Mijn jaarlijkse kerstkaartenfabriekje draaide weer goed

Vanaf wanneer kan je iets een traditie noemen? Het is dit jaar de zesde keer dat ik jullie de kerstkaarten laat zien die ik geknutseld heb. Jammer genoeg is het nog steeds niet haalbaar om ieder van jullie een kerstkaart toe te sturen – dat de Post begin 2022 de prijzen van de postzegels nog eens aanpast gaat daar uiteraard niet bij helpen. Dus deel ik mijn wensen voor jullie via de blog én laat ik jullie aan de hand van foto’s zien dat ik ook dit jaar weer totaal onderschat had hoe lang mijn tijdelijke Hallmark-fabriekje zou moeten draaien om alle foto’s op tijd klaar te krijgen.

Echt, je zou denken dat ik dat na al die jaren ondertussen wel wat beter kan inschatten maar dat was dus niet het geval. Het zou dan ook goed kunnen dat ik volgend jaar niet langer voor iedereen zelf een kaartje ga maken maar enkel voor de mensen van wie ik weet dat ze het leuk(er) vinden om iets zelfgemaakts te krijgen. Op die manier zou ik immers een pak meer tijd én energie overhouden voor andere creatieve projecten. Een winter of kerst scrapbooking album bijvoorbeeld, of sjaals, mutsen, kerstkoekjes, kerstboomdecoratie, … Hmm, misschien moet ik naast het inperken van het aantal zelfgemaakte kaarten toch ook maar op zoek gaan naar een Timeturner.

Al bij de start van de kaarten liep het eigenlijk mis. Wie verwacht er nu ook dat hij meetkunde gaat moeten toepassen om een kerstkaart te knutselen? Ik alleszins niet. Uiteindelijk heb ik dus online moeten gaan opzoeken hoe je kan achterhalen wat de afmetingen van een vierkant zijn terwijl je enkel weet hoe groot de diameter van die vierkant is. Hebben jullie er al een punthoofd van gekregen? Bij mij scheelde het alleszins niet veel want wat zitten die zaken ver weg in mijn geheugen. Als ze daar hoegenaamd nog wel ergens terug te vinden zijn. Uiteindelijk was het een beetje puzzelen vooraleer de eerste hindernis overwonnen was en kon ik de driehoeken bekomen die ik nodig had.

Eerst de basis, vervolgens de bewuste driehoeken en dan werd het stilletjes aan tijd voor de afwerking. Eigenlijk was er al behoorlijk wat tijd in het eerste deel gekropen en dacht ik op dat moment voor een vrij snelle afwerking te kiezen. Alleen bleek die – verrassing – niet zo mooi te zijn dan het oorspronkelijke idee dat tijdrovender was.

Tja, we willen natuurlijk wel leuke kaartjes verzenden dus werden er 66 bekers gestempeld die vervolgens met een andere stempel alle 66 gevuld werden met chocolademelk en marshmallows (toch maar even de goede raad van Remus Lupin opvolgen en onze vrienden en familie na dit bizarre jaar iets toesturen waardoor ze zich een pak beter gaan voelen) en daarna ook nog eens allemaal voorzien werden van een warme winterse sjaal.

Die uiteraard ook nog eens allemaal moesten worden ingekleurd in een kleur die telkens bij de bijhorende achtergrond past. Om ze daarna allemaal te moeten uitknippen (mijn minst favoriete fase want wat hebben mijn vingers daar een hekel aan).

Nog even 66 cirkels uitsnijden als ondergrond voor de bekers en nadien een hele hoop van die foamstickertjes gebruiken zodat er wat reliëf in de kaart kwam. Last minute besloot ik dat een klein label onderaan het geheel nog wat mooier zou maken dus nog wat extra geplak.

Uiteindelijk kregen ze nog allemaal een Zwartraafje-stempel op de achterzijde en kon ik beginnen met het schrijven van onze wensen.

Om dan vervolgens ook nog de enveloppen in een kerstjasje te hullen want het had uiteraard nog niet lang genoeg geduurd. Maar hé, het is gelukt. Ze zijn allemaal tijd af, beschreven, ingepakt én verzonden geraakt.

Nu is er dus weer tijd (én hopelijk binnenkort ook energie) om aan iets helemaal anders te beginnen.

Hopelijk hebben jullie van een gezellige, hartverwarmende én lekkere kerst kunnen genieten.

Voor de geïnteresseerden:

Kerstkaarten 2016
Kerstkaarten 2017
Kerstkaarten 2018
Kerstkaarten 2019
Kerstkaarten 2020

10 gedachten over “Mijn jaarlijkse kerstkaartenfabriekje draaide weer goed”

 1. Zo blij dat ik één van de gelukkigen was die een kaartje mocht ontvangen, nogmaals dankjewel! Zo’n werk is dat geweest zeg… Hoe lang ben je aan dat alles bezig geweest? Ik vind het wel heel leuk om te zien hoe je ze maakte, en ook dat niet alle kleuren en patronen hetzelfde zijn (persoonlijk vind ik dat ik de mooiste combinatie gekregen heb, hihi!).
  En inderdaad, postzegels worden helaas weer ferm duurder…

  1. Natuurlijk krijg jij een kaartje van me. Zo fijn trouwens om te horen dat ik de mooiste combinatie voor je had uitgekozen. Uiteraard ook deels met Juliette in mijn achterhoofd. Wat de tijd betreft ik zou het echt eens moeten timen om die vraag te kunnen beantwoorden maar dat ben ik ook dit jaar uiteraard weer vergeter. Zonder het neer te pennen kan ik het echt niet inschatten want ik heb het over enkele weken verdeeld. De ene keer een half uurtje, een andere keer 2,5 tot 3 uur aan een stuk en tussendoor soms enkele dagen niet. Wie weet denk ik er volgend jaar wél een keertje aan om de tijd bij te houden.

 2. Fijne kaartjes!
  Ik maakte er dit jaar ook zelf maar omdat ze wat laat klaar waren voor op mijn blog schreef ik er al een blogpost voor volgend jaar over 😉 . Ik schilderde met aquarel een mooie wolkige achtergrond en zette daar met witte en gouden stift een sneeuwkristal op.

  1. Dankjewel! Er kruipt altijd meer in dan je bij het begin verwacht hé. De omschrijving van je kaarten klinkt alvast heel mooi.

  1. Oh, ik dacht dat ze in Nederland sneller waren aangekomen maar dan zal het misschien toch afhangen van regio tot regio. Wel jammer dat het pas na kerst is aangekomen. Ik vind het zelf immers zo leuk om ze al vrij snel op te hangen en er dan vervolgens nog de hele feestperiode (en in mijn geval nog een pak langer ook) van te genieten.

 3. Dat is toch altijd een huzarenwerkje he. Respect hoor! Ik snap heel goed dat je dit jaar eventueel wilt overschakelen naar gekochte kaarten.

  1. Mocht ik volgend jaar weer beginnen twijfelen dan herinner je me er maar aan dat ik het sowieso gedeeltelijk ga vervangen door kant-en-klare exemplaren. Zodat we ook aan nog wat andere creatieve projecten toekomen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.