Als je lang genoeg zoekt …

vind je misschien wel ein-de-lijk die ene jurk waar je al super lang van droomt. Hoe lang het geduurd heeft kan ik je niet exact zeggen maar ik vermoed dat ik al makkelijk tien jaar droom van een echte boekenjurk. Alleen is dat nu niet meteen een print die je snel tegenkomt in een kledingwinkel. Online heb je natuurlijk al snel wat meer kans op slagen maar zelfs daar vond ik niet meteen iets. Laat staan iets dat echt mijn ding was én betaalbaar.

Ik had al eerder mooie boekenjurken gezien maar dat was doorgaans telkens nadat ze net uitverkocht waren én steeds buiten Europa. Dat laatste zag ik niet echt zitten vermits het niet ecologisch is, er invoerkosten en douanekosten bovenop komen en je nog steeds niet zeker bent of de jurk zal passen. Ondertussen had ik echter wel al door dat de kans vrij klein was dat ik zo’n jurk in een standaard kledingwinkel zou tegenkomen dus was ik stilletjes aan aan het overwegen om een jurk op maat te laten maken. Alleen is dat ook een kostelijke zaak en ben je eveneens pas zeker dat de jurk je mooi gaat staan wanneer je het afgewerkte product kan passen. Dilemma’s dus …

Tot ik zag dat Joanie Clothing (die Engelse webshop hield ik al een tijdje in de gaten sinds ik er een keer net te laat was geweest) een nieuwe jurk met boekenprint in aanbieding had en dit keer besloot ik het wel te riskeren. Daar waren trouwens meerdere redenen voor. Enerzijds het feit dat ze heel snel reageerden toen ik hen een vraag stelde over de maat en anderzijds het feit dat ik vooraf kon berekenen hoeveel extra kosten er nadien nog zouden bijkomen (namelijk 21% van het totaal van de jurk én de verzendkosten + 15€ invoerkosten + dat wist ik toen nog niet ongeveer 3,5€ vaste kost die je aan de Post moet betalen).

De jurk op zich was echter de grootste reden. Ok, ze moest vanuit Engeland komen en dat is minder ecologisch dan een jurk in eigen land kopen maar de Andi Eco Vero Book Print jurk zelf is wél ecologisch. Het gebruikte verpakkingsmateriaal was dat ook én ik vind het heel fijn dat de kleding op deze webshop door zowel magere als mollige modellen gedragen wordt. Zo heb je toch een beter zicht op hoe de jurk er zal uitzien wanneer je ze zelf draagt.

Ondanks die drie redenen was ik toch nog steeds wat aan het twijfelen (ik weet het, ik ben een piekeraar) maar toen gaven de mensen van Joanie Clothing me nog een extra duwtje in de rug door gedurende enkele dagen al hun jurken met 25% korting te verkopen. De knoop werd dus uiteindelijk toch doorgehakt én wat ben ik daar ontzettend blij mee.

Of de jurk er in werkelijkheid even leuk zou uitzien bleef natuurlijk nog even spannend tot ze hier toekwam maar op dat moment bleek ik helemaal goed gekozen te hebben. Niet alleen bleek de jurk te passen ze bleek ook nog eens super comfortabel te zitten door zowel het gebruikte materiaal als het model.

Nog meer voordelen? Ja hoor de jurk heeft namelijk zakken, een kraagje, een mouwloze zwarte katoenen onderjurk waardoor ze niet doorschijnt, een bijhorende riem (die te groot was voor mij. Ja, lees dat nog maar eens … te GROOT. Maak dat mee.), de mouwen zitten los genoeg, je kan ze met heel veel kleuren combineren, ze ziet er nog leuker uit wanneer je er een effen gekleurde riem op draagt en voor degene die dat detail gemist zouden hebben … er staan BOEKEN op. Heel veel boeken.

Ok, eerlijk is eerlijk ze heeft naast de te grote riem nog twee andere nadelen. De onderjurk is bij de eerste keer wassen (op 30°C, geen droogkast) wat gekrompen en ze kruipt telkens omhoog (door de legging die ik onder mijn jurk draag). Het derde nadeel is dat je ze moet  strijken. Nu ja, niets moet natuurlijk. Ik strijk zelf de laatste jaren ver niets meer maar deze jurk kreukt behoorlijk en ziet er dus een pak mooier uit na het strijken.

Maar dat is het dan ook wat nadelen betreft en voor mij overheersen de vele voordelen met groot gemak het kleine aantal minpunten. Ik ben dan ook super blij met mijn boekenjurk en vind ze het lange wachten meer dan waard. Maar dat hadden jullie waarschijnlijk al wel kunnen opmaken uit het feit dat ik hier een belachelijk lange blogpost over een jurk samenstel. In ieder geval kan ik me na de eerder verschenen Fictionista-blogposts nu ook echt een Fictionista noemen.

Nu maar hopen dat ze lang meegaat want ik ga ze natuurlijk heel vaak dragen.

10 gedachten over “Als je lang genoeg zoekt …”

 1. Ik ben alleen maar blij dat je na zo lang zoeken je droomjurk hebt gevonden! Nu is je leven compleet haha. Ik ken het wel. Ik was ooit op zoek naar zo’n regenboogtrui uit wol, maar de merken die die verkochten waren allemaal heel duur. En ik weiger 100 euro uit te geven aan kleding (tenzij voor Converse) dus die bleef heel lang op mijn wishlist staan. Tot ik op Vinted iemand vond die zo’n trui verkocht voor 3 euro. Missie geslaagd! Mijn zus zei achteraf dat ik geluk heb gehad want het merk is blijkbaar echt heel duur als je iets nieuw wil kopen van hen. Die jurk staat je ook echt goed! Blij dat hij comfortabel zit overal want ik weet dat dat ook een struggle kan zijn met kleding en pijn

  1. Haha, misschien eerst nog even een katoenen Harry Potter jurk vinden. Een mens moet dromen blijven hebben om te verwezenlijken hé. Heerlijk om dan op Vinted voor een super mooie prijs iets tegen te komen waar je al lang van droomt. Hopelijk kan je daar nog wat leuke zaken op de kop tikken. Dat wat je zus zei heb ik zelf ook een keer voorgehad nadat ik een tweedehandse jurk had gekocht. Toen wees iemand me er op dat het er blijkbaar eentje van een vrij duur merk was. Dankjewel voor het compliment. Jij gaat inderdaad helemaal mijn enthousiasme snappen om het feit dat ze zo goed zit.

 2. Ooh, kwijl! Die jurk is schitterend en staat je fantastisch!

  Voor de onderjurk kan goed opgespannen strijken misschien helpen om die terug wat te vergroten?
  En om het opkruipen tegen te gaan zou ik met heel fijn katoen een kleine ketting lossen haken en deze aan de ene kan vast naaien in de naad van de jurk en aan de andere kant in de naad van de onderjurk op de hoogte waar de voering valt. Eventueel kan je ook hetzelfde doen aan de andere kant.

  1. Dankjewel! Het opgespannen strijken lijkt niet veel effect te hebben maar je tip tegen het opkruipen ga ik misschien wel nog eens toepassen.

  1. Oh, dat is een geweldig idee. Een vriendin van me heeft daar ooit een Harry Potter in haar maat gevonden. Misschien moet ik me toch maar eens aan Vinted wagen maar ik probeer eigenlijk net wat minder online te zijn en ik vrees dat ik daar al snel te vaak ga zitten rondsnuisteren.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.