zodat er zo goed als niets meer in de vitrine stond. Dat dachten we dit keer recht te zetten maar vermits dat nog even op zich moet laten wachten kan ik natuurlijk ook dichter bij huis ergens een lekkere cupcake gaan eten. Bij Julie’s House in Gent bijvoorbeeld. Maar misschien weten jullie nog wel andere lekkere adresjes? Zelf iets klaarmaken uit één van hun bakboeken is natuurlijk ook een optie. Maar die spreekt me minder aan vermits ik dan ineens met een hele lading cupcakes zit in plaats van slechts eentje.

Ook het vinden van een Harry Potter of boekenjurk stond op mijn Londen-lijstje. De vorige keer had ik daar geen geluk mee gehad. Zelfs niet in Camden Lock Market. Maar jullie weten waarschijnlijk al dat ik er na lang zoeken wel eentje online heb gevonden. De boekenjurk-missie is alvast geslaagd. Nu nog een leuke Harry Potter jurk (met de Marauders Map bijvoorbeeld) of NOG een boekenjurk want teveel boekenjurken is zoals teveel boeken hé. Dat bestaat gewoon niet.

Het plan was om bij de Studio Tours ook enkele zaken te kopen. Blikken dozen in de vorm van een verpakking Every Flavour Beans, maar ook die van een Chocolate Frog. Plus de Thestral toverstaf want die vind ik echt heel mooi. Ik ga er dus nog even op moeten wachten maar ik zou misschien wel sneller al een Thestral halsketting van Lisanne kunnen kopen. Ik heb ook even overwogen om de producten via hun webshop te bestellen maar dan komen er nog heel wat extra kosten bij en dat zag ik niet echt zitten.

Sinds die vervelende C er voor zorgde dat we onze plannen moesten annuleren heb ik online wel nog wat leuke winkels ontdekt die ik graag in Londen een keer wil bezoeken. Birds & Blends is daar eentje van vermits ze in deze theewinkel heel leuke smaken verkopen (een Eton Mess-versie bijvoorbeeld). Gelukkig zijn er dichter bij huis ook enkele van die winkels te vinden. De volgende keer dat ik in Hasselt kom kan ik bijvoorbeeld eens bij Teastation langsgaan. Maar dit puntje kan ik eigenlijk al gedeeltelijk afvinken vermits ik nog niet lang geleden in een verse koffie & thee-winkel in Roosendaal een zakje kocht met Marshmallow Heaven thee. Tijdens het uitwerken van deze blogpost heb ik daar van gedronken en ik vind hem heerlijk. Hij ruikt een beetje zoals ik me indenk dat ook Honeydukes moet ruiken en hij smaakt ook lekker zoet.

Nog enkele in het kort:

-Een museum dicht bij huis in plaats van The British Museum en de Portrait Gallery
-een alternatief voor de Greenwich Observatory
-Butterbeer –> eventueel bij Books & Brunch in Brugge
-2de handse boekenwinkels
-gezellige (creatieve) buitenmarkten
-…

Hebben jullie nog tips voor het aanvullen of verwezenlijken van deze lijst? Laat ze maar komen dan want ze zijn heel welkom.

 

8 gedachten over “Londen … maar dan in België”

 1. Wat een goed idee is dit zeg! Wij stellen het ‘echte’ reizen wellicht ook nog een jaartje uit, maar er zijn inderdaad best wel wat manieren om een stukje van het reisplezier toch te beleven. Hm… food for thought.

  Over food gesproken: is het écht een probleem om een lading cupcakes in huis te hebben? 😀

  Die thee klinkt trouwens geweldig…

  1. Ik probeer er steeds het beste van te maken. Als ik dat kan doen door lijstjes samen te stellen dan vind ik het uiteraard nog leuker. 🙂

   Haha, als je er vervolgens aan moet weerstaan wel ja. Eén cupcake of stuk taart zondigen is iets anders als meerdere cupcakes of een halve taart hé.

 2. Planetarium van de Koninklijke sterrewacht van Brussel. Ooit bezocht met school, maar zou ik wel nog eens terug kunnen gaan bezoeken….

  Museum voor natuurwetenschappen in Brussel: dino’s en zo. Heel erg de moeite! Niet zo groot maar toch een leuke uitstap. (Het museum voor het leger en krijgsgeschiedenis is verrassend ook heel erg de moeite, en grotendeels gratis. Met een hele hangar vol vliegtuigen)

  Cupcakes, die maakt mijn mama altijd voor ons…. Al in geen jaren meer gekocht of het is in het buitenland eens op restaurant….

  1. Ik heb zelf heel veel cupcakes gemaakt en versierd maar doe het ondertussen nog maar zelden. Eéntje kopen is natuurlijk ook minder rampzalig voor de lijn dan een hele lading bakken én er vervolgens misschien niet aan kunnen weerstaan. 🙂 Merci voor de tips trouwens! Misschien wil mijn nicht in de tussentijd alvast een keer naar het Planetarium toe nu ze nog wat moeten wachten vooraleer we Greenwich Observatory kunnen bezoeken.

 3. Wat een leuk idee! Als je naar Brussel gaat dan kan je in de Dansaertstraat bij Comocomo via de lopende band eten, zelf nog niet geprobeerd en twijfel of het sushi is of iets anders maar moest daar wel aan denken 🙂 En die Lego is altijd een goed idee natuurlijk. Flow’s Book for paper lovers is mijn zwak punt voor stationary en ik las ook al eens over een Britse winkel in Everberg: Stonemanor, maar ook nog nooit geweest… Veel plezier!

  1. Dankjewel voor de tips! Zo leuk om hier dankzij jullie weer wat nieuwe zaken te leren kennen. Als ik ooit in de buurt van Everberg kom moet ik zeker eens naar Stonemanor gaan om me meteen weer in Engeland te wanen.

  1. Dankjewel Sas! Ik heb er ondertussen al enkele kunnen afvinken en we blijven natuurlijk ook uitkijken naar de volgende Londen-trip.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.